Mantik Sorusu
-
CnkGn bunu yazdı
Çölde kayboldunuz ve elinizde iki adet su şişesi var .
Birinin üstünde % 91 olasılıkla kirli su (om) , diğerinin üzerinde ise %91 i kirli su (bm) yazıyor. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz, neden?
1) ne fark ederki hocam sonuçta çöldesin ikisinide mecburen içeçeksin soruda bir tanesini yada ilk hangisini demiyorki
2) içerisinde su olan şişeyi içerim ( % 91 olasılıkla kirli su (om) , diğerinin üzerinde ise %91 i kirli su (bm) yazıyor) fakat iclerinde su vardır yazmıyor
3) mantıksal açıdan yaklaşırsak % 91 olasılıkla kirli su tehcih ederim diğer türlü zaten kirli suyu içeceksin
elnino tarafından 12/Ara/13 00:46 tarihinde düzenlenmiştir -
antivirus bunu yazdıPanxeR bunu yazdıCnkGn bunu yazdı
Birinin üstünde % 91 olasılıkla kirli su (om) , diğerinin üzerinde ise %91 i kirli su (bm) yazıyor. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz, neden?
1. suyun
%91 olasılıkla %100 ü kirli veya
%9 olasılıkla %100 ü temiz.
2. suyun
%100 olasılık ise %91 i kirli.
1. olasılıkta tertemiz su içme şansımız var fakat 2. suda böyle birşey yok , 1. suda %100 kirli suyu içsek bile %91 i temiz suda ondan çokta temiz değil.
soruna net cevap istiyosan OM yani 1. seçenek daha mantıklı.
fakat yapmam gereken şey çölde iki suyuda damıtıp içmek olur.
çölde damıtmayı nasil yapcan sorması ayiip ? :)
cevaba gelirsek çöle düşsem kutup ayısıyla karşilaşirim o ayıda o sulari benden alip içer zaten :D
hocam ekleme yaptım bi daha bi oku :) petşişelerden biri heba edilebilir temiz su içmek adına
-
olasılıkla dediği şişeden içmek daha mantıklı. diğerinde kesinkez biliyoruz ki yüzde 91'i kirli su.
ama diğerinde yüzde 9'da olsa kirli olmama ihtimali var. tabi içindeki sudan başka madde olma ihtimali göz önüne alınmıyorsa.
-
PanxeR bunu yazdıantivirus bunu yazdıPanxeR bunu yazdıCnkGn bunu yazdı
1. suyun
%91 olasılıkla %100 ü kirli veya
%9 olasılıkla %100 ü temiz.
2. suyun
%100 olasılık ise %91 i kirli.
1. olasılıkta tertemiz su içme şansımız var fakat 2. suda böyle birşey yok , 1. suda %100 kirli suyu içsek bile %91 i temiz suda ondan çokta temiz değil.
soruna net cevap istiyosan OM yani 1. seçenek daha mantıklı.
fakat yapmam gereken şey çölde iki suyuda damıtıp içmek olur.
çölde damıtmayı nasil yapcan sorması ayiip ? :)
cevaba gelirsek çöle düşsem kutup ayısıyla karşilaşirim o ayıda o sulari benden alip içer zaten :D
hocam ekleme yaptım bi daha bi oku :) petşişelerden biri heba edilebilir temiz su içmek adına
sizin kafalar da hiç çalışmıyor ha! su arıtma cihazı sipariş edin kapıda teslim ödemeli.
-
ikisinin karışımından saf su elde eder afiyetle içerim.. ohh miss.
-
google dan bulanık mantık makalesini okudum oradaki mantığa göre ilkini seçerim.
-
Hocam ilkini seçerdim şansımı denerdim diğeri zaten % 91 kirliymiş sonuçta en kötü ihtimalle ikincisi seçmiş olursun ama şansın varsa biraz daha iyi su içersin, yani ikinci seçenek aslında cebimizde :D
-
şişelerden birine işerdim kendi çişimi içerdim. ilki su mu değil mi belli değil, 2.side kirli zaten.
-
aklet yöntemi taş ve kum yöntemi ile temizler içerim mal mıyım amk
-
ben olsam, 2nci suyu içerdim.
%91i kirli su olduğunu biliyorum. en azından su olduğunu biliyorum.
ilk şişedeki %91 olasılıkla kirli su. %9 olasılıkla temiz suda olabilir, asitte olabilir kezzapta. hadi gelde iç şimdi bunu :)
tabi demogoji yoksa sorunun içinde.