Micro SD Kart Problemi
-
unbalanced bunu yazdı
diskin ya da disk okuyucun bozuk. farklı bilgisayarda o diski denersen her şey belli olur. 2 tane almış olabilirsin bu 2 sinin de bozuk olmayacağı
anlamına gelmez. deneme yanılmayla bulursun ancak. eğer boyut farklı görülüyorsa disk yapısı bozuk ya da okuyucu da problem var. normalde
flash bellekleri ya da harddiskleri istediğin boyutta formatlayabiliyorsun. mesela disk boyutu 1 gb olsun sen bunu 512 mb olarak formatlayabilrsin
ya da 10 gb olarak ama sonuçta fiziksel bellek sabittir sadece o şekil gösteriliyor. bunu düzeltmenin yolu da formattır. sen format attığın halde
olmuyorsa disk yapısını silip tekrar oluşturup o şekil format atacaksın yine olmuyorsa farklı bir kart okuyucusu kullanacaksın
Abi ben format attığım halde diye bir şeyler olamadı işte en son video çekicem he, sanki şaka ile beni kızdırıyor gibisin :|¨¨
Zeytun-i tarafından 10/Ara/12 00:44 tarihinde düzenlenmiştir
Mesela ben taktım ya Micro'yu, Format disk çıkıyor direk başka hiç bir işlem yapamıyorum, format disk dediğimde önüme seçenekler çıkıyor işte exFAT, NTFS,FAT, direk default'tan Quick format, seçeneğini kaldırıp daha iyi format olsun diye startlıyorum ve startlamam sonucu format başarısız oluyor disk yazılmaya korumalı diyor işte anlatabildim mi ?
Formatın f'si yok yani, yapılmıyor.
Edit.
@torpedo_XL
Tamam hocam denicem bakalım. -
hoca bilgisayarım a sağ tıklayıp yönet i seç disk yönetimine çift tıkla orada diskini görmen gerek madem format menüsü geliyorsa. diske sağ tıklayıp birimi sil diyeceksin. sonra yine sağ tıklayıp birimi oluştur diyeceksin sonra formatlayacaksın..
edit: dikkat et yanlış diske bu işlemleri yaparsan verilerin uçar
unbalanced tarafından 10/Ara/12 00:52 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
hoca bilgisayarım a sağ tıklayıp yönet i seç disk yönetimine çift tıkla orada diskini görmen gerek madem format menüsü geliyorsa. diske sağ tıklayıp birimi sil diyeceksin. sonra yine sağ tıklayıp birimi oluştur diyeceksin sonra formatlayacaksın..
edit: dikkat et yanlış diske bu işlemleri yaparsan verilerin uçar
Hocam onuda yaptım ordan disk format dedim aynı sonuç oldu şu an birim sil yok. sadece properties. seçeneği var.
Zeytun-i tarafından 10/Ara/12 01:01 tarihinde düzenlenmiştir
Onu ilk yaptığımda, vardı ama seçmedim o seçeneği şimdi yok.
En son format atamadıktan sonra bu info window çıkıyor.
-
partition wizard ın free sürümü var hocam onu indirip kur oradan bu işlemi yapmaya çalış. bi kaç gün önce benim başımda köklü bir disk problemi
vardı linux ve windows karışımı ile ilgili. bi kaç saat uğraştırdı istediğim gibi kurulumda ayıramadım sonra windows kurup bu programla istediğim
şekilde hallettim. dene bakalım sen de
-
unbalanced bunu yazdı
partition wizard ın free sürümü var hocam onu indirip kur oradan bu işlemi yapmaya çalış. bi kaç gün önce benim başımda köklü bir disk problemi
vardı linux ve windows karışımı ile ilgili. bi kaç saat uğraştırdı istediğim gibi kurulumda ayıramadım sonra windows kurup bu programla istediğim
şekilde hallettim. dene bakalım sen de
Hocam bu pro bendede var, onlada denedim atamıyorum bu partition label yazan kısım tam olarak amacı ne öbür format şeklindede volume label yaızyordu, 21 mb gösteriyor formatlıyorum siliyorum oluşturuyorum ama görmüyor.
Basic
0.0.3gb
solda. -
Arkadaşlar bu gün aldığım yere gittim disk'i ve adapter'imi götürdüm, direk taktı benim aldığım hatayı aldı, sonra kendi card rider'ında denedi yine aynı hatayı aldı, kartta sorun varmış 0 kart, bu gün başka kart aldım şu an sorunsuz onda direk 4 gb görüyor öbür bozuk olan 2 karttada, 0 bayt görüyordu, tecrübe oldu bundan sonra 0 bayt gördüğümde aklıma gelir :|
Sizide yordum, sağolun. -
Zeytun-i bunu yazdıunbalanced bunu yazdıZeytun-i bunu yazdıajan1111 bunu yazdı
kart okuyucuda kilitleme zımbırtısı var. lock diye yazar. onu aç
Aynı hocam SD formatter programı ile bile yapıyorum bir cacık yok.
Sürekli yazma korumalı disk diyor ( adapterden açtım kapadım her türlü denedim aynı )
The disk is write protected.hocam kardın üstünde bir çentik olur, bu locked konumundaysa diske yazma erişimi yoktur. bu çentiği unlock konumuna almalısın

gibi
Abi her türlü altlı üstlü deniyorum rest-art, attım Sd Formatter 3.1 de indirdim onlada olmadı RAW olarak görüyor, FAT olarak görmesi gerekli değil mi ?
36 MB olarak görüyor birde, 4 gb disk yahu.cevo bak benim de başıma geldi...
http://www.tahribat.com/Forum-Minisd-Kartin-Boyutu-Kucukdu-Yardim-150866/
-
Kart okuyucu donanımın sağlam olduğundan eminseniz; Hp Format tool vardı onunla biçimlendirmeyi deneyin, o da olmazsa winhex le fill sectors yapıp diskin tüm sektörlerine "00" yazıp ardından format atın.
-
Arkadaşlar, yeni card rider aldım sorunsuz dosya yükledim sildim, sonra dosya yükleyip sildiğimde ;
Can't read from the source file or disk.
Bu hatayı almaya başladım, yahu ne çektim şu microSD'lerden yahu, lan bir tablete güncelleme yapıcam 3 ay oldu, microSD'ye bir türlü istediğimi yükleyip silemedim rahat rahat.
Abi ama aldığım kart rider'da 1 özellik var SimEditör, hesabı 5 yıl önceki rehberimi buldum mesajlarımı falan onuda söylemek istedim işine yarayan olursa kapanmış hatlar.