folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Metro Raylarına Neden Beton Dökülüyor ?

Metro Raylarına Neden Beton Dökülüyor ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

İzmir banliyö İstanbul trenlerinden iyi

Haydarpaşa da trene binince uçak gibi havalanıyor sandım bir sağa bir sola oynuyor lo 

kalktı o trenler/raylar 1500 yıllıktı. şimdi yeni raylar yeni trenler için bekliyoruz bakalım kaç yıl daha bekleriz :D bir an önce açılması lazım o banliyö hattının

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    imlegend bunu yazdı

hocam o sesin direk olarak betondan kaynaklandığını söyleyemeyiz.  Etkenlerden sadece bir tanesi.

Ses olarak Marmaray'da neredeyse yok

Başakşehir Metroda biraz var

Esenler Metro bence bir desibel ölçümü yapılmalı ve ses sorunu çözülmeli acayip kafa zikiyor.

Kullanıldıkça dengesi değişiyor böylece ses oranı artıyor olabilir.

Kiev metrosunu bir dene usta. Yanında oturanı duyamıyorsun hoşaf olmuştum :D

Almanya Fatihi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    niRvana_GG
    niRvana_GG's avatar
    Erkek
    akmarky bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

dis mekanlarda betonun catlama ve isinma spgumadan dolayi asinmasini arastirirsan sebebini cozebilirsin

iyide niye beton?

ilk aklıma su oranını yüksek tutup parasal anlamda rant elde ederler diye düşündüm ama çok saçma geldi sonra 
    bir inşaat müh. arkadaşla konuşmuştuk boğaz köprüsünde koşuya katılmış köprü çok sallandı frekans yüksek ya ama beton olduğu için rahat rahat kaldırır demişti arkadaşım her darbe 1 frekas onca insan o betonun üzerinde 1000 insan 1000 birim frekans gibi... sürekli düşük yüklere dayanabildiği için sanırım..  bir de ne kaplayacak adam mermerden mi yapacak hocam asfalt mı dökecek betondur yani zaten sesi azaltması için dikkat ettiysen kapalı istasyonların üstü tam olarak kapalı değil sıralı betonlar var

O olay köprünün doğal frekansı ile hareketten kaynaklanan aynı frekanstaki dalganın süperpozisyonu yüzünden oluyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek
    MustyKTE bunu yazdı

istasyonlarda çalışanlar , rahat hareket etsinler diye çakıl (balast) yok. 
    Artı temizlik kolay olsun diye. Çünkü insanımız aşırı derece pisletiyor ve balastların arasında temizlik zor. 
    Titreşim olayına gelince , balastın titreşimi azalttığını söyleyemicem , o sadece yağmur sularının direkt aşağı gitmesi için , yapıya zarar vermesin diye uygulanan bir durumdur. 
    Çünkü rayları birbirine bağlayan traversler, eskiden ahşaptı , çoğu yerde halen ahşap , çürümesin diye... 
    Şimdilerde beton travers yapılmaya başlandı , gene o da sudan falan etkilenmesin diye.. 
    kısa özet geçeyim dedim.. 

Not:
    Bunlar kesin bilgilerdir yayalım :) Ben demiryolcuyum.. 

Konuyla alakasi yok da, sanirim gizemli bi sandik mi ne bisey vardi ne oldu o acildi mi ? :)

Yanlis hatirlamiyorumdur umarim. 

Bortubocek sever
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek
    Bloom bunu yazdı
    MustyKTE bunu yazdı

istasyonlarda çalışanlar , rahat hareket etsinler diye çakıl (balast) yok. 
    Artı temizlik kolay olsun diye. Çünkü insanımız aşırı derece pisletiyor ve balastların arasında temizlik zor. 
    Titreşim olayına gelince , balastın titreşimi azalttığını söyleyemicem , o sadece yağmur sularının direkt aşağı gitmesi için , yapıya zarar vermesin diye uygulanan bir durumdur. 
    Çünkü rayları birbirine bağlayan traversler, eskiden ahşaptı , çoğu yerde halen ahşap , çürümesin diye... 
    Şimdilerde beton travers yapılmaya başlandı , gene o da sudan falan etkilenmesin diye.. 
    kısa özet geçeyim dedim.. 

Not:
    Bunlar kesin bilgilerdir yayalım :) Ben demiryolcuyum.. 

Konuyla alakasi yok da, sanirim gizemli bi sandik mi ne bisey vardi ne oldu o acildi mi ? :)

Yanlis hatirlamiyorumdur umarim. 

http://tahribat.com/Forum-Tahribat-Com-Efsane-Konular-198062/-/-/MustyKTE/ 

MustyKTE tarafından 16/Eki/14 00:01 tarihinde düzenlenmiştir

hşşşt.. instagram.com/m.cebecioglu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek

Eyvallah hocam sagolasin aydinlattin icin. :)

Actigin konulara baktim da bulamadim, gece gece gozden kacmis da olabilir.

Bortubocek sever
Toplam Hit: 2444 Toplam Mesaj: 17