Masaüstü Power Sorunsalı?
-
Dün sabah 04:30 sularına kadar bilgisayar başındaydım kapattım yattım bilgisayarı. 11 gibi uyandım elektrikler kesilmişti ve akşam 19:00 civarında geri gelmiş elektrikler. Ve bilgisayarı açmak için tuşa bastım ama tık yok. kabloyu başka bi kasada kontrol ettım sağlam çalışıyo. Arkadaki sigortasını 0-1/ on-off yaprak elektriğin power a gittigini ama power ın elektrıgı kasaya dagıtmadıgını anladım.
Uzun lafın kısası bu durumda ne yapılır power uçmuşmudur? yenisi mi gereklidir yada şöyle diyim benım en az maaliyetle bunu halletmem gerek:) Size güveniyorum müridler..
-
aynı sorun oldu statik elektrikten olabilir ramleri tak çıkar bi hocam
-
PlayForFree bunu yazdı:
-----------------------------
aynı sorun oldu statik elektrikten olabilir ramleri tak çıkar bi hocam
-----------------------------Malesef hocam olmadı pwer -reset-hdd led soketlerını de kontrol ettım anakarttan da yıne bı cevap yok
-
http://www.bilgiindir.com/driver/bilgisayarim-acilmiyor-bilgisayar-bilgisi burayada bir bak hocam
-
PlayForFree bunu yazdı:
http://www.bilgiindir.com/driver/bilgisayarim-acilmiyor-bilgisayar-bilgisi burayada bir bak hocam
-----------------------------Eyw hocam saol bi deniyeym bakalm olacak mı bişeyler :)
-
erick bunu yazdı:
PlayForFree bunu yazdı:
-----------------------------Eyw hocam saol bi deniyeym bakalm olacak mı bişeyler :)
-----------------------------Valla hocam olmadı herhangi bişey; pili de çıkardım kabloyu da öyle de beklettim ama olmadı hiç bişey hem zaten o kabloyu cıkartıp bekleme olayını yapmıstım da ben yıne de denedım tekrar ama tık yok hala :/
-
erick bunu yazdı:
erick bunu yazdı:
PlayForFree bunu yazdı:
-----------------------------Valla hocam olmadı herhangi bişey; pili de çıkardım kabloyu da öyle de beklettim ama olmadı hiç bişey hem zaten o kabloyu cıkartıp bekleme olayını yapmıstım da ben yıne de denedım tekrar ama tık yok hala :/
-----------------------------Hocam maliyet düşük olsun demişsin 30 lira bir masraf çıkartıyorum sana... git bir power al sorununu hal et... Eğer sen power düğmesine bastığın zaman çing diye ses geliyorsa o zaman power kessilinkle gitmiştir... Yada ara ara anakartın ışığı yanar fakat açılmaz olayı olursa sen yine git değiş o powerden hayır gelmez o çalışmaz... ( power satın almadan önce deneyeceğğin şeyler : Anakarta bağlı olan herşeyi sök takılı kalmasın poweride anakarttan sök öylece bekle bi10/15 dakika geri montala eğer bu sefer yine çalışmazsa hacı hiç kasma power uçmuştur )
-
tahref156 bunu yazdı:
erick bunu yazdı:
erick bunu yazdı:
PlayForFree bunu yazdı:
-----------------------------Hocam maliyet düşük olsun demişsin 30 lira bir masraf çıkartıyorum sana... git bir power al sorununu hal et... Eğer sen power düğmesine bastığın zaman çing diye ses geliyorsa o zaman power kessilinkle gitmiştir... Yada ara ara anakartın ışığı yanar fakat açılmaz olayı olursa sen yine git değiş o powerden hayır gelmez o çalışmaz... ( power satın almadan önce deneyeceğğin şeyler : Anakarta bağlı olan herşeyi sök takılı kalmasın poweride anakarttan sök öylece bekle bi10/15 dakika geri montala eğer bu sefer yine çalışmazsa hacı hiç kasma power uçmuştur )
-----------------------------Ya hocam zaten en son çare o olsun diyodum da galiba son çareye kaldık artık dedııgnı yaptım ben power ı soktum tamamen yarım saat öyle kaldı hemen hemen sokmuskene bı de fanını temızledım hatta ama yok olmadı yarın bı tanıdık bılgısayarcı var once dıyorm bı onda bakalm olmadı calısan bı power la test ettıreyım eger powerdansa kesın dırekt degıstırıcm oyle :)
-
erick bunu yazdı:
tahref156 bunu yazdı:
erick bunu yazdı:
erick bunu yazdı:
PlayForFree bunu yazdı:
-----------------------------Ya hocam zaten en son çare o olsun diyodum da galiba son çareye kaldık artık dedııgnı yaptım ben power ı soktum tamamen yarım saat öyle kaldı hemen hemen sokmuskene bı de fanını temızledım hatta ama yok olmadı yarın bı tanıdık bılgısayarcı var once dıyorm bı onda bakalm olmadı calısan bı power la test ettıreyım eger powerdansa kesın dırekt degıstırıcm oyle :)
-----------------------------Sen zeki birisin hocam.. İşimi garantiye alayım diyorsun yani... Tamamdır hacı sen bu işi biliyorsun.
-
tahref156 bunu yazdı:
Sen zeki birisin hocam.. İşimi garantiye alayım diyorsun yani... Tamamdır hacı sen bu işi biliyorsun.
-----------------------------Hocam yerdin mi övdün mü anlayamadım ama saol bilgiler için :)) sorunu da yarın dediğim gibi hallederim umarım ucuz yolludan :p
-
tekrar brainstorming.... kabloyu cikar, acma kapama dügmesine 3-4 kez 3 saniyeligine bas birak, bas biak...
bakelim olcekmi :)
olmadi icindeki sigorta gitmistir, onlarda degistirilebilir olanlardansa eger cok ucuzdur....
pis kokular geliyormu? :D