Matematik (Yarisma Sorulari)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

sorular çok basit değil mi abi sanırım kodlarla çözüm istendiği için sıkıntı. yani umarım kodlarla çözüm isteniyodur. yoksa çok basit :/

1) çözmüşler

2) burda ingilizcesinde bazı a ve b değerleri için 15ab9 sayısı tam karedir demiş, buna göre a+b demiş. bunu koda dökünce sırayla değerleri saydırıp --- i=0 i++, j=0 j++ gibisinden bişeylerdi --- sonuçların kök alınınca tamsayı olup olmadığını kontrol etmen lazım. 
    matematiksel olarak da 15000 in kökünden gidilir 120 ile 130 arasında olduğu rahatça söylenir 12 ile 13ün kareleri bilindiğinden. sonunun 9 olması için ya 123 olmalı ya 129, 129 olmaz çünkü 16900e yakın bi değer, 123tür cevap. 123ün karesi 15129 eder. a+b=1+2=3 olur cevap

3) kalp şeyi için fonksiyon oluşturman lazım, sonra değerleri giriceksin olay biticek. sonuç 216 çıkıyor 6^3'ten. kafadan yapmam 10 saniyemi aldı :/

4) mürid çözmüş, farklı bi yolu daha var. en büyük sayıyla en küçük sayıyı toplarsın, ikili gruplandığında sonuçlar eşitse en büyükle en küçüğün gruplanması lazım başka şekilde olmaz. 42+17=59, 59-32=27. 

5)2 iç açının toplamı 1 dış açıya eşittir. x + y + z = 124 olur. koda nasıl dökersin bilmiyorum

test 1 2
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    hsyN bunu yazdı

sorular çok basit değil mi abi sanırım kodlarla çözüm istendiği için sıkıntı. yani umarım kodlarla çözüm isteniyodur. yoksa çok basit :/

1) çözmüşler

2) burda ingilizcesinde bazı a ve b değerleri için 15ab9 sayısı tam karedir demiş, buna göre a+b demiş. bunu koda dökünce sırayla değerleri saydırıp --- i=0 i++, j=0 j++ gibisinden bişeylerdi --- sonuçların kök alınınca tamsayı olup olmadığını kontrol etmen lazım. 
    matematiksel olarak da 15000 in kökünden gidilir 120 ile 130 arasında olduğu rahatça söylenir 12 ile 13ün kareleri bilindiğinden. sonunun 9 olması için ya 123 olmalı ya 129, 129 olmaz çünkü 16900e yakın bi değer, 123tür cevap. 123ün karesi 15129 eder. a+b=1+2=3 olur cevap

3) kalp şeyi için fonksiyon oluşturman lazım, sonra değerleri giriceksin olay biticek. sonuç 216 çıkıyor 6^3'ten. kafadan yapmam 10 saniyemi aldı :/

4) mürid çözmüş, farklı bi yolu daha var. en büyük sayıyla en küçük sayıyı toplarsın, ikili gruplandığında sonuçlar eşitse en büyükle en küçüğün gruplanması lazım başka şekilde olmaz. 42+17=59, 59-32=27. 

5)2 iç açının toplamı 1 dış açıya eşittir. x + y + z = 124 olur. koda nasıl dökersin bilmiyorum

yok abi oyle takiliyodum buldum,ugrasiyodum paylasiyim dedim belki cani sikilan vardir benim gibi diye :D

maalesef kodlama ile alakasi yok sorularin.Sagolun cevaplar icin.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

matematikte her simge vardı bir kalp yoktu ( yada vardı ben bilmiyordum ). oda olmus tebrik ederim..

s...yim böyle aşkı.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı

matematikte her simge vardı bir kalp yoktu ( yada vardı ben bilmiyordum ). oda olmus tebrik ederim..

s...yim böyle aşkı.

a kalp b ile a THT2005 b aynı şey. Sen kalbe takılırsan ondan sonra matematiğim kötü dersin tabi :)

Burdan genç arkadaşlara tavsiye şekillere takılmayın 2+2=? dediğimde + nedir diye bi sorgulayın önce, yakında öss ye girecek olanlar algılarınızı açarsanız çok rahat yapabilirsiniz o soruları.

Si vis pacem para bellum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek
    hsyN bunu yazdı

1) çözmüşler

Programlama ile çözmek zorunlu değil dostum. Genelde sorular deneme yanılmaya dayalı. Böyle sorularda hiç kafamı yormam döngüyle denettiririm. 

arbeit macht frei
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

Programlama ile çözmek zorunlu değil dostum. Genelde sorular deneme yanılmaya dayalı. Böyle sorularda hiç kafamı yormam döngüyle denettiririm. 

horoz hikayesi geldi aklima vurur gecerim polemige girmem die :D havan batsin

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek
    Absolut bunu yazdı

horoz hikayesi geldi aklima vurur gecerim polemige girmem die :D havan batsin

:D 

arbeit macht frei
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

cok ilginc sorular var abi bazi ders kitaplarinda.

Onlardan birtanesi.

bir yolcu (balonda) 10m/saniye ile yukselen bir balondan,12m/saniye hizla bir top atiyor havaya.Ne kadar zaman sonra yolcu topu yakalar?

Bence 1/5 saniye sonra.buyuk ihtimal yanlisim :)

baska birtane daha.

Asagiya dogru dusen bir obje dususun son saniyesinde dustugu toplam yuksekligin 1/4unu katediyor.Dustugu yukseklik nedir?

Baska bi olay daha buldum.Bilmeyenlere bayagi fayda saglar.

karekok(36.2) alcaksin mesela.El ile yapabilirsin bunu.36yi 16 nerdeyse oraya koy. 0.2yi de 0.5in yerine koy.3.desimal basamaga kadar dogruluk payi var sonucun.Kurali yazicam da zor oluyor resim koyarim.

cordelian tarafından 14/Ara/14 20:41 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    cordelian bunu yazdı

cok ilginc sorular var abi bazi ders kitaplarinda.

Onlardan birtanesi.

bir yolcu (balonda) 10m/saniye ile yukselen bir balondan,12m/saniye hizla bir top atiyor havaya.Ne kadar zaman sonra yolcu topu yakalar?

Bence 1/5 saniye sonra.buyuk ihtimal yanlisim :)

baska birtane daha.

Asagiya dogru dusen bir obje dususun son saniyesinde dustugu toplam yuksekligin 1/4unu katediyor.Dustugu yukseklik nedir?

Baska bi olay daha buldum.Bilmeyenlere bayagi fayda saglar.

karekok(36.2) alcaksin mesela.El ile yapabilirsin bunu.36yi 16 nerdeyse oraya koy. 0.2yi de 0.5in yerine koy.3.desimal basamaga kadar dogruluk payi var sonucun.Kurali yazicam da zor oluyor resim koyarim.

sorular lise fiziği hocam, ilk soruda eksik bilgi var. sanıyorum balon sabit hızla yükseliyor, topun hızı da balona göre. yerçekimi ivmesi 10m/s^2 alınırsa cevap: 10*t = (10+12)*t - 5*(t^2) den t=2,4 saniye sonra topu yakalar. eğer topun hızı yere göreyse formülde (10+12) olan kısım 12 olarak değişir ve sonuç t=0,4 saniye olur. göz ucuyla çözdüm işlem hatası olabilir :/

aşağıya doğru serbest düşme yapan bir cisim 10m/s^2 ivmesiyle (yerçekimi) hızlanır. son saniyenin başlangıcında v hızında olduğunu varsayalım: 4*[v*1 + 5(1^2)] = 0*t + 5(t^2) yolları eşitledik bu formülle, hız formülünden de v=t*10 gelir. iki formülü birleştirirsek 40t + 10 = 5(t^2) olur, düzenlenip t=6 saniye bulunur, bir de son saniyemiz var yani toplam düşüş süresi 7 saniye. 5*(t^2) formülüyle toplam yol 245metre bulunur. bunda da aynı şekilde işlem hatası olabilir. hayatım işlem hatası çünkü :(

kök yöntemi ilginçmiş cidden

test 1 2
Toplam Hit: 2715 Toplam Mesaj: 20