Masaüstü Programlama İle İlgili
-
İyi akşamlar arkadaşlar.Bir soruyla yine karşınızdayım :)
Benim web kodlamayla ilgili biraz bilgim var ve artık masaustu programlamaya geçmek istiyorum ama hangi dil ile başlıyacagıma karar veremedim.
Dilin zorluğu falan pekde onemli değil uğraşır yaparım bişeyler temelimde az da olsa var kodlama için.Masaustu programlamadan kastım gidipte hesap makinesi yapıyım falan değil gerçek manada yapmak istiyorum .Ne biliyim basidinden bir oyun,ağ sniferi falan filan işte.
Benim aklımda Java var ,javayı ogrenmeyi çok istiyorum ama yinede karar veremedim tam siz ne önerirsiniz ne dersiniz bi sorayım dedim.Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.
-
java c# ikisinden birini seç
http://muhendislikegitimi.com arada burda karalıyorum vakit buldukça saygı duyduğum bir hocamda java anlatıyor.Hadi selametle
edit:
Önce bir .net kavramına bir bak algoritmayla ilgili biraz araştırma yap.
http://www.youtube.com/watch?v=QmwC_p0OGmI&list=PL843ECFB656DCE163
burdanda yürür gidersin
1234567B tarafından 25/Eki/13 23:10 tarihinde düzenlenmiştir -
1234567B bunu yazdı
java c# ikisinden birini seç
http://muhendislikegitimi.com arada burda karalıyorum vakit buldukça saygı duyduğum bir hocamda java anlatıyor.Hadi selametle
Teşekkürler cevabın için hocam.Java düşünüyorumda şimdilik bakalım diyer arkadaşlar ne diyecek.Siteye girerken şifre soruyor bu arada
-
Bil Muhta ikinci senem yüzlercesi gibi kesin yolumu hala çizmedim.
C C++ biraz Java gördük C# görüyoruz ama olay hala aklımda ders boyutundan ileri geçemedi.
Büyük projeler büyük işler ve büyük paralar nerde hala kavrayamadım.
Mesela herkes java diyor. Dersler c# da diretiliyor bir yandan veri yapıları öbür yandan mantık devreleri derken
Aşure olduk gidiyoruz.
Onlarca HANG DİL den başlayayım konusu okudum. Ama her kafadan ayrı ses çıkıyor. Kim hangi dili seviyorsa onu övüyor herkes C ye sövüp duruyor.
Benim aklımda olan yada en çok yapmak istediğim Pascaldan Basic den başlayıp teorik olarak bunları bilmek
C# da veya Javada uzmanlaşmak. Sanırım beni tatmin ederdi.
Ama ne zaman olur nasıl olur hiç fikrim yok.
Çünkü saatlerdir otomata teorisi anlamaya çalışıyorum. Dersler çok basit ama o kadar kısa anlatılıyorki her şey havada asılı kalıyor.
Neyse bakalım neler yazacaklar. Bir konu daha okuyalım.
zeybekustasi tarafından 25/Eki/13 23:08 tarihinde düzenlenmiştir -
zeybekustasi bunu yazdı
C C++ biraz Java gördük C# görüyoruz ama olay hala aklımda ders boyutundan ileri geçemedi.
Mesela herkes java diyor. Dersler c# da diretiliyor bir yandan veri yapıları öbür yandan mantık devreleri derken
Aşure olduk gidiyoruz.
Onlarca HANG DİL den başlayayım konusu okudum. Ama her kafadan ayrı ses çıkıyor. Kim hangi dili seviyorsa onu övüyor herkes C ye sövüp duruyor.
Benim aklımda olan yada en çok yapmak istediğim PAscaldan Basic den başlayıp teorik olarak bunları bilmek
C# da veya Javada uzlanlaşmak sanırım beni tatmin ederdi.
Çünkü saatlerdir otomata teorisi anlamaya çalışıyorum. Dersler çok basit ama o kadar kısa anlatılıyorki her şey havada asılı kalıyor.
Bende 2 yıllık programlama okuyorum muh. geciş düşünüyorum aynı şekilde c# goruyoruz bizde ama bende c# a ısınamadım bir türlü .Bu tarz konuları çok okudum bende ama yinede bir karara varamadım.Biraz gereksiz bir konu farkındayım ama birde tahribatın fikrini alıyım istedim :)
-
öncelikle webden vazgeçme çünkü günümüzde ve gelecekte web ön planda olacak..
masaüstü yazılım yapacaksan hem web hem masaüstü imkanı sunan dil/teknoloji kullanmak mantıklıdır..
aslında dilden çok kullanılacak alan önemli. söylediğin iki konudan java nın senin için daha uygun olduğu kanısına vardım. ama java, c# a göre
daha zor bir dil..
-
zeybekustasi bunu yazdı
Aşure olduk gidiyoruz.
Benim aklımda olan yada en çok yapmak istediğim Pascaldan Basic den başlayıp teorik olarak bunları bilmek
C# da veya Javada uzmanlaşmak. Sanırım beni tatmin ederdi.
hocam derslerde gördüğün programlama dili olayın sadece %1 lik kısmı. İş uzmanlaşmaya mimariye geldi mi olayın boyutu değişiyor ve gerçekten işin içine o zaman mühendislik giriyor. O yüzden tüm dersleri verip okulu bitirmeli ve bunları yaparkende sürekli olarak proje geliştirmeli bir insan. Yoksa bildiği dilin pek bir farkı var. c# veya java veya başka object oriented bir dil fark etmez.
-
unbalanced bunu yazdı
masaüstü yazılım yapacaksan hem web hem masaüstü imkanı sunan dil/teknoloji kullanmak mantıklıdır..
aslında dilden çok kullanılacak alan önemli. söylediğin iki konudan java nın senin için daha uygun olduğu kanısına vardım. ama java, c# a göre
daha zor bir dil..
Hocam webden vazgeçmeyi düşünmüyorum zaten dediğine katılıyorum kesinlikle ama masaustude ogrenmek istiyorum yan olarak oyuzden.Zor olması pek problem değil hocam bi şekil hallederiz artık
1234567B Hocam çok teşekkürler
-
trnight bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
daha zor bir dil..
Hocam webden vazgeçmeyi düşünmüyorum zaten dediğine katılıyorum kesinlikle ama masaustude ogrenmek istiyorum yan olarak oyuzden.Zor olması pek problem değil hocam bi şekil hallederiz artık
Bu arada unbalanced haklı webden vazgeçme php html css jquery js ve nesne yönelimli php'ye yönelsen sağlam paralar kazanırsın.Öteki türlü java c# dibini görmek zor
-
1234567B bunu yazdıtrnight bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
daha zor bir dil..
Bu arada unbalanced haklı webden vazgeçme php html css jquery js ve nesne yönelimli php'ye yönelsen sağlam paralar kazanırsın.Öteki türlü java c# dibini görmek zor
Hocam zaten saydığın php html css jquery js konularıyla ilgileniyorum az buçuk ogrendim ama geliştirme konusunda sıkıntılarım var oyuzden biraz sıkıldım diye bilirim,bunları nasıl geliştire bilceğimle ilgili ipucu verirseniz cok sevinirim.Birde para kazanmaktan kastın nasıl kazana bilirim.Java benim için bir nevi hobi olacak diye bilirim
-
Tavsiye olarak bilgini orta seviyeye taşıdığında bir script yazmaya başla.Nasıl yazıcam birşey bilmiyorum diyebilirsin.Ama ilk adımı attıktan sonra gerisi gelir.Sürekli araştırma yapman lazım.Takıldığın yerde hacılar şuna bir elatın gibi bir konu açmak yerine araştırmalısın.
http://stackoverflow.com/ güzel bir ortam biraz ingilizcen varsa sorularının cevabını mutlaka burada bulabilirsin.Çünkü senin karşılacağın problemle karşılaşmış binlerce insan var.Onun dışında yabancı youtube kanallarını iyi takip et.Çünkü türkler üşengeç buna bende dahilim bakınız.
www.phpdersleri.orgOyüzden illede yabancı kanal diyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=iCUV3iv9xOs&list=PL442FA2C127377F07benzerlerine bakabilirsin.
Ziyaretçi defteri,basit blog,portal gibi projeleri gerçekleştirdikten sonra bir frameworka sardır.zend yada codeigniter olabilir bu aralar bunlar popüler.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Codeigniter
Para kazanma konusuna gelince
http://www.kariyer.net/website/isarama/index.aspx?hemenara=1&tmpsno=1&sonincelenen=107719
hiç almasan 1 sene içinde 2000tl para alıcak kıvama gelirsin.Tabi sabır ve çalışmayla.İşin kıyak tarafı php programcısı olarak işe başlamak için illede bölümünü bitirmen gerekmiyor.Aslen makineciyim fakat bilgisayar sektörünü bu yüzden seviyorum.Aranan temel kriter salt bilgi,boş geçen 4 sene sonunda elde edilen süslü kağıt parçası değil