folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Mehdilik İddiasında Bulunanlar , İnsanlığı Kurtarmak İsteyenler

Mehdilik İddiasında Bulunanlar , İnsanlığı Kurtarmak İsteyenler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakhacker
    manyakhacker's avatar
    Erkek

Psikolojik rahatsızlıkların en başında kişi tek başına kaldıktan sonra ve çevre ile iletişimi azalınca birazda bazı konulara yoğunlaşınca artık kendisini herkesten daha bilgili ve daha üstün görmeye başlar. içi içine sığmaz ve memleketi , insanlığı kurtaracak projeler üretmeye başlar ve bütün insanlığın sorunlu olduğuna inanıp  birden değiştirmek ister.

Bilhassa bu hezayanlar 17 ila 25 yaş arası daha çok görülmektedir.

Psikiyatr Doç. Dr. Sefa Saygılı'nın kitabından alıntıdır.

MİSTİK HEZEYANLARIN BAŞINDA MEHDİLİK İDDİASI GELİR.

MEHDİLİĞE SOYUNANLAR

Mehdilik iddiası oldukça sık rastladığımız bir hezeyandır. Bu kişiler, içinde bulundukları acıklı durumun farkında bile olmadan insanlığa yön vereceklerini sanmaktadırlar.

Çapa Tıp Fakültesi'nde görev yaptığım sırada; göğe çıkıp Allah ile, Peygamberimizle ve Atatürk'le görüşmeler yaptığını söyleyen şizofrenik bir akıl hastası, insanların anlayışsızlığına ve bilgisizliğine tebessüm ederek şunları söylemişti:

- Doktor bey, daha bende neler var, fakat anlatmaya çekiniyorum. Bu kadarını söyledim buraya düş-
    tüm. Herhalde onları da söylesem doğru Bakırköylük olurdum.

Kendisi bir bankada hademelik yapan ve Türkçeyi bile doğru dürüst kullanamıyan, okuma yazmayı zor söken, dini bilgisi ise çok az olan bu zavallı adamcağız "paranoid şizofreni" denilen bir hastalığa yakalanmıştı ve dediklerine samimiyetle inanıyordu.

Tabiî hastanede nö-roleptik dediğimiz ilâçlardan verdik, elektroşok tedavisi uyguladık. Kısmen salâh bulmuş halde çıktı. Seneler sonra yine onu hastaneye gelir halde görüyordum, çünkü hastalığı kronik (müzmin) seyirli idi. Ve devamlı ilâç kullanması gerekiyordu.
    --------------------

Hukuk Fakülteli Ahmet

Bir defasında Hukuk Fakültesinde okuyan bir öğrenciyi mehdilik iddiasıyla hastaneye yatırmıştık. Abuk sabuk konuşuyor, garip hareketler yapıyordu.

Paranoid denilen bu hastalar "paralojik mantık" denilen bir düşünce sistemine sahiptirler. Kendi içlerinde tutarlı bir mantık sergilerler. Ve her konuya bu mantıkla yaklaşırlar. Ona dedim ki; "bize bildirilene göre mehdinin adı Muhammed olacak, seninki Ahmet."
    - Muhammed'le Ahmet aynı kökten gelir, ne farke-er, diye cevapladı.
    - Peki o zat kırk yaşında olacak, sen ise daha on dokuzundasın?
    -  Kırk yaş olgunluğa, işaret için söylenmiştir. Beni kırk yaş olgunluğunda görmüyor musun? demişti.

- Mehdi (as)nin baba adı Abdullah olacak, senin ki ise Cemil, diyecek oldum.

- Abdullah Allah'ın kulu demektir. Benim babam Allah'ın kulu değil mi? diye cevapladı.

Baktım ne sorduysam bu paralojik mantık örgüsüyle cevap veriyor. Bir gün servise geldiğimde oturmuş hemşirelerle tavla oynuyordu.

Bu sefer onu mat edeceğimi sandım. "Ahmet, hem mehdi olduğunu söylüyorsun, hem de bayanlarla oturmuş tavla oynuyorsun, sana yakışır mı bu hareket" diye sorunca "mehdi içtihat sahibidir. Bu da benim içtihadım" demez mi?

Evet, Hz. Mehdi aleyhisselam, içtihat sahibidir. Ama haramlara, helâllere uymaya mecburdur. Ve ehl-i sünnet dairesinden ayrılması mümkün değildir. Fakat bunu Ahmet'e izah etmek imkânsızdı.

Ahmet bir süre tedavi olduktan sonra taburcu oldu. Çıkarken epey düzelmişti ama, çıkabilmek için mehdilik iddiasını gizliyordu. Fakat biraz araştırınca aynı hezeyanı hâlâ beslediğini görüyordum. Artık tıbbın yapacağı bir şey kalmamıştı.

-------------------------------

Arifin hareketi                                                       <
    Dindar olmayan Arif adlı işçi genç, oturduğu Zeytinburnu'ndaki gecekondusundan sabah ezanı uyanmış ve pencereden boş sokaklara bakarken bütün benliğine kendisinin mehdi olduğuna dair bir inanç gelmiş ve dışarı bağırarak fırlamıştı. İnsanlığı kurtaracağını söylüyor, herkesi peşinden gelmeye davet ediyordu.

Kendine geldiğinde akıl hastanesinde tedavi görüyordu. Oldukça şifa buldu. Kendisine sordum:
    - Yahu, Arif. Sen dindar değilsin. Nasıl kendini mehdi sanabildin?

- Doktor bey, dedi tebessüm ederek. İçime öyle duygular geldi ki yerimde duramıyordum. O an sanki dünya batıyor da ben kurtaracağım, hissine kapıldım, nasıl oldu anlayamadım?              
                                                    ^
    Arifin teşhisi "manik" dediğimiz "duyguların bozuk' luğu" -affectif- hastalığının bir şekliydi ve nöbetler halin- ¦¦•¦ de seyrederdi. Ara dönemlerde ise tamamen düzelirdi.

----------------------------------------

Yeşil bayraklı mehdi
    Yine "manik" hasta olan üniversite talebesi bir genç, bayrağı çektiği gibi Topkapı surlarına dikmiş ve çevresine "kurtarıcı"nın geldiğini ilân etmişti.

Yalnız yeşil bayrak bulamadığı için yerine yeşil bir plastik poşet kullanmıştı. Tabii bir sopaya bağlamıştı onu.
    Düzeldiğinde içine düştüğü duruma utanarak gülüyor ve şaşırıyordu.

Bir başka sahte mehdi
    Yine ona da sorular yönelttim:
    -  "Yaşım 34 doktor bey" dedi. "Şunun şurasında 40'a ne kaldı? 40'a kadar ancak etraftakiler mehdi olduğumu kabul eder."

- "Benim babam öldü. Anam da dul. Amcamın adı Abdullah. Anam'ı onunla evlendirdim mi, bu mesele de hallolur. Ben de Abdullah'ın oğlu olurum. Amcam evli gerçi ama, nasıl olsa dörde kadar müsaade var."

- "Adım Muhammed değil ama, mehdiliğim kabul olununca Muhammed Mehdi denilecek bana!"

Esas tehlikeli olan
    Bu şekilde akıl hastası olduğu bilinip de hastahaneye kapatılanlardan kimseye bir zarar gelmez. Onlara herkes acır ve tedavisini arzu eder. Bazıları da tedaviden sonra sakinleşirler ve iddialarına kendileri de şaşırırlar.

Fakat paranoyak denilen akıl hastalığında kendini peygamber veya mehdi zannetmekten başka bir belirti olmaz.

Bu kişiler zeki iseler, bazı kişileri hezeyanına inandırarak çevrelerine toplayabilirler. Bunlar çevre için çok tehlikelidir.
    Psikiyatri gözüyle bu zatlar incelendiklerinde; akıl hastası oldukları hemen anlaşılır. -Fakat insanları fazla

rahatsız etmedikleri hatta bazan bazı çevrelerin işine dahi geldikleri için hezeyanlarını yaymaya ve üstelik taraftar da toplamaya devam ederler.

Tarih boyunca pek çok sahte peygamber, yalancı mehdi ortaya çıkmıştı. Bunlardan bazıları dinlerine bağlı insanları dahi etraflarına toplamışlardır. Fakat mutedil İslâmî yol olan ehl-i sünnet yolu, yine aynı kalmıştır. Sapıklar ise (binlerce türleriyle) tarihin çöplüğünde yerlerini almışlardır.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

fikirlerim cartum curtum herseyim var, sadece lider yonum eksik karakterimde

eger lider bir insan olabilseydim kesinlikle suruklerdim insanlari pesimde.

o degilde gecenin bi yarisi ben bunu neden yazdim?

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakhacker
    manyakhacker's avatar
    Erkek

AbdullahAzad bunu yazdı:
    -----------------------------

:)

Hafızan aşırı bilgi depolamış , boşaltman ve sınırsızlarda gezen düşüncelerini başkaları ile çarpıştırman gerekiyor AbdullahAzad.

Tahribat Yönetiminden rica edelim. İnsanlığı Mutlu Kılacak ve Doğrulara  Yönlendirecek Fikirleri Olanlar Bölümü açsınlar oralarda senin gibi kişilerle bol bol tartışmanı tavsiye ederim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

baştan sona okudum yazıyı. şimdi kendini mehdi ilan etmek ayrı mesele, insanlığı kurtarıcak projeler üretmek ayrı mesele. nihayetinde insanlık için bişeyler yapmaya çalışmakta bir yanlışlık göremiyorum. yazarımız doç dr olmuş ama kelimeleri düzgün kullanamıyor malesef(:

..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

o değilde bu adamlardan biri ya gerçekten mehdiyse ve şizofren, deli diye taşşak geçilirse asıl o zaman komedi olur. öbür tarafı düşünemiyorum bile. biz ahirette el pençe sırada beklerken adam sandalyede bacak bacak üstüne atıp sırayı bozmayın lan diye atar yapabilir:)  

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

bende diyorum niye her konu sahibine psikanaliz yapıyor bu adam.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Erkek

Triumph bunu yazdı:

o değilde bu adamlardan biri ya gerçekten mehdiyse ve şizofren, deli diye taşşak geçilirse asıl o zaman komedi olur. öbür tarafı düşünemiyorum bile. biz ahirette el pençe sırada beklerken adam sandalyede bacak bacak üstüne atıp sırayı bozmayın lan diye atar yapabilir:)  

bu görüş açısına hasta oLdum :D :D :D :D 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

Okudumda tüm belirtiler şu global anons galaktik federasyon asthar salusa şeylerinde ve sözde ondan mesaj alıp çevirenlerdede var :D

ve komiktir ki yukarıda bahsettiği gibi şimdiden bir çok kişiyi kendi tarafına toplamış ve inandırmıştır.

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

AbdullahAzad bunu yazdı:

arkandayız hocam :)

herşeyin bir şeyi vardır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    Mehdi benim :| bknz: mehdiii gicimi da sohtum bah mehdiiii !

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek

İster inanın, ister inanmayın görüşeceğiz.

Allah Türktür.
Toplam Hit: 6617 Toplam Mesaj: 22