Mega Hafıza Setlerini Kullananlar (Ezber Yapma)??
-
ben birazdan ezberlemeye başlicam 5 sayfa var bakalım nasıl olacakk..
-
Belirli periyotlarda tekrar yaparak aklında kalmasını istediklerini uzun süreli hafızaya alailirsin..
-
yazarak çalışmak daha sağlıklı gibi geliyor....
-
yazarak hocam zaten etkili yöntem o ben ezberimi geliştirmek istiyorum işin açığı.
-
hoca yazarak çalış tabikide ama böle aklında kalacak şekilde şekiller oluştur yani ezberliyceğin şeyleri resim olarak düşün yada bi cisim olarak düşün... Mega Hafıza'da bunu amaçlıyo zaten öyle şeylerle konsantrasyonu arttırıyo. Bide öğrendiğin şeyleri böle ders çalışmadığın bi zaman sürekli aklından tekrar et durduk yere kendi kendine konuş yada git birlerine anlat falan hayatta unutmazsın bide bölüm bölüm çalış yani paragraf paragraf ayır mesela... Ben öyle yapıyorum şahsen bizim derslerde hep ezber olduğu için baya işe yarıyo...
-
kırık rap meraklısı arkadaşım vardı çocuk kimseyi sallamaz yolda görüyodum başını öne eğmiş kollarını sağa sola sallıyo konuşa konuşa gidiyodu :D herhalde şarkıları ezberlemeye çalışıyo sende bi dene : )
-
hocam bi formülü olsa öğrenci milleti 654860864006465 kere bulmuştu :D
Bulunan tek formül ;
1)Anlayarak oku
anladıgını yaz
eksik var mı diye kontrol et
sonra tekrar okuyup eksiklerini gider. Anlıcan klasik özetle yaz işte.
-
evet en iyi öğrenme biçimi anlatmaktır anlatırken nasıl ifade ederim diye düşünüyoruz bildiğimiz aktarmak olduğu için gerekli temel bilgiyi de anımsıyoruz çalıştığın bi paragrafı anlatacakmış gibi çalış gözden geçir dengesiz'in yaptığı alıntının ilk maddesiyle ilgili ilk gün gayet normal geçiyo hatta okuduğunuza daha iyi yoğunlaşabiliyosunuz fakat ikinci gün de uyku düzenini sağlamazsanız o zman kopukluklar olabiliyo yoğunlaşamıyosuz bağıntıları karıştırabilyor ya da hatırlayamıyosunuz uyku düzeni önemli bence
-
sabaha karşı bakalım halimiz ne olacak kendimle iddaaya girecem :D hem yarım bi kitabım var hemde 5 sayfa ezber var..durum neyi gösterecek zamana bırakacam:D
-
şimdi ilgilenip yorum yazan arkadaşlar tşkler.
benim arkdşlar baktılar bölümde çalışıolar çalışıolar sonuç değişmiyor(dersi geçememe) bi süre sonra insan başka yollar düşünüyor buda ezber tabiki belki inanmıcaksınız ama koca defteri ezberleyenler var.. ve bunuda bizzat şahit oldimki defterin farklı yerlerinden sormuştum elbeette bu 1-2 günde olmuyor 2 haftadır öküz gibi buna uğraşıorum demişti..
neyse gel gelelim bana verdiği tavsiye paragraf paragraf birleştirip ezber yapmak ki bu yöntem işe yarıyor belki ben yeterince uğralmadııımdan pek etkili olmadı ama söylediği önemli bişe vardı "gün geçtikçe beynin alışıyor ezber yapmak dahada kolaylaşıyor"
bi sayfayı ezberlemek için 1 saat uğraşıorsun bi süre sonra bu 15 dkkaya iner. gibi.. vs.