Mevcut Teknolojik Ürünlerinizi Kaç Yıldır Kullanıyorsunuz?
-
Konu siyasetten bağımsız :)
sadece merak ettiğim için açtım
elinizde yada evinizde yada hernerdeyse işte orada kullandığınız teknolojik aletleri halen aktif olarak kaç yıldır kullanıyorsunuz ve ne kadar daha kullanmayı hedefliyorsunuz?
ben başlayayım ;
telefon : iPhone 7 2016 da aldım
Laptop : asus n53sv 2010 yada 2011 de aldım
Nerde Trak orada bırak mantığındayım...
başka bişeyim yok benm :)))
-
PC 2019 toplama, telefon Huawei p30, tablet tab s7, en az 4 sene daha kullanmayı planlıyorum. Özellikle tabletden sonra
-
en uzun kullandığım zamazingom şarjlı matkabım oldu zannımca. zamanın behrinde a101 den aldıydım yıllar oldu. motorunu değiştim, sonra dişlilerini değiştim, tetiği değiştim, pilleri de öldü bi süre sonra baktım olacak gibi değil uzuuun bi kablo + akü ile bir kaç senedir kullanmaya devam hocam. kablo o kadar uzun ki baya bi uzaklaşabiliyorum aküden içinde pil de olmayınca tüy gibi hiç yormuyo.
-
EdepsizPenguen bunu yazdı
PC 2019 toplama, telefon Huawei p30, tablet tab s7, en az 4 sene daha kullanmayı planlıyorum. Özellikle tabletden sonra
yaklaşık 1 yıl oldu iphone 4s im bozuldu yaklaşık 10 yıl kullandım
nokia 8810 aldım her halde bir 10 yıl daha kullanırım
tissot saatim var babaden kalma 20 yılı geçti
bisikletim innanmassın 40 yıllık babadan kalma
dikkatli ve düzgün kullanırım hep
-
laptop lenovo ideapad 510 12gb ram , 4 gb ekran kartı 2016 da saçma bi indirimle almıştım hala canavar gibi 2 ay önce kadıköyde buna ssd taktırmayı sordum yazıcıoğlunda 1000 tl falan dediler, öperler dedim aynen devam hdd old için az geç açılıyor sonrası roket.
telefon samsung a9 hediye gelmişti öncesinde huawai vardı.
masa üstü aldım 2019 sonu yılbaşına doğru incehesaptan 5k kasa için vermiştim monitörde beni kasa almaya gazlayan brom hediye etti sadece ekran kartının şimdiki ederi 15k
- inş hepimizin cihazları bozulmaz yoksa öperler.. -
-
Telefon LG G4 ilk çıktığı zamanlarda almıştım ve sahip olduğum ilk android telefon. Sadece bataryasını değiştirdim. Uzun süre daha kullanmayı düşünüyorum ama telefon ufak ufak takılmaya ve yavaşlamaya başladı. Bilmiyorum ne kadar daha dayanır ama gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyorum. Bu telefon genelde sahiplerini üzmüş olan bir model ama ilginç bir şekilde beni üzmedi. Umarım uzun süre daha dayanır çünkü bu şartlarda asla yeni bir telefon almak için para harcamak istemiyorum.
-
Arabamız Geely marka (Çin malı ama toyota motoru var). 2016 da almıştık (Bir süre el değiştirdi ama sahibi yabancı değildi). Sadece yağ ve motor suyuna dikkat ediyorum. Bakımları hariç şimdiye kadar hiç bir masraf açmadı. Mevsimsel ve yol şartları bakımından son derece ağır olan Ankara şartlarında kullanıyorum ve arabada lpg var. Genel olarak memnunum her türlü işi görüyor asla çalışmam demiyor. Yakıt, donanım ve güvenlik bakımından da uygun ama imkanım olsa hemen değiştirir ve daha güçlü bir araba almak isterim çünkü bu arabanın gücü anca 1.4 egea gibi yada belki bir tık daha iyi olabilir ama fazlası yok.. Ne zaman imkan olur da bu arabayı değiştiririm ? Yine Allah bilir ama ülke şartlarında artık öyle bir imkan kalmadı :( -
Bu göreceli bir kavram. Çünkü herkesin kullanım şekli ve süresi aynı değil. Kimi adam var telefonu kılıfsız, ekran koruyucusuz kullanır çoluk çocuğun eline verir. Kimiside kılıflı ve ekran koruyuculu kullanır.
Laptopta aynı şekilde. Masada kapağı kapanmadan kullanılan laptopla, sürekli kapağı aç kapa yapılan ve çantada taşınan laptop aynı değil. Her gün aç kapa yapınca 2-3 sene sonra menteşeler ağam beni salda gidem demeye başlıyor.
Birde ne kadar ekmek o kadar köfte var. Bugün gidip 2-3 bin liraya aldığınız telefondan bir amiral gemisi veya iPhone gibi kullanım süresi bekleyemezsiniz.
Elektronikte dolar kurunun sürekli artmasından dolayı almışken en iyisini alıp geçin derim. Uzun kullanım süresiyle cihaz zaten verdiğiniz ücreti amorti ediyor. Hani bir laf var ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye hah işte o hesap. -
Laptop : Asus K52JT - 10 yılı var
Telefon : Huawei P10 - 4 yıl olması lazım
-
-
thinkpad x220 10 yıl
walkman modelini hatırlamıyorum 8 yıllık wma falan oynatıyor
walkman 1997 model hala çalışıyor teypli, kaset kolleksiyonum var arada fantazi olsun diye dinliyorum
reeder p13 cep tel. ölmek üzere can çekişiyor ikinci el aldım daha bir buçuk yaşına yeni giriyor.
eiwa marka subwooferlı bluetooth hoparlörüm var 4 yıldır çalışıyor
totom var modeli hatırlamıyorum 8 yıldır çalışıyor
tenga trembling thrills var 2018 de almıştım hâla aynı hiddetle ekstra performans sağlıyor
5+1 var 14 yıldır creative hâla sesi güzel
ben bozulanı da tamir ediyorum performans yetersiz gelene kadar kullanıyorum.
-
teknolojik ürünleri kullanıp para kazanıyosan işin rengi değişiyor biraz.