folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Micro Frontend Hakkında

Micro Frontend Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Bilemedim ya arafta kaldım. Projemiz aslında stabil ve iyi fakat bayağı büyümeye başladı proje. Bazen ana yapılarda değişiklikler meydana geliyor ve projenin anası ağlıyor. Hatta bir paket değiştirdik geçenlerde React 0.67 çektik projeyi yükselttik projenin genelinde bir değişiklik yapmak zorunda kaldık. Bundan dolayı ekip 3 gün boyunca çalışamadı sadece core ekip çalıştı diğerleri çalışmanın bitmesini bekledi gibi gibi.. Proje micro olsaydı bu yaşanmazdı ama bilemedim... Araştırmaya devam edeceğim. 

https://www.youtube.com/watch?v=w58aZjACETQ&ab_channel=JackHerrington

Şu adamın videolarını izliyorum bir şeyler ortaya çıkıca konuyu güncellemeye devam edeceğim. Farklı yaklaşımları olan varsa ve bizimle paylaşabilirse çok sevinirim.

Hocam bir paket değişikliğinden dolayı 3 gün ekibin beklediğini söylemişsin. Bu durum ne sıklıkta bir yaşanacak? Her ay yaşanacak mı? Eğer sık sık olmayacaksa Micro frontend falan uğraşmayın. Yeni bir mimarinin implementasyonu, çalışanların öğrenmesi araştırması benimsemesi derken süreç uzar iyice. Toplam 1 yılda 10 gün kar yapmak için 30 gün harcamaya gerek yok.

Ha şunu dersen anlarım. Ekrandaki her bir modül farklı bir uygulama olacak demişsin. Tamam olsun. Uygulamalar arası geçişlerde bir şekilde halledersin Authentication ve Authorization olayını. Ama yine bunun için Micro Frontend muhabbetine gerek var mı? Ben gerekmedikçe yeni icat çıkarılmasına karşıyım. Zaten her gün bir sürü yeni şey çıkıyor. Yazılımcıları bunaltmaya gerek yok.

lrny.app
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

piyasada gördüğüm kadarıyla güncel teknolojileri kullanmam lazım, kurallara uyulması gerekli, solidde şu olmazsa olmaz bu olmazsa olmaz diye diye 3 kişilik 5 kişilik yazılım grupları ufacık projeleri o kadar kompleks hale getirmeye başladılar ki altından kalkılamaz bir iş yükü meydana gelmeye başladı. Aynı methodu yok classa yazim,yok abstrac class yapalım, yok interface'de çağıralım, bu design pattern olmazsa olmaz diye diye 50 farklı yere kod yazıp çağırmaya çalışıyorlar. 

bu tarz geliştirmeleri yaparken proje ihtiyacı neyse onu iyi belirlemek, çok dallanmasına izin vermemek, ve ekibin iş gücünü unutmamak lazım. 

Konuya gelecek olursakta frontend tarafında microservice olayı bana çok saçma geliyor. Kaynak tüketimi kaygın zaten frontend tarafında olmaması gerekiyor. en fazla tercih sebebi modüller olması için olabilir. bir modülün bakım ve geliştirmeleri yapılırken diğer tarafın etkilenmemesi için tercih edilebilir ki bu da zaten dün çıkan bir mevzu değil. sessionı uzak bir yerde tutup tüm projelerin içinde ortak session kullanımıyla zaten yıllardır yapıyoruz.Ha state management yapmak zorunda olduğun react gibi yapılarda durum farklı tabi ama örneğin .netle yaptığında subdomainlerde vs. yürüyor ama mantık aynı aslında. o tarafta çok tecrübem olmadığı için bilen arkadaşlar yönlendirir ben genel içimi dökeyim dedim :D 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Micro frontend kullanmaya karar verdim. Şu an Redux-saga ve Redux'u aynı projede nasıl kullanacağıma bakıyorum. Onu da çözdüğüm zaman microservice yapısından devam edeceğim. EventBus kullanmak istemiyorum EventBus olmadan projeyi tek bir redux üzerinden ilerletmeye başlayacağım.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Micro frontend kullanmaya karar verdim. Şu an Redux-saga ve Redux'u aynı projede nasıl kullanacağıma bakıyorum. Onu da çözdüğüm zaman microservice yapısından devam edeceğim. EventBus kullanmak istemiyorum EventBus olmadan projeyi tek bir redux üzerinden ilerletmeye başlayacağım.

Rtk query ile base api

Replace reducer ile dynamic reducer

Slice ile de derli toplu code splitting yapabilirsin

Bu 3ünü kullandığında reduxı tam olarak mfe uygun halde kullanıyor olursun hocam

iyibu! yeniden..
Toplam Hit: 2647 Toplam Mesaj: 15
micro-frontend