Mermer İşi
-
erdem358 bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıthe_ilkay bunu yazdıNaZi_ bunu yazdı
Geldim @erdem358 hocam :)
Granit alacaksın hocam. Kalınlığı 30 mm olacak.
Küçük tuvalet ile maksadının ne olduğunu pek anlamadım ama titreşim ile ses gelsin istemiyorsun 4 köşesinden silikonu basarsın olur biter. İstersen hem çamaşır, hem kurutma koy, bir şey olmaz.
Yalnız 30 mm granit için ağırlık hesabı yaparsak; 0,70*1,07*90=67,41 kg olacaktır. Bunun teslim alınması, daireye çıkması gibi durumlara hazırlıklı olmalısınız.
İstanbul'daysan yönlendirebilirim, 1000 tl gibi bir rakama çözülür tahminen. İstanbul'da değilsen, mezar taşı yapan veya apartman içi mermerlerini hazırlayan mahalle arası bir atölyeye gir. Taşı beğenince sen direk beklemeden 1000 tl bütçem var, yaparsan alayım, de muhtemelen verir. :)
Kolaylıklar.İstanbuldayım hocam. Amacımız küçük tuvaleti çamaşır makinası koyulabilecek hale getirmek yerde tuvalet taşı var bir santim yükseklik diyebiliriz. bu taş onun üstüne gelecek ve düz bir zemin oluşturacak ki çamaşır makinesini koyabilelim umarım anlatabilmişimdir. Kiracı olduğum için evden çıkmam gerekirse tuvaleti eski haline getirebilmeliyim mermer taşı bir şekilde geri sökmem gerekebilir ev sahibiyle papaz olmamak için :F
Misafir wc diyorsun. Alaturka tuvaletin ayak baska kısımlarına 1 lira büyüklüğünde 1 - 2 tane top silion sıkarsın. Graniti oturtursun. Olur biter. Sökeceğin zaman da sağlam bir arkadaş altına elini takıp biraz zorladığında gelir o taş. Alaturka wc nin porselen yüzeyi cilalı yüzey olduğu için çok tutunmaz orada silikon. Taş üzerinde olduğu sürece sağa sola da kaymaz, titreşim de yapmaz. Çalışır yani bu şekilde.
Bana özelden telefon no yaz lütfen, yarın ben önden bir sorarım, bulunca sana adres ne telefon numarası bilgisi veririm.İşte burayı bu yüzden seviyorum. her sorun çözülüyor. tuvalet bile olsa :)
Aynen hocam istişare eden pişman olmaz :)
@NaZi_ hocam dm gönderdim numaramı
-
Mermere gerek yok mdf koyuyoruz sürekli silikonla olsun bitsin
-
metalati bunu yazdı
Mermere gerek yok mdf koyuyoruz sürekli silikonla olsun bitsin
Hocam denedim bunu. Makina sıkmaya geçince sallantı yaptı.
-
Mermerler ucuz değilmis , daha bu gün yakın bir arkadaş ile konuştuk mezarımızı yan yana yaptıralım diye . Söyle güzel iki mezar yaptırıp huzurla uyumak lazım aslında , babam öldü ben gömdüm , annem tekrar evlendi o adamda öldü yine ben gömdüm , annem tekrar evlenmek istediğini söyledi , istersen evlen ama bu sefer ben gömmek istemiyorum dedim . O evleniyordu ben gömüyordum.artık beni kim gömecek diye düşünüyorken aklıma tahribat geldi .belki bir gün öldüğümde kazma küregi olan istanbulda yaşayan üyelerden bazıları beni gömmeye gelir ve gömer.ölmek düsüncesi beni üzüyor , yaşamak daha iyi sanki . Mezar işi nasıl henüz araştırmadım , gidip bir mezarlığa mezarcı mahmut ile görüsmek lazım , gitmisken dedemide ziyaret ederim , ressamdı fırcası yokken bıçakla resim yapmış.
-
@NaZi_ hocam sağolsun geçen cumartesi gelip halletti. Allah razı olsun
-
the_ilkay bunu yazdı
Nasıl hocam ses var mı?
-
NaZi_ bunu yazdıthe_ilkay bunu yazdı
Nasıl hocam ses var mı?
henüz makinayı üstüne koyamadım ama silikonlar iyice dondu. makinayı koyduktan sonra da gelişmeleri yazıcam
-
Hocalar İst un neresindesiniz bana da bir mermer işi lazım olacak
-
mdf kestirmiştim ben zamanında sorun olmamıştı.
-
the_ilkay bunu yazdı
Selam hocalar.
Çamaşır makinasının altına mermer yaptırmak istedik 107x70 cm için 2500 lira fiyat verdiler, 2cm kalınlığında dediler. küçük tuvaletin üstüne koyulacak.
üzerinde çamaşır makinası olacağı için titreşim olayı da var.
nelere dikkat etmeliyim. mermer cinsi vs ne olmalı ne olmamalı. sonradan kırılma çatlama olur mu?
veya alternatif başka ne yaptırılabilir?
https://www.hepsiburada.com/camasir-makinesi-titresim-onleyici-ayak-pm-HBC00006MPM5S
senin çaren şu aslında da geç gördüm konuyu :D