Mavi Ekran Hata
-
hayaletkurt bunu yazdı:
-----------------------------
hacı sanırım software kaynaklı b-s alıyorsun sen. format atmayı denedinmi? onu denediysen başka birkaç mavi ekran verdirebilcek şey söliyim sana.
1-ram
2-işlemci
3-anakart
4- hdd
5- ekran kartı
:) yani herşeyden olabilir. donanımcının bunu görmeden çözmesi imkansız gibidir. çünkü mavi ekran hatalarında şunu yap düzelir diyemez kimse. windowsun kötü yanlarından birisidir işte bu da.
yaklaşık 10 yıldan beri donanımla uğraşıyorum işlemcilerin sorun cıkardıgını hiç gormedim cpu fanı dersen ayrı tabi o sıcaklık felan ama işlemci demeyin :) -
abi ram ve format olayını denedim.ram ve format dışı bi sorun da bi türlü bulamadım.usb modem kullanıyorum.ondan olma ihtimali var mı acaba?
-
hocam bunu indiriyorsun sana mavi ekranın neden ve hangi sebeple olduğunu söylüyor
http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html
-
self bunu yazdı:
-----------------------------hayaletkurt bunu yazdı:
-----------------------------
hacı sanırım software kaynaklı b-s alıyorsun sen. format atmayı denedinmi? onu denediysen başka birkaç mavi ekran verdirebilcek şey söliyim sana.
1-ram
2-işlemci
3-anakart
4- hdd
5- ekran kartı
:) yani herşeyden olabilir. donanımcının bunu görmeden çözmesi imkansız gibidir. çünkü mavi ekran hatalarında şunu yap düzelir diyemez kimse. windowsun kötü yanlarından birisidir işte bu da.
yaklaşık 10 yıldan beri donanımla uğraşıyorum işlemcilerin sorun cıkardıgını hiç gormedim cpu fanı dersen ayrı tabi o sıcaklık felan ama işlemci demeyin :)
-----------------------------yok hocam ben karşılaştım da ordan biliyorum :) 92 den bu yana (commodore zamanından beri) bilgisayar içindeyim ve 11 senedir donanım üzerine çalışıyorum. :)
-
kardeş mavi ekran hatasi ile ben kaç sene ugraştim ne yaptiysam olmadi. bazen odev yazardim mavi ekran gelir calismayı mahvederdi, virüsler felan bikmiştim artik, sonra linuxu kesfettim simdi linux kurulu benim makinada. en azindan bilgisayarinda hem linux hem windows olursa windows çokse bile linux ile calismaya devam edersin.