folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Matematik Ve Fizik İle İlgili Yardıma İhtiyacım Var

Matematik Ve Fizik İle İlgili Yardıma İhtiyacım Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Teknoloji teknoloji biyere kadar müridler birazda teknolojinin kaynağına yönelmem lazım :D Malum vizeler geldi çattı,Mart'ın 26sı itibariyle başlıyor ve bir haftam falan kaldı. Fizik2 elektrik,mat2 ise integral(alttan alıyorum dersleri,yaz okulu dahil mat2yi üçüncü alışım).

Sizden istediğim biraz yardım,bu dersleri nereden çalışayımda öğreneyim? böyle ipuçları,özellikle bu dersler,bu konular için teknikler taktikler falan. Aramızda fizik bölümü,matematik bölümü ve mühendislik bölümlerini okuyanlar var. Siz bu dersleri nasıl öğrendiniz? pek ezber yapamıyorum ben,teorik bilgiyi okuyarak olmuyor,daha pratik yöntemlerle bu konuları öğrenmem lazım soru falan çözerek...tavsiyelerinizi bekliyorum :) vereceğiniz her yararlı tavsiye hem bana hem benim gibi müşkül durumdaki müridlere yardımcı olacak =)

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

1 haftada bişi olmaz walla 

çözemedin soru varsa koyarsın buyara isteyen uğraşır 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

ders kitabı yok mu konu sonunda alıştırmalar vardır. ya da çıkmış soruları bulabiliyorsan onlara bak ben sadece bir iki yıl önceki sorulara bakıp giriyorum sınava.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ben de takipteyim.

tüm dersleri ba-aa getiriyoruz ama siktigimin fizigi sıcıyor isin icine.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ivy
    ivy's avatar
    Erkek

sadece dersleri geçmek istiyosan çıkmış soruları bul. çözüp gir.

yok ben öğreneyim diyosan ya birisinin anlatması lazım yada oturup kendinin kitaptan çalışıp soruları çözmen lazım.

1 haftan kaldığına göre konuları öğrenmen zor olur. o yüzden çıkmış soruların çözümlerini öğren. yani soru tiplerini ezberle.

kolay gelsin :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

ilk vize gauss,ep,ea,sığa basit konular bi ep yapamıyorum amk :|

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

abi gauss da bi kaç tane ispat var onları ezberle, onun içinde de integral var dikkatlice ezberle. digerlerini de müritlerin dedigi gibi çıkmış sorulara bak iyice.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Yahu o kadarda aşağlamayın,yapamıyorum dediysem inceden bi temel var,yıllardır göre göre göz aşinalığı oluştu :D geçen sene mekaniğin sınavlarına 1-2gün çalışarak girdim geçtim,tabi çalıştıran oldu. Hani bi yol gösterin diye dedim,öss birincisi olcam ben bi haftada demiyom,geçeyim yeter :)

:)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

matematiğe tam bişi demiyeyim hocam ama fizikte öyle bi haftaya işin zor. ben fizik müh okuyorum ve gauss'un 2 tane ispattan ibaret olmadığına adama kol gibi girdiğine birebir şahidim. matematik için çıkmış sorular genelde kurtarıyor ama fizikte yemiyor bu durum en azından bizim okulda. berkeley fizik dersleri cilt : 2 var elektrik ve magnetizmayla ilgili. okulun kütüphanesinde bulursan al derim. baya faydalı.. elektrik ile ilgili soruların olursa da pm ile yollayabilirsin.

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Fizikte temel kavramları ve prensipleri öğrenirsen ömür boyu seninle kalır ve çuvallamaz kolay ilerlersin.. üstünkörü ezbere dayalı öğrenirsen hep çuvallarsaın..

1. Vektörler

2. Kuvvet

3. İvme 

4. İş

5. Enerji

6. Güç 

Bunları kavram olarak anlar ve aralarındaki ilişkileri öğrenirsen hep senin yanında olurlar 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

fizik gözünde canladırabilmedir . mekanik kısmı . matematik ise nasıl anladığımı bende bilmiyorum . 

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
Toplam Hit: 2095 Toplam Mesaj: 18