folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Maşı Bağlatamadığım Gibi Bide 3500 Lira Heybeye Borçlandım

Maşı Bağlatamadığım Gibi Bide 3500 Lira Heybeye Borçlandım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

karışmasın diye yteni konu açıyorum kısaca özet geçeyim rahmetli annemden ölüm aylığı alıyordum yasaya göre öğrenci olduğum müddetçe 25 yaşına kadar alabilirim bu maşı ve yaş 23 öğrenciyim üstelik ihtiyacımda var nese lise bitince bunlar aylığı kesmişlerdi bir ara öğrenci oldumu bildirmem gerekiyordu adana meslek yüksek okuluna kayıt yaptırdım oyıl 2yıllık öğrenci belgemi gönderdim balandı tekrar o okulda bir yıl kaldım sonra 4yıllık bir üni kazanınca kafkas üniversitesine kaydımı yaptırdım bir yıldaha maş aldım 2yıllık süre dolunca maş yeniden kesildi bende öğrenci belgemi postayla yolladım maaş bağlanmadı ankaraya kadar gittim elden verdim bağlanmadı yasada okul deiştirmek ile ilgili bişi yok öğrenci olduğun ve 25 yaşını doldurmadığın sürece hakedersin zaten 25 yaş sınırı sürekli kendini öğrenci gösterecek düzenbazlar için var nese bağlanmadığı gibi bugün bizim mersindeki eve şöle bişi gelmiş beni adanadaki okuldan ayrıldığım andan itibaren öğrenci saymıyorlar ve aldığım paranın bir yıllını fazla almışım gibi gösterip 3500 lirayı borç olarak kaydetmişler bunun için ablam ve annanemin aldığı ölüm aylığına el koyuyorlar

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

hukukçular daha iyi bilir ancak durumda hata olduğu yüksek ihtimal. mesela bendede öğrenci olmama ve bağkurum olmasına rağmen genel sağlık sigortası primi kesiyorlar. kurumlar birbirinden habersiz. yakaladıkları yerden sokmaya çalışıyorlar. ilgili kuruma telefon edip durumu izah edersen yardım alabilirsin bence.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

Önce kaymakamlığa gidip bir gelir durum tespiti yaptır. Alacağın belge ile  sana yakın bir sgk kurumuna başvura bulun. Yalnız girip veznedeki memurlarla mırıldanma direk müdür müdür yardımcısı odasının kapısında bekle müdürle görüşmek istiyorum diye ısrar et. taki görüştürene kadar seni.

23 yaşındasın yasal olarak ne olursa olsun sana 2 yıl daha mike mike maaş ödemek zorundalar. Israrcı ol pısırık davranma.

Sgk da günü gelmiş primi dolmuş birinin dahi emekli aylığını salladıklarını unutma. Ordaki personelde bitiyor işin.

Hiç bir şey olmazsa bulunduğun ilde bir baroya gidip bilgi al. Hakların nelermiş öğren gerekirse dava açıp barodan avukat iste. Mecburen ücretsiz avukat atamak zorundalar. Dava dilekçesini götür elden SGK ya ilet.

Yine söylüyorum pısırık davranma gerekiyorsa yerden yere vur kendini.

Allah yardımcın olsun.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ulan var ya bir kere daha diyorum dünya pislikten ibaret. Kardeşim bu konuda hiçbir bilgim yok ama üzüldüm senin adına. Seninle uğraşanlar geberip gitsinler.

Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar valla konuyu açınca bile acayip rahatladım acayip sinir sitres olmuştum

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Buyuk ihtimalle okul degisiklik aninda kaydi guncellemediler yada memurun biri savsakladı yapacagi isi, sonuna kadar ara hakkini hocam.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    dead_march bunu yazdı

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar valla konuyu açınca bile acayip rahatladım acayip sinir sitres olmuştum

hakkın olan şeyin peşinde süründürmeleri yok mu birde topunun... ağzımı bozdum gece gece harbiden ya. 

Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    d3lete
    d3lete's avatar
    Erkek

Bi yandan ülkeyi soysunlar bir yandan gariban öğrencinin hakkı olan parayı gasp edip üste ceza kessinler adaletinizi öpeyim

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Bimere yaz hacı önce bunu, çok detay verme, öğrenci olmama rağmen şu tarihten beri ücretimi alamıyorum, üstüne 3500 lira borç kağıdı ve anneannem ile ablamın kesintileri yüzünden mağduruz, almadığım ücretlerin ödenmesini, anneannem ve ablamın blokesinin kaldırılmasını rica ediyorum vs. Şeklinde

sonra takip koduyla incele bir kaç gün içerisinde ilgili kurumlara ciddi ciddi ulaşılıp çözülmesi gerek

onlar sormadığı sürce okul değiştirdiğim için oldu falan deme sebebini bilmiyormuş gibi yapman daha hoş

...said addicted.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Bir diğer orospu çocukluğu da hem kardeşime ödemiyorlar hem de ailesindeki diğer aylıkları kesiyorlar. şerefsizler. Psikolojisine savaş açıyorlar sanki ailesiyle ara bozmak için..

...said addicted.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Kahpe sistemin cezasini dar gelirli cekiyor..a.k larim paralari cucuvalla goturur , rant ugruna her b..ku yapar  garibana gelince prosedur devreye girer.. allah kolaylik versin kardesim. Insallah maasin baglanir tekrardan.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
Toplam Hit: 2025 Toplam Mesaj: 13