folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Merak Ettiğim Bazı Sorular

Merak Ettiğim Bazı Sorular

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    flybatwin bunu yazdı
    asiminnesli bunu yazdı

İnsan beyni kismi da ben aciklayayim insan birseyler ogreninceo arada fazla eneeji kullanimina bagli kutle kaybeder ayrica mesela bir sarki duydunuz sabah bir kisin noron kendi aralarinda sinaps denen baglanti kurarlar ve bu baglantilardan her noron degisimde yaklasik olarak 100 vezikul (ici asetilkolin (bir cesit uyaran)dolu parcacik salar her vezikulde 10.000 asetilkolin olur) bunlar bir bosluga yayilir hemen hemen %90i geri emilirken %10 u yikilir ve ortadan komple kalakr yikilandan tekrar asetilkolin yapilir yani

Hucre (noron ) aktif calismasina bagli enerji kaybeder bir sekerin %60 i isi ya donusur %40 indaki carbon havaya hidrojen klozete oksijen de havaya verilir kayip yaybeder 

peki  mesala insan ölünce 21 gr hafifliyormuş bu doğru mudur sence ..21 gr lık ağırlık nereye gidiyor bu konuda bilgin var mı

Discovery channel da bu deneyi yapan adamın belgeselini yayınlamışlardı, konu ile alakalı en önemli görüşlerden birisi ciğerlerde kalan son havanın boşalmasından dolayı olduğuydu bu hala kesinleşmiş değil(gerçi bazı TÜRK haber sitelerinde kesinleşmiş ama TÜRK haber sitelerini baz almıyoruz)  orada adam genelde 28g  19g  felan sürekli farklı ölçüyo bunu kovuyolar bu deliriyo felan ancak sonuç olarak notlarına bakıldığında hiç objektif değil ve deney uygulamasınında yanlış olduğu  bu uygulamalardan dopru sonuç alınamıyacağına kanaat getiriliyor.

Adam bildiğin bizim pazardaki kantarla ölçüyor,ha ölçer  gramın onda birini bile ölçer ancak belgeselde epey uzunca açıklıyolar hatta belgeslelide Dr.bishop sunuyo bulabilsen izle.

Not:Belgeseli Türkler yapmamış o yüzden inanabilirsin

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    Fdumanli bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    Fdumanli bunu yazdı

erebos, hocam bir bilim sorusunun cevabı için türk gazete sitesinin kaynak göstermişsin :) umarım sen de inanmıyorsundur yazdığın mesajdaki şeylere.

Sitelere girip baktın mı?,

Lol oynayan çocukların yaptığı araştırmaya göre diyemi başlıyor haber?

Orada kaynak gösterilmiş orayı baz alıver.

Pudmed den yada ncbi dan göstersem anlayacakmıydın?

İnanıyorum çunkü açıklamaları yapılmış sen neden inanmıyorusun? türkler bilimsel şeylerle uğraşamaz mı?Bilimsel konularda söz hakkı olan yada sözü dinlenen bir türk olamaz mı?Yahüdi birininin sitesini göstersem inanıcakmıydın?

yav he he,

türk haber sitelerinin güttüğü tek amaç hit / reyting olayın türklükle yahudilikle ne alakası var. ama bir reddit linki verseydin böyle bir mesaj atmazdım, kaynak olarak haberturk u vermen hakkaten komik olmuş.

sikim sikim işler internetin ağırlığı 50 grammış, buna inanan biriyle de hiçbirşey tartışmam hocam rasgele.

yav he he

http://www.digitaljournal.com/article/311046

http://www.youtube.com/watch?v=WaUzu-iksi8

http://theboard.byu.edu/questions/71590/

http://www.eecs.berkeley.edu/Faculty/Homepages/kubiatowicz.html

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    erebos bunu yazdı
    flybatwin bunu yazdı
    asiminnesli bunu yazdı

İnsan beyni kismi da ben aciklayayim insan birseyler ogreninceo arada fazla eneeji kullanimina bagli kutle kaybeder ayrica mesela bir sarki duydunuz sabah bir kisin noron kendi aralarinda sinaps denen baglanti kurarlar ve bu baglantilardan her noron degisimde yaklasik olarak 100 vezikul (ici asetilkolin (bir cesit uyaran)dolu parcacik salar her vezikulde 10.000 asetilkolin olur) bunlar bir bosluga yayilir hemen hemen %90i geri emilirken %10 u yikilir ve ortadan komple kalakr yikilandan tekrar asetilkolin yapilir yani

Hucre (noron ) aktif calismasina bagli enerji kaybeder bir sekerin %60 i isi ya donusur %40 indaki carbon havaya hidrojen klozete oksijen de havaya verilir kayip yaybeder 

peki  mesala insan ölünce 21 gr hafifliyormuş bu doğru mudur sence ..21 gr lık ağırlık nereye gidiyor bu konuda bilgin var mı

Discovery channel da bu deneyi yapan adamın belgeselini yayınlamışlardı, konu ile alakalı en önemli görüşlerden birisi ciğerlerde kalan son havanın boşalmasından dolayı olduğuydu bu hala kesinleşmiş değil(gerçi bazı TÜRK haber sitelerinde kesinleşmiş ama TÜRK haber sitelerini baz almıyoruz)  orada adam genelde 28g  19g  felan sürekli farklı ölçüyo bunu kovuyolar bu deliriyo felan ancak sonuç olarak notlarına bakıldığında hiç objektif değil ve deney uygulamasınında yanlış olduğu  bu uygulamalardan dopru sonuç alınamıyacağına kanaat getiriliyor.

Adam bildiğin bizim pazardaki kantarla ölçüyor,ha ölçer  gramın onda birini bile ölçer ancak belgeselde epey uzunca açıklıyolar hatta belgeslelide Dr.bishop sunuyo bulabilsen izle.

Belgeseli izlemedim de ondan soruyorum, adamın öleceğini nereden biliyorlar da ölmeden önce tartıyorlar, sonra aha 21 gram eksilmiş pezevenk diye yorum getirebiliyorlar ki? Belki adam ölmeden bikaç dakika önce gitti mesaneyi boşalttı .D

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    Haymatlos bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    flybatwin bunu yazdı
    asiminnesli bunu yazdı

Belgeseli izlemedim de ondan soruyorum, adamın öleceğini nereden biliyorlar da ölmeden önce tartıyorlar, sonra aha 21 gram eksilmiş pezevenk diye yorum getirebiliyorlar ki? Belki adam ölmeden bikaç dakika önce gitti mesaneyi boşalttı .D

Hocam bu adam böyle verem gibi hastalığı olan ölüme yakın çok yaşlı olanların yanına gidiyor, hastaneler özel bakım evleri felan, adam dinine çok bağlı birisi, zaten adamın amacıda bu, adam ateistleri yanıltmak için böyle bir deneye başvuruyor, diyorki ben ruhu kanıtlarsam bunların hepsi hristiyan olur  felan diye yolaçıkıyor, hasta yakınlarından izin istiyor bunları aylarca bir tartının üzerindeki yatakta bakımlarını yaptırıyor felan, sonra ilk ölen adamda kantardaki ağırlık çaat diye düşüyor adamın klı başından gidiyo aha ruhu kanıtladım diye, sonra deliriyo.

Hatta bunu hayvanlar üzerindede yapıyor ama hayvanlar üzerinde  yaptığıunda her hangi bir değişiklik olmuyor ki bu yine kendini doğruluyor çünkü ona göre hayvanların ruhu yok.

Zaten bu son nefesteki havanın gramıdır tezinide çürütüyor.

Ancak adam çok yanlı yapıyor deneyleri, Ruhun dolayısı ilede Tanrının varlığını kanıtlıyacam diye objektiflikle alakası kalmıyor.Zaten adamlar ölğünce ağırlık düşüyor yanında kızı karısı ağlarken bu göbek atıyor bunu kovuyolar, felan yani adam deli zaten

Toplam Hit: 1845 Toplam Mesaj: 15