Microsoft Mobil Sektörde Kendini Zorla Bitirdi
-
Geçen seneden beri ha çıktı ha çıkacak diye millete Windows 10 Mobile beta sürümleri denettirip telefonları denek yaptılar sonrasında Lumia 1020, Lumia 520, Lumia 820 gibi çok satan Nokia modellerini sebepsiz güncelleme dışı bıraktı. Şuan bu telefonlar Windows 10 beta sürümde kaldı. Verdikleri tam sürüm olsa bari. Bildiğimiz beta güncellemesini tam sürüm diye kakaladılar kullanıcılara.
- Lumia 1520
- Lumia 930
- Lumia 640
- Lumia 640XL
- Lumia 735
- Lumia 730
- Lumia 830
- Lumia 532
- Lumia 535
- Lumia 540
- Lumia 635
- Lumia 636
- Lumia 638
- Lumia 430
- Lumia 435
- BLU Win HD w510u Bunlar ise güncellemeyi alan telefonlar.
-
Insider preview'daki build'ler sorun olmazsa release'e geçiyor.
Yani slow ring'deki, yada release preview'daki build'ları insider olarak kullanmaya devam edersen "released" sürümden pek de bir farkı olmaz.
Windows 10 mobil, windowsun mobil pazardaki son kozu. Evrensel Windows uygulamaları konseptiyle geliştiricileri çekip, mağazadaki kaliteli uygulama sayısını artırabilirlerse; cihazların fiyat avantajını da lehine çevirerek pastadan daha fazla pay alabilir. Şayet geliştiricileri Evrensel windows uygulamaları cezbetmezse, ne kadar güzel bir işletim sistemi, ne kadar güzel cihaz yaparlarsa yapsınlar pastadan zırnık alırlar.
Şahsen, evrensel windows uygulamaları fikri bana cazip geldi ve denemek için bir windows 10 mobil edindim. Bakalım dünya genelinde durum ne olacak.
-
Lumia 820'ye wp 10 yükledim (geliştirici sürüm müdür nedir) kasmalar mevcuttu, ben de wp 8'e geri döndüm. Umarım wp10 güzel bir ekosistem yakalar.
-
Ben hiçbir şey yakalayamayacaklarını düşünüyorum. Hem donanım hem yazılım yapıp üstüne apple kadar pazarlama tekniği, kolay değil.
Rakiplerin zaten almış başını gitmiş, blackberry' den farksız olmayacak.
bi ara blackberry de 10000 dolar veriyordu app yapana yamulmuyorsam.
ozgunlu tarafından 18/Mar/16 16:54 tarihinde düzenlenmiştir -
microsoft bence apple karşısında google a ortaklık ve yazılmı desteği teklif ederek android üzerine yürümelidir , bir çok üretici ile samsung gibi excell office uygulamalarını telefonda yüklü gelmesini sağladı ( cynogen dahil )
bunun birbenzerini google ile yapar ve güçlerini birleştirirse kazanırlar ha şöyle birşeyde var microsoft zaten her satılan android cihazdan lisans ücreti almakta 4-5 dolar civarında elinde bulundurdugu teknolojiler sayesinde
yine aynı durum nokia için de geçerli bu 2 üretici hiç birşey üretip satamadıgı halde lisans kısmından gelir elde etmektedirler
kendilerini toparlamalarını ve artık gerçekten yol almış ios ve android karşısında ya tizen gibi bir oluşma destek versinler yada sktr olup gitsinler
lumia alan bütün müşterilerimiz ( 1 yıldır kesinliklie microsoft ürünü satmıyoruz ) hepsi şikayetçi ve bu bize müşteri kaybı olarak geri döndü
lumia cihazlarının bazıalrı ucuz olsada şöyle birşey var PROFİL kocaman yazıyor arayacağınız kişinin numarası küçücük yazıyor mikroskopla bakmak lazım ee o zaman bundan ucuz dede nine baba anne telefonu bile olmaz ne anladım o işten ?
premium segment orta segmetn alt segment hiç bir şeye hitap edemeyen yanlış bir yatırım tamamiyle
-
İşin komik tarafı aynı olay Windows Phone 7'dede olmuştu. 8 çıkmadan önce Microsoft deli reklamlar yaptı sonra piyasaya 8'i bir sürdü 7'li cihaz sahiplerine ya biz şimdi işletim sisteminin altyapıyı değiştirdik senin cihaza yüklenmez sen git 8'li cihaz al dedi.
2017'de Surface Phone çıkaracakmış. Bildiğimiz Windows telefonda olacak deniliyor. Muhtemelen sene sonunda da diğer cihazların ipini çekecekler.
-
Böyle olacağı belliydi zaten bunu düşünemeyip de telefon alan insanların güncelleme diye bağırmaya hakkı yoktur.
-
lumia 730 sahibiyim. Bir daha kelepir olmadığı müddetçe microsoft mobile almam.
lumia 730'u 450 TL ye almıştım. 2 haftalık faturalı idi. Lumia nın tutulmasının sebebi 500TL civarı rakiplerinde kasmayan bir telefon YOKTU! Ama şimdi android öyle eskisi gibi kasma felan yok giriş seviyesi telefonlarında bile. Doğal olarak microsoft mobile almak için sebep olması lazım biraz. Flash'ı olmasada lumia 520 yi millet koşa koş aldı niye? 390 TL ye kasmayan doğru düzgün bir telefondu. Ama şimdi seenek çok. Ayrıca WP'un en ucuz telefonu androidin en ucuzunun yanında geçemiyor ne yazık ki. Mesele fiyat performans meselesi. Sanırım bundan sonraki telefonum android li bir telefon olacaktır.
DrKill tarafından 18/Mar/16 20:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Biz laf söyleyince kızanlar olmuştu bu telefonlar alinmaz deyince.
-
Mikisoft hem yazılım olarak hemde donanım olarak bu işi beceremedi ki zaten bunu Windows Phone 10 derleme sürümünü Windows Phone 10 final diye kakalamasından belli, en güzeli Android daha da güzeli ios.
-
Jubei bunu yazdı
Mikisoft hem yazılım olarak hemde donanım olarak bu işi beceremedi ki zaten bunu Windows Phone 10 derleme sürümünü Windows Phone 10 final diye kakalamasından belli, en güzeli Android daha da güzeli ios.
iOS'ta şu ara saçmalamaya başladı. iPhone forumlarını bak herkes kasıyor diye şikayet ediyor. Apple Jailbreak ile gelen özellikleri eklemeye başladı artık yenilik kalmadığı için. En son gece modunu getirdiler işte. Jailbreak ile yıllardır yapılabilen bir şeydi zaten.