folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Mega Hafıza Setlerini Kullananlar (Ezber Yapma)??

Mega Hafıza Setlerini Kullananlar (Ezber Yapma)??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek
    ben birazdan ezberlemeye başlicam 5 sayfa var bakalım nasıl olacakk..

imzayı bıraktım basıyorum artık
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

Belirli periyotlarda tekrar yaparak aklında kalmasını istediklerini uzun süreli hafızaya alailirsin..

Her Hakkım Saklıdır
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek
    yazarak çalışmak daha sağlıklı gibi geliyor....

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    yazarak  hocam zaten etkili yöntem  o  ben  ezberimi  geliştirmek istiyorum  işin açığı.

matematik24.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek
    hoca yazarak çalış tabikide ama böle aklında kalacak şekilde şekiller oluştur yani ezberliyceğin şeyleri resim olarak düşün yada bi cisim olarak düşün... Mega Hafıza'da bunu amaçlıyo zaten öyle şeylerle konsantrasyonu arttırıyo. Bide öğrendiğin şeyleri böle ders çalışmadığın bi zaman sürekli aklından tekrar et durduk yere kendi kendine konuş yada git birlerine anlat falan hayatta unutmazsın bide bölüm bölüm çalış yani paragraf paragraf ayır mesela... Ben öyle yapıyorum şahsen bizim derslerde hep ezber olduğu için baya işe yarıyo...

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToRuN
    ToRuN's avatar
    Erkek
    kırık rap meraklısı  arkadaşım vardı çocuk kimseyi sallamaz yolda görüyodum başını öne eğmiş kollarını sağa sola sallıyo konuşa konuşa gidiyodu :D herhalde şarkıları ezberlemeye çalışıyo sende bi dene : )
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

hocam bi formülü olsa öğrenci milleti 654860864006465 kere bulmuştu :D

Bulunan tek formül ;

1)Anlayarak oku 

anladıgını yaz

eksik var mı diye kontrol et

sonra tekrar okuyup eksiklerini gider. Anlıcan klasik özetle yaz işte.

Konumu silenlere inat kürdüm
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    evet en iyi öğrenme biçimi anlatmaktır anlatırken nasıl ifade ederim diye düşünüyoruz bildiğimiz aktarmak olduğu için gerekli temel bilgiyi de anımsıyoruz çalıştığın bi paragrafı anlatacakmış gibi çalış gözden geçir dengesiz'in yaptığı alıntının ilk maddesiyle ilgili ilk gün gayet normal geçiyo hatta okuduğunuza daha iyi yoğunlaşabiliyosunuz fakat ikinci gün de uyku düzenini sağlamazsanız o zman kopukluklar olabiliyo yoğunlaşamıyosuz bağıntıları karıştırabilyor ya da hatırlayamıyosunuz uyku düzeni önemli bence
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek
    sabaha karşı bakalım halimiz ne olacak kendimle iddaaya girecem :D hem yarım bi kitabım var hemde 5 sayfa ezber var..durum neyi gösterecek zamana bırakacam:D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

şimdi  ilgilenip yorum yazan arkadaşlar tşkler.

benim arkdşlar  baktılar bölümde  çalışıolar çalışıolar sonuç değişmiyor(dersi geçememe)  bi süre sonra insan  başka  yollar düşünüyor buda ezber tabiki belki inanmıcaksınız ama koca defteri ezberleyenler var.. ve bunuda bizzat şahit oldimki  defterin  farklı  yerlerinden sormuştum  elbeette bu  1-2  günde olmuyor 2  haftadır  öküz  gibi buna uğraşıorum  demişti..

neyse  gel  gelelim  bana  verdiği  tavsiye paragraf  paragraf  birleştirip  ezber yapmak  ki bu yöntem  işe  yarıyor  belki  ben yeterince  uğralmadııımdan  pek etkili  olmadı ama söylediği önemli  bişe vardı  "gün geçtikçe beynin alışıyor ezber yapmak dahada  kolaylaşıyor"  

bi  sayfayı ezberlemek  için 1 saat  uğraşıorsun bi süre  sonra bu  15 dkkaya  iner. gibi.. vs.

matematik24.com
Toplam Hit: 5404 Toplam Mesaj: 25