Mavi Plaka Almak İçin Gerekli Prosedürler
-
ben adım ve soy adımı yada güzel bi sözü arabamda mavi plaka olarak yaptırmak istiyorum. bu mavi plaka olayı hakkkında bilgisi olan varmı nasıl yaptırılır nasıl cıkartılır herkese verirlermi falan filan. kısaca almak için neler yapmamız gerekir.
-
-
para gerekir
yıllık 600 vergi ilk başta 500-600 ytl verdimmi senindir.
-
Mavi plaka yani.. MA, MB, MC..... MZ... Misafir Araç anlamına gelir.. Mavi plaka kalktı yerine MA lar geldi.. Mavi renkli plakalar polislere verildi de..
Bu araçları Türk vatandaşları alamaz kullanamaz..
Bu hak sadece Türkiye de ikamet eden ve ÇALIŞAN yabancılar için tanınan bir haktır.
çalışma izni olmayan yabancılar MA plaka alabilir ama gümrüğünü ödemek şartıyla.. Çalışma izni olanlar ise araçlarını gümrüksüz TR ye sokabilirler.. Prosedür Çalışma izni İkamet izni Otomobil Turing Klubünden belge Bankadan Teminat Mektubu ( Aracın yaş ve kilosuna göre değişmekte. Banka teminat mektubu. herhangi bir ücret ödenmiyor..) -
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------para gerekir
-----------------------------
ilk başta 500-600 ytl yi kime verdim mi benimdir kardeşim dalgamı geçiyon sen laf olsun diye cevap yazcaksan yazma kardeşim. bişi biliyosan yaz... sazan gibi de atlama her konuya... -
narkozMRT bunu yazdı:
baron_27 bunu yazdı:
ilk başta 500-600 ytl yi kime verdim mi benimdir kardeşim dalgamı geçiyon sen laf olsun diye cevap yazcaksan yazma kardeşim. bişi biliyosan yaz... sazan gibi de atlama her konuya...
-----------------------------hocam dediğim harç parasıdır. ve yıllık dediğim de vergisidir. laf olsun diye cevap yazmıyorum. ben insan gibi cevap yazmışım eksiklikler olabilir insan gibi sorarsın cevvabını alırsın? ama senin metabolizman değişikse bilemem . her konuya atlama konusunda cevap vermiycem. tartışma ortamı yaratıyorsun ;)
AD VE/VEYA SOYAD VEYA TİCARİ UNVANLI PLAKA TESCİL İŞLEMLERİ- Araç faturalı ise, faturalı araçlar için uygulanan tescil işlemi uygulanır.
- Araç tescilli ise dilekçe ile müracaat edilir.
- Araç başka bir tescil kuruluşundan nakil geliyor ise, nakil araçlar için yapılan tescil işlemi uygulanır.
- Ad, soyad veya ticari ünvanlı plakanın harcının ödendiğine dair makbuz.
- Yıllık vergisi tescil tarihinden itibaren yıllık sürenin sona erdiği günden başlamak üzere (30) gün içinde plaka vergisini ödemeyenler hakkında 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında Kanun hükümleri uygulanır.
- http://www.karaman.pol.tr/islemler/trf1.asp#18
-
2010 da kapatılcak o dalgalar. Boşa okadar bayılma hocam.
-
baron_27 bunu yazdı:
narkozMRT bunu yazdı:
baron_27 bunu yazdı:
ilk başta 500-600 ytl yi kime verdim mi benimdir kardeşim dalgamı geçiyon sen laf olsun diye cevap yazcaksan yazma kardeşim. bişi biliyosan yaz... sazan gibi de atlama her konuya...
-----------------------------hocam dediğim harç parasıdır. ve yıllık dediğim de vergisidir. laf olsun diye cevap yazmıyorum. ben insan gibi cevap yazmışım eksiklikler olabilir insan gibi sorarsın cevvabını alırsın? ama senin metabolizman değişikse bilemem . her konuya atlama konusunda cevap vermiycem. tartışma ortamı yaratıyorsun ;)
-----------------------------:D
-
Varg bunu yazdı:
2010 da kapatılcak o dalgalar. Boşa okadar bayılma hocam.
arabama bi tane yazdırmak istiyorum ben İzmirliyim Halim Bambaşka Diye ... -
mavi kartonun üstüne yaz işte ne kasıyorsun kardeş
-
para var huzur var ne diyelim :) inş alırsın