Matematiğin Sustuğu An.
-
yokmu cevap yazacak biri..?
gece gece sinir oldum..
soru sekline bakilirsa 31 cikiyor
ama yavsak ciragin yaptigi 1 lira kayip...ciraktaki iade 5 dogru 30 ediyor ... ama toplamada 1 eksik oluyor..cix bole seylerу kafam basmaz..
beklim biri hazirlasin ben yiyeyim
-
Güldürdün gece gece,
matematiğin sustuğu anmış :)
Çocuklar 27 lira vermişler toplamda. Bu 27 liranın 25 i radyoya, 2 lirası adama haybeye gitti. şimdi sen 27 nin üstüne niye bir daha iki lira ekliyosun ki. 3 lirada adamlar geri aldılar 27+3=30.
-
sakavan bu olay senin sustuğun an'dır kafanı fazla yorma bu sorulara
-
fifsonic bunu yazdı:
-----------------------------
sakavan bu olay senin sustuğun an'dır kafanı fazla yorma bu sorulara
-----------------------------ahah aynısını yazcaktım :D bide böyle atarlı atarlı konusuolar
-
fifsonic bunu yazdı:
-----------------------------sakavan bu olay senin sustuğun an'dır kafanı fazla yorma bu sorulara
-----------------------------hacım ben bunu facebook tan alıntı yaptım maksat şenlik olsun yorumları merak ettim
-
Tezgahtar 5 lirayı vermez bi kere boşuna tartışmayın.
-
çok basit . işlem yanlş hesaplanıyo. sonra matematiğe suç atıyorlar.:D. 30 liradan 2 lira araklıyo çırak.geriye 28 lira kalıyo.bu 3 lirayıda adamlara veriyo.3*9=27 çırağın aldığı para bunun içinde 27 liraya mal olmuş oluyo .yani 27+2 yapılmaz 27+3 yapılır çünkü 27=25+2 den çıkan burdaki iki çırağın parası 27+3 burdaki 3 te geri verilen para.
-
radyoyu 25 e aldılar zaten 2 tlde çırak aldı 25+2=27
onlarda kişi başı 9 tl verdiler 3*9=27
-
sirri bunu yazdı:
Gzx bunu yazdı:
şimdi hepsi 10ar lira veriyor 30
radyo = 25 tl
30-25=5 TL
Çırakta 2 lira var
5-2= 3 Tl
3 Tl yide 1er tl olarak alıyorlar
matematikte susmuyor :)
sorudaki hata
1er lira geri aldıklarına göre 9ar lira vermiş olıyorlar
buda 27 tl yapar
25 tl radyo parası 2 tl çırağın cebine attiği :) toplama değil çıkartma işlemi olması gerek orda
toplama işlemi yapmak için elemanların cebindeki 1er lirayi toplamak lazım
oda 27+3=30 yapar
bıravoo.. en açıklayıcı çözümm :) hemen diğer anlatan alınmasın u en anlaşılırı :D
-----------------------------eyw :D
-
30 değil 40 yapar :D