folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Microsoft, Yeni Oyun Konsolu Xbox 360 Slim'i Tanıttı



Microsoft, Yeni Oyun Konsolu Xbox 360 Slim'i Tanıttı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Haziran/2010
    Erkek

    Microsoft'un Yeni Oyun Konsolu Xbox 360 Slim!

    Microsoft, Los Angeles'ta düzenlediği E3 2010 etkinliği dahilinde ince form yapısı ile gelen yeni oyun konsolu Xbox 360 Slim'i tanıttı.İlk olarak selefle halefi şöyle bir yanyana getirip bakalım:

    Evet, her ne kadar yukarıdaki görüntümüzden pek anlayamasak da aslında sağdaki Xbox 360 Slim çok daha ince bir form yapısına sahip. Net biçimde görülen ise MS'in yeni cicisi ile birlikte çizgileri biraz daha sertleştirmiş ve cihazı daha modern bir görüntüye kavuşturmuş olması.

    Bakalım değişiklikler neler imiş:

    * Çıkartılabilir formda, 250GB'lık sabit disk (Eski konsolun disk ve bellek üniteleriyle uyumlu değil)
    * Ethernet bağlantısı yerine Wi-Fi (802.11 b/g/n) bağlantısı
    * Kinect (Natal Projesi) için sunulan doğal destek (MS'in kumandasız, hareket tabanlı gelecek bu yeni nesil kontrol sistemi 4 Kasım'a takvimlenmiş durumda)
    * Dokunmaya duyarlı tuşlar
    * 5 adet USB yuvası
    * Tek fanlı soğutma düzeneği (Xbox 360'ta çift fan bulunuyordu, haliyle bu çok daha sessiz çalışacak)


    Bugün itibarı ile Amerika'da satılmaya başlanan Xbox 360 Slim'in fiyatı 300 Dolar olarak belirlenmiş durumda. Slim'in gelmesi ile birlikte Microsoft beklendiği üzere eski oyun konsollarında da indirim gerçekleştirdi. Yeni fiyat tablosuna göre, Xbox 360 Elite'in fiyatı 300'den 250 Dolara, Xbox 360 Arcade de 200'den 150 Dolara geriledi.

    Yine bilgilendirmeye göre, Microsoft bundan böyle Xbox 360 Original'ın da üretimini durduruyor. Tabii halihazırda piyasadaki satışta bulunan Xbox 360'lar satışta kalmaya devam edecek.

    Ve son olarak da Xbox 360 Slim'in Avrupa'ya girişinin 16 Temmuz'da gerçekleşeceğini aktaralım.

    kaynak: pclaps

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    I LOVE XBOX

    xbox u seviyorum :D

    http://technabob.com/blog/wp-content/uploads/2007/10/molten_stone_faceplate.jpg

     

    Microsoft'un Devrim Projesi: Kinect 15 Haziran 2010 15:30  

    Şu sıralar heryerde Microsoft'un oyun dünyasını değiştiren Kinect adlı yeni teknolojisini görmüşsünüzdür. Peki bu teknoloji hakkında aslında ne biliyorsunuz?

    Dün E3 oyun fuarını izleyenler Microsoft sayesinde hayatlarının en büyük şovlarından birini yaşadılar. Son bir yıldır Microsoft tarafından geliştirilen Natal adlı sistem en sonunda fuarda yapılan görkemli bir şovla ete kemiğe büründü. Adı Kinect olarak değiştirilen projeyle birlkite ünlü yazılım ve teknoloji firması tüm dünyaya gövde gösterisi yaptı.

    Peki Kinect nedir? Bu sistemi nasıl kullanacaksınız? En önemlisi artıları ve eksikleri neler olacak? Herkesin konuştuğu bu sistemle ilgili bilmek istediklerinizi bir araya getirdik. Dün hazırladığımız yazımızla başlayan Kinect yolculuğu bugün daha detaylı şekilde devam ediyor.

    Kinect nasıl çalışır?

    Firmanın bu konuda kullandığı teknolojinin temeli Hollywood'a dayanıyor. Bilgisayarla yaratılmış karakterlerin hareketlerini tasarlamak için kullanılan motion capture teknolojisi Kinect'in temel fikirlerinden biri. Bu sistemin maddi ve manevi olarak en büyük destekçisi ise ünlü yönetmen Stephen Speielberg oldu.

    Kinect insan vücudunda önceden belirlenmiş belirli kilit noktaların hareketlerini algılamak için tasarlandı. Bu noktalar sayesinde cihaz vücudunuzun ne yapmaya çalıştığını önceden kestiriyor ve bunu ekrana yansıtıyor.

    Menüler nasıl kontrol edilecek?

    Firma bu sistemle oyunlara çok aşina olmayan insanları etkilemeyi düşünüyor. Bunun için menü kontrolünü de bilimkurgu filmlerini aratmayan bir sistemle donalttılar.


     

    Menüler arası geçiş el hareketleri ve sesle yapılabiliyor. Bir sistemi çalıştırmak için ilk önce Xbox demeniz gerekiyor. Kara Şimsek dizisini anımsatan bu sistemde örneğin Facebook sayfanızı açmak için Xbox Faceook demeniz yeterli. Bu sistem film izlemek için de geçerli. Xbox diyip flmin adını söylediğiniz zaman cihaz bu videoyu sizin için açıyor.

    İlk etapta hangi oyunlar geliyor?

    Microsoft tüketicilere hem aile oyunları hem de büyük çapta projeler sunuyor. E3 konferansında, Forza Kinect, Star Wars, fitness, Kinect Advantures, Kinect Sports gibi oyunlar sunuyor. Bu oyunlar sayesinde spor yapabileceğiniz gibi ailenizle çeşitli maceralara da atılabilirsiniz.

     

    Bu oyunların her biri Kinect'in farklı bir yönünü ön plana çıkartacak. Örneğin, advantures oyununda eğlence için oradan oraya zıplarken, spor ve dans oyunlarında yeni yeteneklere sahip olacaksınız.

    Kinect ile otomobil kullanmak

    Xbox 360'ın iddialı yarış oyunlarından Forza'nın Kinerct için özel bir versiyonu hazırlanıyor. Bu versiyonda araç kullanmak için tek yapmanız gereken ellinizi havaya kaldırmak ve gerçekten araç kullanıyormuş gibi davranmak.

     

    Havada direksiyon tutuyormuş gibi yapıp aracı istediğiniz kontrol edebiliyorsunuz. Microsoft ürünü satmak için ise araçların motoruna bakma ve içinde dolaşma gibi özellikleri oyuna eklemiş.

    Kameraya karşı spor yapmak

    Nintendo Wii eğlenceyle zayıflatma konsepti sayesinde ciddi bir satış başarısı elde etmişti. Microsoft en büyük rakibine güçlü noktasından saldırmak istiyor. Bunu yapmak için ise eğlence konseptini ve spor hareketlerini daha geliştirmeyi hedefliyor.

     

    E3 konferasında Microsoft iki yeni spor oyununu tanıttı. Bunlardan birisi EA Sports'un Wii için özel olarak geliştirdiği oyun paketinin Xbox 360 versiyonuydu. Diğeri ise Ubisoft'un özel olarak hazırladığı fitness sistemi olacak.

    EA'nin oyunlarındakli koşu mantığı projenin en büyük eksiklerinden biri. Bu oyunda başarılı olmak için olduğunuz yerde koşuyor gibi davranmanız ve bunu yaparken de zıplamanız lazım.

    Fitness'daysa sistem vücudunuzu ve yağlarınızı ölçüyor. Yaptığınız hareketler bitiğinde ise ne kadar kalori yaktığınızı da öğreniyorsunuz.

    Peki ya eksileri?

    Microsoft yaptığı şovlarla insanları büyülemiş olsa da bu videoları profesyonel gözle baktığımız zaman sistemin bazı eksileri olduğunu görüyoruz. E3 sırasında oyunları deneme şansı olan şanslı ziyaretçiler bazen Kinect'in senkron sorunları yaşadığını iddia etti.

    Bu konudaki en büyük kanıt ise pazar günü yapılan özel şovda gösterilen Star Wars oyunuydu.


     

    Video dikkatli izlendiği zaman oyundaki karakterin yöneten kişiden daha önce hareket ettiği ortaya çıkıyor. Dün gece yapılan Microsoft toplantısında bu oyunla ilgili canlı demonun da yapılmasması akıllara acaba bunların hepsi sadece şov muydu sorusunu getiriyor..

    Kinect spor ve eğlenceyi karıştırıyor olabilir ancak yorgun birgünden sonra stres atmak için uzanayarak oyunları yönetme zevkini de ortadan kaldıracak. Bu konudaki en büyük eksi nokta ise spor ve dans oyunlarının aslında göründüğünden daha zor olması. Buradaki hareketleri gerçekleştirmek için ekranda çıkan şemaları takip etmeniz gerekiyor.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2006
    Erkek

    Cihazın adı "slim" değil, zaten herhangi bir slimliğide yok, konferansta "new design" diye tanıtıldı, yani ismi "xbox 360 yeni dizayn"


    Ehl-i Byte
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adama
    adama's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Aralık/2009
    Erkek

    ya playstation daha iyisini yağıcak yada bu her eve girecek süper görünüyor bir nevi pc lerde öldü


    Beleş wireless kahramanı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    bu geçen sene proje aşamasındaydı tbt de verilmişti


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korhan
    korhan's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Erkek

    içim gitti yemin ediyorum


    https://www.fitnessaktif.com/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2010
    Erkek

    Fiyat nedir acep, bilgisi olan var mı?

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    bunu sabirsizlikla bekliyorum :) tr ye gelirse ilk alanlardan birisi ben olacagim :)

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    carnager
    carnager's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2009
    Erkek

    bu natal manyak bişe ya youtubeda videolarını izleyin, benim ağzım açık kalmıştı :D


    EVERY MAN DIES, NOT EVERY MAN REALLY LIVES ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlayForFree
    PlayForFree's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mayıs/2010
    Erkek

    güzel bişeye benzio la


    profesyonel kahveci?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    almaliyim, benim olmali:)


    GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
Toplam Hit: 2745 Toplam Mesaj: 15