Meslek Konusunda Karasizim Hangi Meslegi Secmemi Onerirdiniz.
-
Sayısalcıyım,çok çalışırım,sıkılmam,gezi tozu istemem,param çok olsun dersen tıp oku. Sayısalcıyım,az biraz aksiyon olsun,sorun çözmeyi kafa yormayı severim,çok çalışırım dersen mühendislik oku. Sayısalcıyım,araştırmacıyım,ileride de intihar süsü verilmiş olarak öldürülme korkusuyla yaşarım dersen matematik,nanoteknoloji,nükleer oku. TM'ciyim,okurum,tartışmayı severim,kendime güvenirim,sosyalim,inançlıyım,yapabilirim diyorsan siyaset bilimi oku. TM'ciyim,çalışırım,savcı fantezisi kafama yattı,hiç bi' şey yapamasam bile büromu açar baroma gider gelirim avukatlık da olur dersen hukuk oku. TM'ciyim,çok aksiyon istemiyorum,param da çok olsun diyorsan PDR oku. Ne idüğü belirsizim,pek de aktif bi adam değilim ama kendime yetecek kadar da gelirim olsun kafam da rahat olsun dersen öğretmen ol. Dine diyanete düşkünüm,son zamanlardaki yaşar nurivari elemanlar da çok canımı sıkıyor diyorsan İlahiyat oku. Abi ben çok çalışamam,gezmeyi tozmayı çok severim,baba parasıyla büyüdüm zaten şimdiye kadar.Pek de bi vizyonum,gelecek kaygım yok diyorsan da otur adam ol ondan sonra bi daha düşünelim. Düzenleme : Sana zamane tercih kılavuzları ve rehberlik servislerinin özetini geçtim kıymetini bil.Alternatif meslekler de mevcut elbette.Ama şimdi teravih...
-
Hocam kafan basıyosa ticarete atıl en temizi çekmezsin milletin ağız kokusunu :)
-
hocam sen ne olmak istiyosun ?
-
alanın ne, puanın ne, bölümün ne, kaç yaşındasın, ne ayaksın,ne seviyosun sen hocam.
Tahminen 10. sınıf falansın bence.
-
Ne olup, ne olmaman gerektiğini veya ne yapıp, ne yapmaman gerektiğini söylemeyeceğimde, neyi yanlış yaptığını söyleyeceğim. Kendi hedeflerini kendin belirle. Yoksa her başarısızlıkta suçu atacak yer arar, bulamazsın... Bu sorunun cevabını burada bulabilirsen de yanlış olur. Kolay gelsin.
-
Birader bu ne biçim konu kimsinnesin aanın ne sıralaman ne hangi şehir istersin böyle iş olmaz :/ parası iyi vs demişsinde ben sana nasıl öneride bulunayım yadıklarına göre anca jigaloluğu önerebilirim sana. ciddi yazdıysan istediğim şeyleri ekle yardımcı olayım.
-
avcılık ve atıcılık bölümünü okuya bilirsin hem puan istemiyo nerdeyse iş imkanları konusunda pek bilgim yok ama en azından balık falan avlarsın aç kalmazsın
-
Boyle soru soran kisiden hicbise olmaz
-
Yazilimci ve doktor olmada ne olursan ol.
Yazilimci: Bugun iki satir kod yazan programciyim diyor. Turkiye'de isletmeler hep ucuza kactigi icin senin lise ogrencisi bir velet ile boy olcusup is bulman biraz zor. Adam sana 3000 verecegine, lise mezunu birine 1000tl verir it gibi calistirir.
Doktor ol diyenlere kulak asma. Oncelikle Okul 6 yil, herkes ise guce atilmisken sen daha okul okuyacaksin. Bittimi? bitmedi. Mezun olmakta yetmiyor. Saglik bakanligi diplomani rehin aliyor. Mecburi hizmetin var. onu bitrmen gerekiyor. Bittimi? bitmedi. Okul bitirdikten sonra pratisyen hekim oluyorsun gece gunduz deli dana gibi calisip TUS(Tipta Uzmanlik Sinavi) a gireceksin. Oradayida kazandinmi 2 yil asistan hekim olarak calisacaksin. Hastanenin tekinde butun pis nobetleri sana yazacaklar, Butun pis vakalara sen bakacaksin. Acil bir hasta gelecek gotunden ter akacak adami yasatmak icin ama adam olecek(yani Tip dilinde EX olacak) bu sefer yakinlari sana tekme tokat saldiracak.
Bittimi? bitmedi.... Bu sefer uzman doktorluk sana zor gelemeye baslayacak. 40 yasinda uzman doktor olacaksin 30 yasinda docent sana firca atacak. Ne yapacaksin bu sefer Docentlik sinavlarina hazirlanacaksin. Allah ne verdiyse 2 yil boyunca Yardimci docentlik sinavlarina hazirlanacaksin. 100 kisiden ancak 5 kisinin kazandigi sinava gireceksin. Kazanamdin.... saglik olsun bir dahaki seneye, yine kazanamadin. Saglik olsun.... bir dahaki seneye(6 yil ust uste sinava girenler var).
Hele sukur 4. yilinda kazandin. Bittimi? bitmedi.... bu sefer yardimci docent olacaksin. Bir profesorun yaninda golge olacaksin. Adamin izniyle yiyip, adamin izniyle sicacaksin. Eve gideceksin tam o esnada acil vaka geldi. Hayda amk, 7 saat ameliyat.
Cumartesi yok, Pazar yok, Bayram yok, Seyran yok, Tatil yok. Cep telefonunu butun hastane bilecek. Eve giderken acil bir hasta geldi, hoooop aninda u donusu geri hastaneye. Alacagin para Hastanenin doner sermayesi olmasa kica yakilacak bir tarafi yok 2200ytl falan.
Gittigin hastane buyuk bir yer ise(ona gore is yogunlugu olacak) doner sermaye ile birlikte alacagin en fazla 5000 tl. Eger saglik ocagina gidersen amk omrun sonuna kadar 2500 tl maasa taalim edeceksin.
Daha sonra Tahribata giris yapip, sana "doktor ol" diyenlere iyi bir kalay cekeceksin...
Ulan niye bir yerde pazarci olmadim diye kendine kendine kufredeceksin.