Metal Aksamların Yaşam Bulması
-
nurulmac11 bunu yazdıSubtitle bunu yazdı
Ben 1. sınıfım(PC mühendis) bize de hoca 0 ve 1 dedi kapı falan dedi kaldı öyle. Ben de pek bişi anlamadım. Hadi diyelim 0 ve 1 de niye 0 ve 1. Bilgisayarlar nasıl 0 ve 1'i anlıyor? Ben buraya takıldım :D
sorsaydın işte hocaya :D
Aslında olayın kaynağı Harezmi :) Bir kitaptan alıntı yaparak açıklamya çalışayım
Harezmi cebir konusunda ax^2=bx^, ax^2=c, x2+bx=c, x^2+c=bx, bx+c=x2 tipindeki denklemleri tekere teker ele alıp bunların nasıl çözüleceğini açıklamıştır.Harezminin bulduğu sonuçlar kökleri pozitif olan denklemler için tam sonuçlardır.
Harezmi cebirsel denklemleri çözerken yapılacak işlemleri ve bu işlemlerin sırasını açık bir biçimde veren ilk matematilçidir.Bu neden bilgisayarın temeli olan algoritmanın ve bilgisayar programcılığının kurucusu olarak kabul edilir.
burda ki 1 ve 0 da denklemler ile verilen fonksiyonun dogruluğu x verisi denklemi sağlıyorsa 1 sağlamazsa 0 gibi
-
KAAMOS bunu yazdı
bir şey sormak istiyorum
yakın zamanda quantum bilgisayarları çıkacak deyorlarya (gerçi yeni her bi skime quantum adı veriyorlar) bu bilgisayarlarda
1 ve 0 ların yanına belki, yüksek ihtimal, düşük ihtimal gibi şeyler mi girecek amk
Hocam onlarda mantık farklı işliyor bildiğim kadarıyla. Şimdi elimiz de bir labirent var diyelim ,çıkışı bulmak için bilgisayar bütün olasılıkları tek tek deniyor. Kuantum bilgisayarındaysa bütün olasılıkları aynı anda deniyor diye biliyorum. Çıkışı bulmak için bir kişiyi görevlendirmek yerine, her yola bir kişiyi göndermek gibi. :)
-
asıl önemli olan 5 duyu organımıza hizmet eden bu aksamlar yapılar.
mesela monitör dediğimiz birüsürü mürekkebin odacıklarıa saklanarak elektrik verildiğinde istenilen şekli yapmaları ile oluyor.(lcd ile led monitorler.)
sikmişim 0 ile 1 mevzusunu yıllardan beri ezber cevaplar.
mesela şey çok ilginç, ampüldeki ışığı hareket eden cisime yansıtıp aynı anda aynalama yöntemi ile bunu alıcıya aktarmak hemen ardıdınan donanımın içinden bir şekilde bunu elektrik olarak monitöre aktarmak ondan sonra bu elektriik akımını küçük küçük deliklere hapsedilmiş mürekkeplere yönlendirmek ve sonunda mouse hareket.
ulan pc başında efukt.com dan güncel şeylere bakıyoruz ama arka tarafta meğer neler oluyormuş.
fareyi 1 cm hareket ettirrken nekadar çok işlem oluyormuş meğer :)
-
zalimadam bunu yazdı
asıl önemli olan 5 duyu organımıza hizmet eden bu aksamlar yapılar.
mesela monitör dediğimiz birüsürü mürekkebin odacıklarıa saklanarak elektrik verildiğinde istenilen şekli yapmaları ile oluyor.(lcd ile led monitorler.)
sikmişim 0 ile 1 mevzusunu yıllardan beri ezber cevaplar.
mesela şey çok ilginç, ampüldeki ışığı hareket eden cisime yansıtıp aynı anda aynalama yöntemi ile bunu alıcıya aktarmak hemen ardıdınan donanımın içinden bir şekilde bunu elektrik olarak monitöre aktarmak ondan sonra bu elektriik akımını küçük küçük deliklere hapsedilmiş mürekkeplere yönlendirmek ve sonunda mouse hareket.
ulan pc başında efukt.com dan güncel şeylere bakıyoruz ama arka tarafta meğer neler oluyormuş.
fareyi 1 cm hareket ettirrken nekadar çok işlem oluyormuş meğer :)
Yeni şeyler geldi mi ya bayadır bakmadım :)