Metrekareye 6000 Mermi
-
Türkiye'ye Japonya'dan bir egitim
heyeti gelir. Temas ve incelemeler yapacak, neticeyi
yetkililere aktaracaklar. Gerektigi kadar da ikili
isbirligi gerçeklestirecek.
Isler buraya kadar çok iyi..
Japon heyeti yurdumuzun bazi bölgelerinde gerekli
incelemelerini yapar. Sonra Bakanlikta toplanirlar.
Heyetin hakkimizdaki tespiti ilginç: "Sizin çocuklarinizda milli Suur yok".
Bizimkiler sasirir! Bizim çocuklarin damarlarindaki kan milli duygumuzun kaynagidir." Yine de fazla ses
çikarmazlar! Ne de olsa misafirdir !
Bizimkiler sorar, "Peki, Sizin gençlerinizde milli suur var
midir?"
Japon uzmanlari anlatmaya baslar:
Biz gençlerimize ilk mektebe baslamadan "sok testler"
uygulariz. Mesela uçak gibi hizli giden trenlerimize
bindirir, bir tur yaptiririz. Çok katli yollardan da
geçen tren, onlari söyle bir sarsar. Mini mini
çocuklarimiz teknolojinin bu bas döndürücü neticesini
görerek bir sok olurlar.
Sonra...
Bu soktan sonra Hirosima'ya ----ürürüz. Bölgeyi aynen
koruyoruz. Bombalanmis bu bölge hakkinda
bilgilendirir; degil hayvan, bitkinin bile
yesermedigini gösteririz. Ve deriz ki "Eger sizler
çalismaz, sizden öncekileri geçmezseniz vataniniz,
iste böyle düsmanlar tarafindan bombalanir. Hiç bir
canli yasamayacak biçimde size birakip giderler.
Çalisirsaniz, bindiginiz hizli trenleri bile geçecek
yeni vasitalar yaparsiniz. Gerisi sizin bileceginiz
is. Çocuklarimiz bununla ikinci bir sok daha yasarlar.
Sizlere sunu hatirlatalim ki, Türkiye'de birçok teknik
elemanlarimiz bulunmaktadir. Bunlarin herhangi birine
bu konuyu sorabilirsiniz."
Bizimkiler saskinlik içinde sorarlar :"-Peki ya Türkiye için tespitiniz varmi? Varsa Gözlemleriniz
nedir?
-Japonlar elbette var derler. Bizimkinden çok daha
önemli. Bir tanesi Çanakkale Savaslari'nin oldugu
bölge. Bu bölümü gençlerinizin sok olmasi için yeter
de artar bile. Bir metre kareye alti bin merminin
düstügü savasta, Türk'ler herseye ragmen galip
çikiyor, olamayacagi olur hale getiriyorlar. En son
teknolojiye ve donanima meydan okuyarak,inancin galip
geldiginin ispatini yapiyorlar. Üstelik karsilarinda
tek bir düsman degil, müttefik güçler; sizin
tabirinizle yetmis iki millet var.
Evet M2'ye 6000 Mermi!...
M2'ye 6000 Mermi!...
6000 Mermi!...
bilenininiz varmiydi ?
-
metrekareye 6bin merminin düştüğünü biliyordum fakat böyle bir test şeysi olduğunu ilk kez duydum, fakat konular biraz havada kalmış,
-
Çanakkale'nin önemini değerini biliyorum millet bize götüyle gülerken biz nasıl aldık... ama şimdi bi bakarsak özenti bi gençlik anne babanın değerini bilen yok yaşamadan bilinmez derler ya işte o ne zorluklarla geldik bu güne Yüce Atam dış borç yapmayın dedi daha kırkı çıkmadan dış borç yaptık metrakareye 6000 mermi düştü ama dünyaya meydan okuduk şimdi ise kendi petrolümüzü madenimizi kullanamıyacak haldeyiz
-
geçen sene çanakkale konulu şiir yarışmasında izmir 3.sü oldum,bi katalok gibi bişi verdiler-onda yazıyordu evet!Hatta şunlarda var ayrıntı olarak arkadaslar:
-Müttfefik güçlerce açtılan mermi ve topların toplamıyla bozca ada ve gökçe adanın etrafı 3 cm kalılığında bi metalle kaplanabiliyormuş...
-Ayrıca dünya savaş tarihinde ilk defa uygulanan taktiklerle,gelmiş geçmiş en büyük savunma savaşı olmuş...
-
arkadaşlar burda önemli olan sadece çanakkale savaşı değil herifler resmen bizimkilerin a. zıcmış (özür dileyerekten yazıorum ) düşünsenize bi bizim milletimizin eğitim eklsikliği nerelerden çıkıo adamlar çocukları nasıl yetiştiriyo biz çocuklarımızı nasıl yetiştiriyoruz üstüne üstlük buraya girmeye çalışan her millet ağzının payını alıp geri gitmiş ama şimdi ülkemizin haline bakın neden biz ülkemiz için bi şeyler yapmayalım. televizyonlarda görüyoruz millet POLAT Alemdara özeniyoo o ülkesi için bişi yapıyo peki ya bizz???
-
sosyalcim söylemişti bi de velilere konferans vermişti
-
ne gibi bi konferans oldu bu bilgin var mı ?
-
Japonlar güzel şeyler söylüyorlarda bizimkiler pek yapamazlar zaten daha zorunlu eğitim lise de onların ki üniversitede ve japon bir arkadaşım var hiç ö bir şey ne duymadım ne de yaşadım dedi bilmiyorum ama bende Türkiyede bol bol duydum böle şeyleri
-
adamlar işlerinii bilio yaw ellerinde ki acıcık imkanlarlar harikalar yaratıo nakamura anliom olm bu japan sewdasını
-
bi yanda topraklarından her türlü şey çıkraılan bi ülke,bi yanda toprakları verimsiz herşeyi ihraç eden bi ülke.
bi yanda avrupalara köksöktürmüş bi ırktan gelen bi ülke,bi yanda tarih boyunca çinliler ve kendileri hariç kimseyle savaşmayan bi ülke(dünya savaşı hariç)
bi yanda doğal afetlerin aşırı olmasada çok can aldığı bi ülke,diğre yanda her an deprem riski yaşayan büyük depremlere rağmen can kaybımın çok az olduğu bi ülke...
her konumda üstün olduğumuz japonlar nasıl oluyorda bizden çok daha üstün zeka mı dersiniz,inanç mı dersiniz,şans mı dersiniz.ben ne olduğunu biliyorum sizin ne diyceniz size kalmış... -
doğru m2 ye 6000 mermi düşmüştür ama şuanki gençlerde milli şuur vardır, madem milli şuur yok diycen niye Çanakkale'de şok olmuşlardır diyebilesinki
eyw emeğine sağlık
Toplam Hit: 2766 Toplam Mesaj: 15