folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Md5 Şifrelemeyi Çözme Mantığımızı Hiçbir Databasenin Kapasitesi Kaldırmadı

Md5 Şifrelemeyi Çözme Mantığımızı Hiçbir Databasenin Kapasitesi Kaldırmadı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

ya kevin sen cidden lamersin be kardeşim... bunu hiçbi database kaldırmaz dmeişinde NAH kaldırmaz sende bunu yapacak ne bilgi nede maddi destek war sorun bu (biraz açık konuşdum)

bana network balanced 3 tane 2.8 xeon 1gb ram alet getir MSSQL ile dağıtayım 3 alete bakalın kaldırıyomu kaldırmıyomu... aylık 120*3 = 360$ gelir elde edebilecek bi proje değil bu getirirse hayhay bugün kurayım sistemi 1 hafta sonra 4 karakterli şifreleri 5 sn içinde çözecek durumda olur sistem

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

http://www.cits.rub.de/MD5Collisions/ burda MD5 çatışması ile ilgili detaylar var.

o olaya gelince yapılamaz değil tek pc ve üzerindeki db ile yapılamaz. 10 karaktere kadar küçük ve büyükharf + rakam yaparsak kaba bir hesaplama ile 70**10 kadar kayıt yapar. bu kadar kayıdı oluşturmak ve tablolamak için kaliteli bir sistem ve sağlam bir db planı oluşturmak lazım. ustune bu md5 leri oluşturmak için sağlam multi thread bir program lazım. kısacası çok uzun ve boş bi uğraş olur ama hobi olarak denenebilir.

ftw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MitNickKevin
    MitNickKevin's avatar
    Erkek
    ir2 bunu yazdı:

ya kevin sen cidden lamersin be kardeşim... bunu hiçbi database kaldırmaz dmeişinde NAH kaldırmaz sende bunu yapacak ne bilgi nede maddi destek war sorun bu (biraz açık konuşdum)

bana network balanced 3 tane 2.8 xeon 1gb ram alet getir MSSQL ile dağıtayım 3 alete bakalın kaldırıyomu kaldırmıyomu... aylık 120*3 = 360$ gelir elde edebilecek bi proje değil bu getirirse hayhay bugün kurayım sistemi 1 hafta sonra 4 karakterli şifreleri 5 sn içinde çözecek durumda olur sistem

irem sen tam bir hackersın be güzel kardeşim...

dbnin kaldırmayacağını tagext bana söyledi, ayrıca sende o bilgi ve maddi imkan varsa sen yap...

neden illa bir gelir getirmesini bekliyorsun dünyada bir ilki yapmak için bence insan para amacı gütmez...

Bilgi ceza, Bilgi suç ve Taşımak ağır. Unutmak ise öğrenmekten daha çok zaman alır...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fuzbing
    fuzbing's avatar
    Erkek
    Bu olay zaten var rainbow dvd lerini araştırın.

to be or not to be.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Helal olsun ir2 beni çok güldürdün :) Sana bunun neden yapılamıyacağını uzun uzun açıklardım, kasmaya değerceğini sanmıyorum.Sadece ; ~ 4x10^38 tane ve her biri 128 bitten(16 byte yer tutar) --> 5x10^29 GB. HDD alanına ihtiyaçın olacak sadece ham veriler için.Eğer 4-5 haneli stringler için para harçamaya deymez git : http://www.astalavista.com/media/directory/uploads/md5toolbox10.exe ve bunu gibi onlarca örnek var.Eğer para kazanmaksa hedefin git şifreli dosyaları falan çözmeyi dene.

tagext; helal olsun kardeş, iyi kasmışsın, araştırmışsın ve bulmuşsun.Sonuçta 2 farklı dosya aynı değeri veriyor.(ama hala altında bir pislik var gibi geliyor).Lakin limitli bir kümedeki elemanların, sonsuz uzay kümesindeki değerlerle eşlendinde mutlaka 2 farklı değer, 1 değer ile eşlecekti ama MD5 için ispatlandığını bilmiyordum.Ama sonuç olarak 512 bitlik içinde birgün çıkacaktır mutlaka.Demek ki kriptoloji hala derslerde bıraktığım haliyle durmuyormuş :))
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    kasmaktan ziyade ben bunları zaten biliyordum. sen inanmıyordun. bu son  link md5 de ortaya çıkan üçüncü kolezyon. içinde bir işvar mış gibi duruyo ama ps olduğu için sanmıyorum uğraşsınlar.

ftw
Toplam Hit: 20151 Toplam Mesaj: 17