Matematik 2 Soruları Çözülür
-
kukunku bunu yazdı:
-----------------------------hocalar o değilde bende çift katlı bikaç integral sorusu var. Onu çözebilecek var mı yada şu wolfram mathematica programı nasıldır o böyle soruları çöze bilirmi??
bu arada kimya,biyoloji,geometri,mat1-2 bide fizik 1 soruları sorun. elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Bizde geçen sene bu yollardaydık :)
-----------------------------
sen paylaş çözebilen çözer zaten :| -
kukunku bunu yazdı:
hocalar o değilde bende çift katlı bikaç integral sorusu var. Onu çözebilecek var mı yada şu wolfram mathematica programı nasıldır o böyle soruları çöze bilirmi??
bu arada kimya,biyoloji,geometri,mat1-2 bide fizik 1 soruları sorun. elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Bizde geçen sene bu yollardaydık :)
-----------------------------sor kardeşim çift kat 3 kat elimizden geldiğince.
-
Shimarik bunu yazdı:
6÷2(1+2)=? bu Sorunun cevabı bence mata göre önce parantez içindekiler hesaplanır. Sonra sırası ile çarpma ve bölme toplama ve çıkarma bu bağlamda.
6÷2(3)=?
6÷6=1
Uzun süre oldu bu işlerle uğraşmayalı belkide yanlıştır.
-----------------------------Önec parantez içindekiler hesaplanır. Sonra sırası ile soldan sağa doğru işlemler(çarma ve bölme) yapılır. En son olarakta toplama ve çıkarma işlemleri.. Matematikte işlem önceliği bu şekilde işler hoca.
bkz : 6÷2(1+2)= http://bit.ly/lHQH9B
-
boyle sorularla ugrasmasak daha ii olur kanimca.
-
ve
direk sonucu değilde çözüm basamakları lazım
-
kukunku bunu yazdı:
ve
yarin halledeyim. -
HeYeT bunu yazdı:
kukunku bunu yazdı:
ve
yarin halledeyim.
-----------------------------eyvallah hocam. 2 soruyu çözdüm ama 1 hala duruyor. kutupsal gösterimle filan diyorlar ama onuda ben beceremedim
-
Shimarik bunu yazdı:
6÷2(1+2)=? bu Sorunun cevabı bence mata göre önce parantez içindekiler hesaplanır. Sonra sırası ile çarpma ve bölme toplama ve çıkarma bu bağlamda.
6÷2(3)=?
6÷6=1
Uzun süre oldu bu işlerle uğraşmayalı belkide yanlıştır.
-----------------------------cevap 9 hocam
-
Clickanddie bunu yazdı:
bu soru için uyumadım ve kim ne derse desin einstein insin yanıma bunun cevabı şudur...
6÷2(1+2)=?
6/2(3)=6/6=1 bitti gitti çünkü ilk önce parantez içi sonra paranteze yakın olan işlem yapılır sonra geri kalanlar sırayla yapılır.
-----------------------------2 parentez içinde değil ki ? ilk olarak bölme işlemi yapılır böyle sorularda. cevap 9
-
@kukunku normal yoldan olmuyor kutupsala gecmek lazim bakiorum evdeki pc bozuldu telefondan giriyorm bakamadim o yuzden ugrasayim