folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Matematik Mizah Ve Sanatsalligi Oldurur Mu ?

Matematik Mizah Ve Sanatsalligi Oldurur Mu ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Erkek

Çok iyi espriler yapabilen matematik ve fizik hocalarım oldu. matematiğin mizahı veya sanatı öldürmeyle alakası yok. sanat bi yetenektir insanda ya vardır ya yoktur bence. mizah da aynı şekilde..

Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Big Bang Theori dizisini izlesene..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

einstein nın sosyal hayatta gayet şakacı olduğu söylenir hatta epey bi hatun da götürmüş derler. Bence ikisi arasında korelasyon arayacak olursak, bu pozitiftir

edit tabi ki bunu dışa vurup vurmamak tercih meselesi. Biraz da şu var beyin ilgilendiğin olay üzerine çalışmaya başlıyor ama bu demek değildirki adamlar mizah duygusunu aldırıyor

Dictionary
    x
    +
    ?
    Null.
    Dictionary
    x
    +
    ?
    Null.
    MaTRiXe tarafından 31/Ağu/12 13:11 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

yorumları okumadım ama özellikle grup konuşmalarında biri espri yaptığında o espri komik olmasa bile eğer diğer kişiler dışlanma kaygısı yaşıyorsa gülme mecburiyeti hissediyorlar. dışlanma kaygısı sikinde olmayanlara da bu espri komik olmadığı için komik gelmiyor. 

yani aslında her gülünen espri komik olduğu için güldürmüyor, gülüşmelerin ardında sosyal kaygılar barınabiliyor.

matematiğin mizah ve sanati öldürdüğünü düşünmüyorum. aksine birbirlerini besliyorlar. mesela müziğin teori kısmı matematikle epey alakalı.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakan363
    Hakan363's avatar
    Erkek

Bence espiri ne kadar iyi olursa olsun kişinin kişisel özellikleri ön plana çıkar. Espiri yapmasını bilcen ses tonu mizacı vs. 

En açık şöyle açıklayabilirim 2 kişi aynı fıkrayı anlatsın birisine gülmekten yarıl diğerinde ha öylemi demeye benzer espiri işi bence bir yetenektir.

Ör: Cem yılmaz , Ata Demirer , Şahan gibi

www.dunyadailkler.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Exael
    Exael's avatar
    Erkek

karşındakinin mizah anlayışına bağlı..sen kendine göre müthiş espri yapsan da karşındaki anlamazsa bir şey olmaz.

Toplam Hit: 2529 Toplam Mesaj: 17