Matematik Ve Fizik İle İlgili Yardıma İhtiyacım Var
-
Teknoloji teknoloji biyere kadar müridler birazda teknolojinin kaynağına yönelmem lazım :D Malum vizeler geldi çattı,Mart'ın 26sı itibariyle başlıyor ve bir haftam falan kaldı. Fizik2 elektrik,mat2 ise integral(alttan alıyorum dersleri,yaz okulu dahil mat2yi üçüncü alışım).
Sizden istediğim biraz yardım,bu dersleri nereden çalışayımda öğreneyim? böyle ipuçları,özellikle bu dersler,bu konular için teknikler taktikler falan. Aramızda fizik bölümü,matematik bölümü ve mühendislik bölümlerini okuyanlar var. Siz bu dersleri nasıl öğrendiniz? pek ezber yapamıyorum ben,teorik bilgiyi okuyarak olmuyor,daha pratik yöntemlerle bu konuları öğrenmem lazım soru falan çözerek...tavsiyelerinizi bekliyorum :) vereceğiniz her yararlı tavsiye hem bana hem benim gibi müşkül durumdaki müridlere yardımcı olacak =)
-
1 haftada bişi olmaz walla
çözemedin soru varsa koyarsın buyara isteyen uğraşır
-
ders kitabı yok mu konu sonunda alıştırmalar vardır. ya da çıkmış soruları bulabiliyorsan onlara bak ben sadece bir iki yıl önceki sorulara bakıp giriyorum sınava.
-
ben de takipteyim.
tüm dersleri ba-aa getiriyoruz ama siktigimin fizigi sıcıyor isin icine.
-
sadece dersleri geçmek istiyosan çıkmış soruları bul. çözüp gir.
yok ben öğreneyim diyosan ya birisinin anlatması lazım yada oturup kendinin kitaptan çalışıp soruları çözmen lazım.
1 haftan kaldığına göre konuları öğrenmen zor olur. o yüzden çıkmış soruların çözümlerini öğren. yani soru tiplerini ezberle.
kolay gelsin :D
-
ilk vize gauss,ep,ea,sığa basit konular bi ep yapamıyorum amk :|
-
abi gauss da bi kaç tane ispat var onları ezberle, onun içinde de integral var dikkatlice ezberle. digerlerini de müritlerin dedigi gibi çıkmış sorulara bak iyice.
-
Yahu o kadarda aşağlamayın,yapamıyorum dediysem inceden bi temel var,yıllardır göre göre göz aşinalığı oluştu :D geçen sene mekaniğin sınavlarına 1-2gün çalışarak girdim geçtim,tabi çalıştıran oldu. Hani bi yol gösterin diye dedim,öss birincisi olcam ben bi haftada demiyom,geçeyim yeter :)
-
matematiğe tam bişi demiyeyim hocam ama fizikte öyle bi haftaya işin zor. ben fizik müh okuyorum ve gauss'un 2 tane ispattan ibaret olmadığına adama kol gibi girdiğine birebir şahidim. matematik için çıkmış sorular genelde kurtarıyor ama fizikte yemiyor bu durum en azından bizim okulda. berkeley fizik dersleri cilt : 2 var elektrik ve magnetizmayla ilgili. okulun kütüphanesinde bulursan al derim. baya faydalı.. elektrik ile ilgili soruların olursa da pm ile yollayabilirsin.
-
Fizikte temel kavramları ve prensipleri öğrenirsen ömür boyu seninle kalır ve çuvallamaz kolay ilerlersin.. üstünkörü ezbere dayalı öğrenirsen hep çuvallarsaın..
1. Vektörler
2. Kuvvet
3. İvme
4. İş
5. Enerji
6. Güç
Bunları kavram olarak anlar ve aralarındaki ilişkileri öğrenirsen hep senin yanında olurlar
-
fizik gözünde canladırabilmedir . mekanik kısmı . matematik ise nasıl anladığımı bende bilmiyorum .