Mantar Türleri
-
AMpul bunu yazdı:
-----------------------------
Pikacu bunu yazdı:
TheColtfire bunu yazdı:
Selam müridler
Bu mantarlar hakkında bilgisi olan muridler varmı?
-----------------------------Biz yerdik bunu... Ama ben içinden kurt çıkar diye yemiyordum...
-----------------------------Karadeniz bölgesinde ismi KANLICA. közde yapınca et gibi lezzetli olur. ama dediğin gibi çok kurtlanıyor. yağmurdan bir gün sonra gidip tazelerini bulmak lazım.
-----------------------------Kıbrısta Kırmızı mantar olarak biliyoruz ve yiyoruz. küçüklerini toplayıp turşusunu büyüklerini toplayıp kebab veya kavurmasını yapıp yiyoruz çok güzel tadı vardır. Özellikle köz kömür üstüne atılıp pişirdikten sonra ekşi ve tuzla yenmesi vardır ki böyle bir tat hiçbir herde tadamassın..
-
7-19 bunu yazdı:
zehirli bu, magic mushroom'mu ariyorsun : P
-----------------------------Aramama gerek yok fazlasıyla var etkisi baya agırmıs ama denemek lazım :)
-
-
Knightkib bunu yazdı:
AMpul bunu yazdı:
Pikacu bunu yazdı:
TheColtfire bunu yazdı:
Selam müridler
Bu mantarlar hakkında bilgisi olan muridler varmı?
-----------------------------Biz yerdik bunu... Ama ben içinden kurt çıkar diye yemiyordum...
-----------------------------Karadeniz bölgesinde ismi KANLICA. közde yapınca et gibi lezzetli olur. ama dediğin gibi çok kurtlanıyor. yağmurdan bir gün sonra gidip tazelerini bulmak lazım.
-----------------------------Kıbrısta Kırmızı mantar olarak biliyoruz ve yiyoruz. küçüklerini toplayıp turşusunu büyüklerini toplayıp kebab veya kavurmasını yapıp yiyoruz çok güzel tadı vardır. Özellikle köz kömür üstüne atılıp pişirdikten sonra ekşi ve tuzla yenmesi vardır ki böyle bir tat hiçbir herde tadamassın..
-----------------------------Bizim kırmızı mantar dedğimiz beyaz ve iç kısmı kırmızı olan bir mantar o da yeniliyor. Resimdekine ise kulak mantarı derler bizim orda, iddia ediyorum etden lezzetlidir, kokoreçle kapışır.
-
TheColtfire bunu yazdı:
kafa yapanlardan degilmi bunlar topla sat bunları aq :D -
bu mantarın ismi fly agaric, bunun o beyaz yerlerini sıkınca yağ tortusu gibi çıkması lazım insanoğlu da o yağı tüketip kafa oluyor diye duymuştum ama yine de tehlikeli hocam araştırmak lazım :)
-
ne çirkin mantar bunlar zate sewmezdim hepten soğudum :/
-
irwa bunu yazdı:
ne çirkin mantar bunlar zate sewmezdim hepten soğudum :/
-----------------------------Ben hiç yemem la... İçinden kurtçuklar falan çıkıyor...
-
Jchan bunu yazdı:
bu mantarın ismi fly agaric, bunun o beyaz yerlerini sıkınca yağ tortusu gibi çıkması lazım insanoğlu da o yağı tüketip kafa oluyor diye duymuştum ama yine de tehlikeli hocam araştırmak lazım :)
-----------------------------Hocam sunu tam anlatta yanlıs birsey yapıp zehirlenmeyelim :/
Yada direk cig mi yesem :D
-
TheColtfire bunu yazdı:
----------------------------
Yeşillikler görüyorum, soğumadı mı hala oralar ya?
Not: Hala finlandiyayı özlüyorum amk:(