folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Matematik Dahisi Olan Varmı

Matematik Dahisi Olan Varmı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ruh halime bagli olur bazen catir catir cozerim bazen nefret ederim..Tuhaf birsey matematik genel olarak severim...Birilerinin anlatmasini istemem kitaplardan falan bakip kendim ilerlerim cozmeye baslayinca cok zevkli olur bulmaca gibi...İnsanin mantigini ve ayrintili dusunme yetisini gelistirir...Hayata bakisiniz degisir...Hayati kavraysiniz kolaylasir...olaylar karsinida cabuk karar verme mekanizmaniz olusur...Bir sorunla karsilastiginizda aman allahim demez onlarca cozum yolu uretirsiniz(sadece matematikle sinirli degil hayata uyarlasakta boyle)...Genelde bizim ulkemizde cocuklar matematigi ocu olarakgorur cocuklarin sucu yoktur egitim sistemi biraz o bicimdir...İlk okulda cocuk oyun caginda 5 gunun 5 gunu matematik gosterirsen liseye geldiginde hala 12312398 kez bir kesir nasil sadelestirir onu gosterirsen cocuk igrenir tabi...Neyse ne olursa olsun sevince insan kolay ve zevkli geliyor....Bu arada soruyu soran arkadas sinifta kalmis atilmistir bile belki :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    3. senem hala anlamadığım konu :)

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek
    ya bırakın gidin burda bnm gibi bi dahi warken hele:) daha yazılılarda 25 i geçemedim zati. warya bu senede kaldımmı matemetikten sittin sene weremem yani o kadar iimdir matemetikte:D

imza
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kocak33
    kocak33's avatar
    Erkek
    lisedeyken matematikci derste konuşuyom diye beni cagırdı yanına ilk dönem kac düştü matematik dedi bende 0 dedim o bile fazla dedi ben de -1 düşürme ihtimaliniz varmı dedim dersten kovdu a.g
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    mantığının yanında güzelde bir örnek wermek lazım:
    türev israftan tasarruf etmek için üreticinin kullandığı bir yöntemdir :)
    ör: Dik silindir şeklinde 3 metre küp su alacak, üst kısmı açık bir depo yapılacaktır. Deponun tabanında kullanılacak malzemenin metre karesi, yan yüzlerde kullanılacak malzemenin metre karesinin 2 katı fiyattadır. Deponun en ekonomik fiyatını bulunuz. :)

çözümünü yapiim dicem ama burda matematiksel ifadeleri anlatmak çok zor olur. :)

[özel ders verilir :Pp]

vatandaşa kafam girsin!..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can_aksoy
    can_aksoy's avatar
    Erkek
    beni öldürün ama matematik aşılamayın lütfen

gökten üç elma düşmüş tabi gökten düştükleri için atmosferde erimişler
Toplam Hit: 7466 Toplam Mesaj: 27