Microsoft PHP Yi Seviyormuş
-
SharpShooter bunu yazdı
tercih sizin beyler herkes kendi kariyer hayatını çiziyor.
ben uyarımı yaparım, kolay gelsin
Ben node.js'e pek alışamadım oldum olası asenkron dilleride sevmemişimdi. Yavaş yavaş piyasaya baya ilginç frameworkler giriyor
Mesela Grails var Java tabanlı Linkedin'in bir kısmı bununla yazılıyor. Big data olayı için oturup yazılmış bir dil
Yesod var özellikle text işlemede çok iyi
artık dillerde uzmanlaşmaya başlatı o yüzden dil framework çok önemli değil. MQ kasmak lazım. Sen bir dille application'nın bir kısmını yazarsın başkası başka dille sonra MQ ile haberleştirirsiniz
-
SharpShooter bunu yazdıBuremba bunu yazdıSharpShooter bunu yazdı
yine cehalet kaynamış wallahi
php nin gücü , this summer!
hacı gene mi olay çıkartmak istiyorsun ben anlamadım seni?
bu yorumları okuyup sinirlenmiyor musunuz cidden?
ben de mi bi aşırılık var.. eskiden parmakla gösterilen site de bu yorumları görmek sizin gücünüze gitmiyor mu?
neymiş microsoft php nin gücünü anlamış ahahahah kıçıyla güler lan millet buna :D
php nin ne gücü var allah aşkına ya :)
hocam node.js, python, java, php, c dilleri ile en az 6 ay boyunca ayrı ayrı çalıştım / proje geliştirdim. inan şu anda bu 5 dili de ayrı ayrı yerlerde kullandığım oluyor. programlama dilleri hakkında fanatiklik hiç sevmediğim birşey benim, şu an senin yaptığın da o konuyu açan arkadaşın yaptığı da o. php kurulumu kolay olan, neredeyse her host'un desteklediği ve framework'ler konusunda doyuma ulaşmış bir dil. seviyor muyum ben de sevmiyorum bu dili scale etmek ölüm olduğu için ama web konusunda diğer bütün dillerden daha tecrübeli doğruya doğru. scale edilmeye ihtiyacı olmayan orta ölçekli crud'tan başka şeye ihtiyacı olmayan işler aldığımda hala tercih ediyorum ben açıkcası php'yi.
ama insanları php'yi çok seviyor diye küçük görmek mazereti olabilecek birşey değil açıkcası.
-
@buremba
misal benim php ile bi sıkıntım yok, sıkıntı benim alıntıladığım gibi sinir bozucu postlar,
bu arada open source olayında ms'in google ile kapışabileceğini bende zannetmiorum, ms open source'a karşı komple boş değil; onu ima etmek için paylaştım.
-
SharpShooter bunu yazdı
en çok kullanılan dil demek en güçlü dil demek mi?
syntax rahatlığı ucuz hosting gibi onlarca sebebi var.
okullarda php nin tercih edilmesi bile etken buna. neyse şu güçlü bu güçlü yarışına girmeyeceğim çünkü gerçek yük altında çalışan biri bu farkı çok rahat görecektir.
yüksek trafikli siteler yönetmeye başladığınızda farkı göreceksiniz.
kolay gelsin
Evet ; dil gücünün içinde bir sürü değişken vardır ve pazar payı bunlardan birisidir.
Bütün teknoloji firmaları için en büyük etkenlerden yani ürünleri ve şirketleri güçlü kılacak şeylerden biriside pazar payıdır !
Ayro tarafından 15/Tem/13 10:10 tarihinde düzenlenmiştir -
nessaj bunu yazdı
yav asp.net teknolojisinin gücü blog yazmaya yetmediği için adamlar daha güçlü olan php ile yazmışlar bloğu, ne var bunda arkadaşım :D
yani blog işi büyük iş, öyle kıçı kırık bi dillle geliştirilir mi hiç?
halbuki kıçı kırık stackoverflow, outlook, bing gibi şeyleri nasılda bak asp.net le geliştiriyo millet :D,
misal facebook baktı php çok hızlı ve güçlü; adamlara platform aşırı geldiği için tutup 2 sene boyunca hiphop yazdılar.
ahahaha
bu kadar geyik yeter
http://www.quora.com/Quora-Infrastructure/Why-did-Quora-choose-Python-for-its-development
bu post yeterli.
Bak asp.net'in gücü yeter ; performansı şöyledir böyledir diye karşılaştırma yapmadım.
Önce okuduğunu otur anla ; durduk yere bana iş çıkartma.
Eğer Microsoft gibi şirketsen ; hele hele yıllardır explorer konusunda taşak geçiliyorsan , imajına dikkat edeceksin !
Tarihin en büyük yıkıntısından sonra götü kurtarmak için win7-win8 yaptıysan ; imajına daha çok dikkat edeceksin !
Kendi blogunu ; kendi dilinle yazmıyorsan , taşak konusu olursun !
bu satır ekleme editi : özellikle senelerdir browser engine konusunda "kendimizinkini kullanırız hüloğğğ" dedikten sonra ; böyle bir saçmalık yapıyorsan, DAHA BETER TAŞAK KONUSU OLURSUN !
--
Tabi imaj, markalaşma, şirket yönetimi tarzı birşey senin için hiç çağrışım yapmaya bilir. Fakat "bu nasıl satıyor yahuğüee" diye baktığınız Apple'ın en büyük özelliklerinden birisi imaj ve ürünleri pazarlama şeklidir.
Sana bir link verirdim bu konuyla ilgili ama yetmez.
Markalaşma, pazarlama, tüketici psikolojisi ; alışverişte kadın ve erkek farkı gibi 15-20 kitaptan sonra (tabi içinde Apple ve Steve Jobs kitabıda olacak) bu konuları anlamaya başlayabilirsin belki.
Şu konuda hiçbir ayrımcılık yapmayayım dedim ; aşırılıklardan kaçındım ve şu konuda dahi garip garip şeyler yazabiliyorsunuz ilginç. İmaj ve markalaşmadan bahsederken ; işi geyiğe vurmaya çalışmışsın... Yalan söylemeyeyim, ben haline güldüm.
Microsoft gibi bir markaysan ;
vista faciası yapmış , 7 ile götünü zor kurtarmışsan ; 8'de başlat menüsünü koymama aptallığını yapmışsan (ki alıştırma evresi şarttır) , birde bunun üzerine explorer ile ilgili her dilde taşak geçiliyor hatta twitter'da hesaplar alınıp bir kaç ay öncesine ait haberleri yeniymiş gibi paylaşarak geyik yapıyorlarsa dikkat edeceksin !!!
Adamlarının hangi restorantlarda takıldığına, hangi arabaları kullandığına dikkat edeceksin !
http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/809325-microsofta-girip-ipad-caldilar
Yoksa böyle daha çooook taşak geçerler ; Nokia bile Microsoftu kurtarmaya yetmez ! Hele böyle aptal CEO'lar oldukça ; imajında dikkat edeceksin !
http://www.youtube.com/watch?v=hMLcKtVwF-A
Ayro tarafından 15/Tem/13 10:10 tarihinde düzenlenmiştir -
ne diyon amk explorer nerden çıktı lan? Steve ballmer ne zaman olaya dahil oldu?
postun ilk kısmı normal zeka ve üstü insanlar için yaptığım bi geyikti, sen oraya takılmayıp son postu okucaktın :D.
neyse sen şimdi bunada bi roman yazar çıkarsın işim gücüm var uğraşamam, hadi kalın sağlıcakla.
edit: ohahaha apple bile gelmiş lan :D
nessaj tarafından 15/Tem/13 10:30 tarihinde düzenlenmiştir -

Neden PHP?
PHP birçok farklı platformda çalışabilir (Windows, Linux, Unix, Mac OS X, v.s)
PHP hemen hemen tüm farklı güncel web sunucusunda çalışabilir (Apache, IIS, v.s)
PHP desteklediği veritabanları olarak çok geniş bir yelpazeye sahiptir.
PHP tamamen bedavadır. Hemen indirip kullanabilirsiniz.
PHP öğrenmesi kolay ve sunucu tarafında çok güçlü bir dildir. -
beyler lütfen rica ediyorum
php kötü demiyorum, onlarca alternatifi var ve hepsi ondan daha iyi diyorum.
gözünüzü seveyim saniye de 5-10 request aldığınız yazılımlarla gelmeyin lütfen diyorum bakın.
yüksek trafik dünyası başka bir dünya diyorum size yardımcı olmak istiyorum. babamın oğlu değilsiniz. size node.js diyorum,nosql diyorum bunları götten uydurmuyorum.
herkesin kariyerinde başarılı olmasını istiyorum ama nolur gözünüzü seveyim bana hala şu güçlü pazar payı vs demeyin
bu da son postum bu konuda.
-
SharpShooter bunu yazdı
beyler lütfen rica ediyorum
php kötü demiyorum, onlarca alternatifi var ve hepsi ondan daha iyi diyorum.
gözünüzü seveyim saniye de 5-10 request aldığınız yazılımlarla gelmeyin lütfen diyorum bakın.
yüksek trafik dünyası başka bir dünya diyorum size yardımcı olmak istiyorum. babamın oğlu değilsiniz. size node.js diyorum,nosql diyorum bunları götten uydurmuyorum.
herkesin kariyerinde başarılı olmasını istiyorum ama nolur gözünüzü seveyim bana hala şu güçlü pazar payı vs demeyin
bu da son postum bu konuda.
nodejs dökümanı yaz hacı bi ara millet faydalansın :)