Memlekette Mizah
-
Çoğu televizyon reklamında (Türk Telekom, Super Online vd...) işlenen tema hep aynı.
Kurnaz, dolandırıcı, üçkağıtçı, uyanık, akıllı (!) kişiler bir şey yaparlar sonra esas firma girişi yapar, öyle olmaz, böyle olur mesajını verir.
Ülkede reklam, tanıtım, propaganda için hep bu tarz karaktere sahip kişiler baz alınır ve bu komik, trajik, sevimli bir şekilde anlatılır.
Sayısız örnek bu şekilde, ya sakar biri vardır ya uyanık geçinen, masraftan kısmak isteyen biri. Bunun için özellikle komik, sempatik oyuncular seçilir.
Sinemada da tema bu şekilde.
Özetle ülkemizde her kişi potansiyel sahtekar, uyanık. Bunu düzelten akabininde kişi çıkar. Mizhahi ve didaktik tüm öğretilerde karşılaşma grupları önce hata yapan sonra düzelten şekildedir.
Kamu spotlarında da bazen klasik bu tema işlenir.
Yani ülke olarak dolandırıcıya, sahtekara meyilli bir tanıtım profilimiz ve bunun sunuş şekline gülen insanlarız. Yeşilçam'da da bu var, mesela Hababam Sınıfı ve sayısız örnek.
Sizin de dikkatinizi çekti mi? Neden reklamlardaki verilmek istenen mesaj hep loser grubu hedef alınarak veriliyor? Mesela yine bakalım, Cem Yılmaz Telsim ve Doritos reklamı. Mizah ve mesaj hep aynı.
Avrupa'da yaşayan müritler, oradaki basın nasıl işler mesaj verme konusunda?
Ve Türkiye'deki müritler, siz ne düşünürsünüz?
TiThousand tarafından 10/Nis/16 16:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Doğru ama Türkiye' de hakkıyla hizmet veren ya da görevini yapan insan da olmadığı bir gerçek.
Devlet dairelerinden tut, özel işlere kadar, herkes yaptığı işi savsaklama derdinde. Tembel bir milletiz, kabul etmek gerekiyor bunu.
Herkes kısa yoldan köşeyi dönme derdinde.
Disiplin ise bize çok uzak bir kavram.
E herkes de bunun farkında olunca, firmalar da reklamlarını ona göre yapıyor bence.
ozgunlu tarafından 10/Nis/16 17:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu yeni bir şey değil ki. Taa Kemal Sunal filmlerinden beri aynı.
-
sinema için söylüyorum ben türk sinemasını izlemiyorum hep aynı olaylar yanı para kazanacaklar diye komedi filmi çekıyorlar hep potansıyel gördüler tabi
-
Başka biri söylemişti hocam, ülke cidden PANAYIR yeri gibi. büyüğünden küçüğüne.
konuyu biraz bağlamından çıkaracağım.⊙_⊙ ama adam boşuna dememiş, ticarette hayır vardır diye. Para, para, para. :D o yüzden bir anlamda bu Robinson_Crusoe `a katılıyorum.
çok küçük bir azınlık var, istisna olan, aidiyet bağlılık gözetmeyen.
RitmFarbRacourci tarafından 10/Nis/16 18:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Aga mizahın dibine vurulan tek ülkeyiz... Ben acik ve net söyluyorum.. Tüm kurumlarin basindaki yoneticiler basinda oldugu kurum hakkında zerre bilgi sahibi degildir...Sagliktan , adalete tutunda bilime kadar.
Son gordugum darica hayvanat bahcesinden tubitaka atama oldugu...
Bilim bakani cikip metorolojide NASA dan ondeyiz diyor. Nasa da metorolojiye biz degil ×××× bakiyor diyor. Adam marsa robot gonderiyor bizimki nasa da kimmis diyor. Madende gocuk olur bakan onume kagit gonderiyorlar 100 telefon geliyor imzalamak zorunda kaliyorum diyor. Okulda süt dagitilir cocuklar zehirlenir bakan aciklama yapar cocuklar süte alisik olmadigi icin zehirlendi der. Cumhurbaskani ben bu adalet sistemini tanimam diyor , 1 suçlu yakalaniyor ben bu adalet sistemini tanimam diyor cumhurbaskanida tanimiyor diyor.
50 milyon kisinin kimlik bilgileri ortada dolasiyor , basbakan adresim belli gelsinler cay ismarlayayim diyor.
45 cocuga tecavuz edilmis , bakan cıkıp bir kereden birsey olmaz diyor..
Simdi ramazan da tv lerde 1 aylik 600.000 TL maas alan kisi fakirlere sukretmesini ogretecek.
Buraya o kadar yazilacak sey varki...telefon ile yaziyorum zor oluyor...ne demek istedigim umarim anlasilmistir..
Teror olayina hic girmiyorum bile...
Acik ve net soyluyorum... Semsiye girmis ve acilmis...
İmla hatalari icin özur dilerim.
-
TOMBLACK bunu yazdı
sinema için söylüyorum ben türk sinemasını izlemiyorum hep aynı olaylar yanı para kazanacaklar diye komedi filmi çekıyorlar hep potansıyel gördüler tabi
Aynen hocam katılıyorum sana
-
вυ ülĸeɴιɴ тαdι тυzυ ιyιce ĸαçтı
-
THT2005 bunu yazdı
Aga mizahın dibine vurulan tek ülkeyiz... Ben acik ve net söyluyorum.. Tüm kurumlarin basindaki yoneticiler basinda oldugu kurum hakkında zerre bilgi sahibi degildir...Sagliktan , adalete tutunda bilime kadar.
Bilim bakani cikip metorolojide NASA dan ondeyiz diyor. Nasa da metorolojiye biz degil ×××× bakiyor diyor. Adam marsa robot gonderiyor bizimki nasa da kimmis diyor. Madende gocuk olur bakan onume kagit gonderiyorlar 100 telefon geliyor imzalamak zorunda kaliyorum diyor. Okulda süt dagitilir cocuklar zehirlenir bakan aciklama yapar cocuklar süte alisik olmadigi icin zehirlendi der. Cumhurbaskani ben bu adalet sistemini tanimam diyor , 1 suçlu yakalaniyor ben bu adalet sistemini tanimam diyor cumhurbaskanida tanimiyor diyor.
50 milyon kisinin kimlik bilgileri ortada dolasiyor , basbakan adresim belli gelsinler cay ismarlayayim diyor.
Simdi ramazan da tv lerde 1 aylik 600.000 TL maas alan kisi fakirlere sukretmesini ogretecek.
Buraya o kadar yazilacak sey varki...telefon ile yaziyorum zor oluyor...ne demek istedigim umarim anlasilmistir..
çok güzel yazmışsın tebrik ederim. hepsini yazmaya kalksan yorulursun hocam boşver...
-
DadasAdam bunu yazdıTHT2005 bunu yazdı
çok güzel yazmışsın tebrik ederim. hepsini yazmaya kalksan yorulursun hocam boşver...
Saol hocam...üzücü olan halkı cahillestirmeye calismalari.. Suan ki yonetim ortadan kalktiginda olan bize olacak...sorgulayan , kendi karar mekanizmasi olan halk istemiyorlar... Ya bendensin yada yoksun mantigi var...
-
THT2005 bunu yazdıDadasAdam bunu yazdıTHT2005 bunu yazdı
Saol hocam...üzücü olan halkı cahillestirmeye calismalari.. Suan ki yonetim ortadan kalktiginda olan bize olacak...sorgulayan , kendi karar mekanizmasi olan halk istemiyorlar... Ya bendensin yada yoksun mantigi var...
"Eğer bir nesil cehaletin mutluluk olduğunu sanarak yetişirse, bir sonraki nesil cehaletini bile fark edemeyecektir. Çünkü bilginin ne olduğunu bilmeyecektir." Ursula K. Le Guin
Şimdiki yönetim yok olsa bile toplumda açtıkları yaralar, yarattıkları cehalet akımı dediğin gibi epey devam eder hocam. Atatürk'ün hayalindeki çağdaş Türkiye'den klasik ortadoğu ülkesine...