folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Microsoft'un Chat Botu İle İlgili Bilgiler

Microsoft'un Chat Botu İle İlgili Bilgiler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S2kucuk
    S2kucuk's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yapay zeka uzmanı değilim ancak bu haber ile ilgili yorumları okuduğumda işin içinde olmayan insanların en kaba tabirle ya "vay be çok iyiymiş" dediklerini yada "bunu bile beceremediler salaklar" dediklerini gözlemliyorum. Öncelikle bu yapay zekanın nasıl çalıştığını anlatmak istiyorum.

Yapay zeka dediğimiz şey bilgisayarın çıkarım yapmasından fazlası değildir. Çıkarım yaparak birşeyler öğrenir. Buradaki hesaplamalar ise mantık bağlaçları ile yapılır. Çok basit bir örnek vermek gerekirse. 

p -> Şuanda hava yağışlı

q-> Hava yağışlı olursa, yerler ıslanır.

p ve q bilgilerini yapay zekanın knowlage base'ine koyalım. (yani yapay zekamız bu bilgileri biliyor) Ve yapay zekaya soralım "şuanda yerler ıslak mı?" yapay zekanın bize vereceği cevap "Şuanda yerler ıslak" olacaktır. Yeni elde ettiğimiz bu bilgiyi de knowlage base'e koyup koymamak bizim elimizdedir. Eğer herhangi bir filtreleme yapmadan doğrudan knowlage base e koyarsak bot saçma sapan çıkarımlar yaparak öğretilenin doğrultusunda birşeyler öğrenir. 

En kaba tabirle yapay zeka bu şekilde çalışır. Oyunlardaki yapay zeka bu şekilde çalışmaz isteyen olursa onu da anlatırım. Bonus bilgi: Bilinen en eski arcade oyunlarından PONG https://en.wikipedia.org/wiki/Pong ilk yapay zeka örneklerindendir. 

Şimdi bu chat botu nasıl çalışıyor?

Microsoft bir teenage (ergen) çocuğa çok benzer bir şekilde bir knowlage base oluşturuyor. Diyorki;

- Justin Bieber çok yakışıklı

- Justin Bieber çok iyi bir şarkıcı

- Okullar çok sıkıcı

- Hayatım boyunca gezmek, hiç çalışmak istemiyorum.

Gibi bilgilerle doldurdukları bu chat botunu twitter a salıyorlar. Twitter'da gerçek insanların bota gönderdikleri bilgiler sayesinde bot dünyadan birşeyler öğrenmeye başlıyor. Ama insanların amacı botu trollemek olduğu için "Dünya düzdür" "Hitler baba adamdır" "Hitler yaduhileri katlederek çok doğru yaptı" diyerek botu bir manada dolduruyorlar. Bu dolduruşları herhangi bir filtreden geçmeden (geçmediğine inanıyorum ki deneyin amaçlarından biri de buydu) bu bot insanlardan ne öğrenecek nereye kadar gelecekti. Burada birçok gelişmiş teknoloji kullanılarak cümleler analiz edilerek mantıklı bilgi parçacıklarına dönüşmesi (düzgün bir ingilizce olmak zorunda değil gayet sokak ağzı ile de yazılmış olabilir) bu projenin zor kısımlarından biri. Devamında gelen knowlage base oluşturma, güncelleme ve çıkarım yapma kısımları ise diğer zor kısmı. 

Özetleyecek olursak yapay zeka konusunda bilgisayarlar 1 yaşındaki bir çocuktan farksızdır. Ne öğretirseniz onu öğrenirler. Gerçekte bir ZEKA sözkonusu değildir. Proje bir skandal değil aslında bir başarıdır. İyi işlerin en büyük düşmanı herzamanki gibi insanoğlunun kendisidir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Güzel bir yazı . Fakat şunu merak etmiyorum değil açıkcası. 

Örneğin : 
    Ahmet- Bir kişi Ahmeti nasıl öğretiyorlar ?
    Mesela biri Tweet attı Tweet şu şekilde olsun  @TwitterBot : Ahmet (Anahtar kelime burda Ahmet olmalı.) çok salak biri. derken Direk Kişiler tablosu olsun diyelim oraya Ahmet kişisini ekleyip daha sonra özelliklerine çok salak biri diye mi ekliyor ?

diyelim ki öyle oldu...

gelen soru tweeti @TwitterBot : Ahmet nasıl biri ? Nasıl sorusunun cevabı aptal olmalı değil mi ? Cümle analizi oluyor bu işin içinde mantıken.. Bize cevap olarak @MhmdAlmz : Ahmet aptal biridir. diye dönderecek sanırım ?

Ama gelelim bu formata uymayan yazılara ..

Tweet atıldı @TwitterBot : Ahmet kim la ?

Bu sorunun cevabı nasıl olacak ? Ahmet nasıl biri veya Ahmet nasıldır gibi birçok soru sorulabilir fakat sokak ağızını da eklemeleri lazım .. ve sokak ağızının algoritması nasıl ? ve burda şiveler de devreye giriyor. O zaman cümle analizinin birsürü çeşidi mi var ? veya algoritması şu şekilde olabilir mi ?

Cümle başında Ahmet varsa Ahmet diye biri kişiler tablosunda var ise. Onun bilgilerini getir. devam diğer test edilecek işlem "?" işareti var ise soru soruldu süzgeçten getir where komutunu kullan. "." işareti var ise Cevapla. cümle içerisinde kim ifadesi + "?" var ise. Karakteristik tablosundan Karakterlerini tek tek "," koyarak söyle. sonuncuya "ve" yaz daha sonra postala. 

Bu şekilde bi ilerliyor . Eğer bu şekilde ise bizde yazalım. Neden olmasın ki ? Daha önce aklıma gelmişti fakat Dil öğrenmeden uzun bir süreç içerisinde birçok algoritma yazmak istemedim ki daha önce cümle kurmayı öğrenmem lazım...

Ama Cümle analizini nasıl yapıyor bunun algoritmasını gerçekten merak ediyorum.. Şahsen daha sonra böyle birşey yapılabilir. Telefonda örneğin bir kulaklı bağlı olsun. ve bu telefon artık mac adresi vs ile ID'sine bir robot tanımlı olsun. Bu robota komut gönderelim. Google Map's analizlerini de ekleyelim robot içerisine ve robota belirli kalıplarla emir verelim. Diyelim ki Bana kahve getir google maps den bir restourant'a gitsin ve yakndaki birini artık sensörle veya bi şekilde algılasın. Restourant nerde ? Bu soruyu sorsun buna verilecek cevap şekilleri birçok şekilde olabilir. "yav aha orda" .  "hemen ileride" gibi soruları es geçmek gibi cümle yapısını süzgeçten geçirmeli. daha sonra diyelim ki kahveyi almaya ulaştı. Kahveyi eline alır almaz. Direk o bölgeyi Google Maps'e eklesin. ve burası bizim için Kahve satan biyer gibi çoğaltılabilir..

Aramızda bunun gibi şeylerle uğraşan biri varsa bi kaynak atabilir mi ? veya daha önce araştırmış olup bu cümle algılama Algoritması hakında bilgisi olan bi mürit ? Aydınlatabilir mi ? 

Gerçi günümüzde bu yapay zeka muhabbetleri TOP OF Olduğu için pek bi kaynak olacağını da düşünmüyorum (Hiç araştırmadım daha dil öğreniyorum). Fakat güzel şeyler yapılabilir. Bence çok zor olmasa gerek Yazılım kısmı. 

oturup 20-30 Yazılım uzmanları ile yapılacka bir iş Birde Sağlam bir Türk dili profesörü. Cümle analizleri hakkında birçok bilgisi olan. Veya google amca. ile yapılır. Neden böyle birşey ülkemizde değil de böyle saçma Microsoft dur Sun System dir böyle saçma sapan şirketler  tarafından yazılıyor anlamış değilim belki 2 sene sürecek ama. trilyon alanda kullanıla bilir. Belki şuan geliri hiç olmayan bi proje olur. Robotların Maliyeti 20 TL ise Bizim insanlarımıza KDV+ ÖTV + ZTV + ATV + TRT + BÜTÜN TV leri eklerler olur sana 15.000$ kablo maliyeti. Ama yapılır ya bi düşünmek lazım 2 senede belki ufak birşey yapılır :)

Bitirme projesi olarak :) 

Böyle şeyleri gördükçe günden güne kod yazasım geliyor fakat 3 hafta Vize haftasına ayırınca bi duraksama devri oluyor. Keşke iş hayatına atılmış olsaydım ve güzel yeni projeler yapan firmalarda çalışabilseydim. Bunu yapmaktan manyak-ül vahşet keyif alırdım :)

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S2kucuk
    S2kucuk's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Örneğin : 
    Mesela biri Tweet attı Tweet şu şekilde olsun  @TwitterBot : Ahmet (Anahtar kelime burda Ahmet olmalı.) çok salak biri. derken Direk Kişiler tablosu olsun diyelim oraya Ahmet kişisini ekleyip daha sonra özelliklerine çok salak biri diye mi ekliyor ?

diyelim ki öyle oldu...

gelen soru tweeti @TwitterBot : Ahmet nasıl biri ? Nasıl sorusunun cevabı aptal olmalı değil mi ? Cümle analizi oluyor bu işin içinde mantıken.. Bize cevap olarak @MhmdAlmz : Ahmet aptal biridir. diye dönderecek sanırım ?

Bu sorunun cevabı nasıl olacak ? Ahmet nasıl biri veya Ahmet nasıldır gibi birçok soru sorulabilir fakat sokak ağızını da eklemeleri lazım .. ve sokak ağızının algoritması nasıl ? ve burda şiveler de devreye giriyor. O zaman cümle analizinin birsürü çeşidi mi var ? veya algoritması şu şekilde olabilir mi ?

Cümle başında Ahmet varsa Ahmet diye biri kişiler tablosunda var ise. Onun bilgilerini getir. devam diğer test edilecek işlem "?" işareti var ise soru soruldu süzgeçten getir where komutunu kullan. "." işareti var ise Cevapla. cümle içerisinde kim ifadesi + "?" var ise. Karakteristik tablosundan Karakterlerini tek tek "," koyarak söyle. sonuncuya "ve" yaz daha sonra postala. 

Bu şekilde bi ilerliyor . Eğer bu şekilde ise bizde yazalım. Neden olmasın ki ? Daha önce aklıma gelmişti fakat Dil öğrenmeden uzun bir süreç içerisinde birçok algoritma yazmak istemedim ki daha önce cümle kurmayı öğrenmem lazım...

Ama Cümle analizini nasıl yapıyor bunun algoritmasını gerçekten merak ediyorum.. Şahsen daha sonra böyle birşey yapılabilir. Telefonda örneğin bir kulaklı bağlı olsun. ve bu telefon artık mac adresi vs ile ID'sine bir robot tanımlı olsun. Bu robota komut gönderelim. Google Map's analizlerini de ekleyelim robot içerisine ve robota belirli kalıplarla emir verelim. Diyelim ki Bana kahve getir google maps den bir restourant'a gitsin ve yakndaki birini artık sensörle veya bi şekilde algılasın. Restourant nerde ? Bu soruyu sorsun buna verilecek cevap şekilleri birçok şekilde olabilir. "yav aha orda" .  "hemen ileride" gibi soruları es geçmek gibi cümle yapısını süzgeçten geçirmeli. daha sonra diyelim ki kahveyi almaya ulaştı. Kahveyi eline alır almaz. Direk o bölgeyi Google Maps'e eklesin. ve burası bizim için Kahve satan biyer gibi çoğaltılabilir..

Aramızda bunun gibi şeylerle uğraşan biri varsa bi kaynak atabilir mi ? veya daha önce araştırmış olup bu cümle algılama Algoritması hakında bilgisi olan bi mürit ? Aydınlatabilir mi ? 

Gerçi günümüzde bu yapay zeka muhabbetleri TOP OF Olduğu için pek bi kaynak olacağını da düşünmüyorum (Hiç araştırmadım daha dil öğreniyorum). Fakat güzel şeyler yapılabilir. Bence çok zor olmasa gerek Yazılım kısmı. 

oturup 20-30 Yazılım uzmanları ile yapılacka bir iş Birde Sağlam bir Türk dili profesörü. Cümle analizleri hakkında birçok bilgisi olan. Veya google amca. ile yapılır. Neden böyle birşey ülkemizde değil de böyle saçma Microsoft dur Sun System dir böyle saçma sapan şirketler  tarafından yazılıyor anlamış değilim belki 2 sene sürecek ama. trilyon alanda kullanıla bilir. Belki şuan geliri hiç olmayan bi proje olur. Robotların Maliyeti 20 TL ise Bizim insanlarımıza KDV+ ÖTV + ZTV + ATV + TRT + BÜTÜN TV leri eklerler olur sana 15.000$ kablo maliyeti. Ama yapılır ya bi düşünmek lazım 2 senede belki ufak birşey yapılır :)

Böyle şeyleri gördükçe günden güne kod yazasım geliyor fakat 3 hafta Vize haftasına ayırınca bi duraksama devri oluyor. Keşke iş hayatına atılmış olsaydım ve güzel yeni projeler yapan firmalarda çalışabilseydim. Bunu yapmaktan manyak-ül vahşet keyif alırdım :)

Bahsettiğim konuyu yanlış anlamışsın. Bahsettiğim yapı sadece absolute yapı. Yani veritabanı yok tablo yok hiçbirşey yok. Bunlar sadece implementasyon detayları. İster no-sql kullan ister mysql ister oracle ister kendin veritabanı yaz kullan. Yapay zeka ne veritabanıyla ilgili nede cümlenin içeriğini bilmez. Cümle onun için özne, yüklem, tümlüç, sıfat, zamir, süzgeç, vurkaç vs den ibarettir. Sadece içinden bilgi extract eder. Her cümleden bir anlam çıkaracak diye bir kaide yok. Zaten cümle analizi başlı başına bir iş. Bununla ilgili internet derya-deniz birsürü makaleler var. Ayrıca bahsettiğin işler zaten Türkiyede yapılıyor. Ama Türkçe malesef çok düzenli bir dil sayılmaz. Dilin getirdiği zorluklardan ötürü implemente etmek zor. Bu konuda sadece algoritma değil işin içiner neural networkleri de dahil etmeden "kullanılabilir" bir çözüm sunman çok zor. Onun için ise sistemin çok ciddi bir training aşamasına ihtiyacı var.

Bu kadar karamsar olmaya tabiki gerek yok. Bu işlerin tamamı yapılabilir / yapılmış işler. Sadece üzerine çalışmak gerekiyor. Hevesini anlıyorum ama sana bu işin anlattığım kadar kolay olmadığını, ağırlıklı matematik ve dil bilgisi gerektirdiğini. Milyonlarca cümlelerle bir neural network ağı eğitmen gerektiğini, bu eğitimin mevcuttaki bilgisayarlarla günlerce sürebileceğini ve daha nice detaylarını anlatırsam pekte hayal ettiğin gibi işlerin yürümeyeceğini görürsün :) Eğlenceli iştir vesselam. 

https://www.youtube.com/watch?v=qv6UVOQ0F44

Neural network ile oyun oynayan bot örneği..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    S2buyuk bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Örneğin : 

diyelim ki öyle oldu...

Bahsettiğim konuyu yanlış anlamışsın. Bahsettiğim yapı sadece absolute yapı. Yani veritabanı yok tablo yok hiçbirşey yok. Bunlar sadece implementasyon detayları. İster no-sql kullan ister mysql ister oracle ister kendin veritabanı yaz kullan. Yapay zeka ne veritabanıyla ilgili nede cümlenin içeriğini bilmez. Cümle onun için özne, yüklem, tümlüç, sıfat, zamir, süzgeç, vurkaç vs den ibarettir. Sadece içinden bilgi extract eder. Her cümleden bir anlam çıkaracak diye bir kaide yok. Zaten cümle analizi başlı başına bir iş. Bununla ilgili internet derya-deniz birsürü makaleler var. Ayrıca bahsettiğin işler zaten Türkiyede yapılıyor. Ama Türkçe malesef çok düzenli bir dil sayılmaz. Dilin getirdiği zorluklardan ötürü implemente etmek zor. Bu konuda sadece algoritma değil işin içiner neural networkleri de dahil etmeden "kullanılabilir" bir çözüm sunman çok zor. Onun için ise sistemin çok ciddi bir training aşamasına ihtiyacı var.

Bu kadar karamsar olmaya tabiki gerek yok. Bu işlerin tamamı yapılabilir / yapılmış işler. Sadece üzerine çalışmak gerekiyor. Hevesini anlıyorum ama sana bu işin anlattığım kadar kolay olmadığını, ağırlıklı matematik ve dil bilgisi gerektirdiğini. Milyonlarca cümlelerle bir neural network ağı eğitmen gerektiğini, bu eğitimin mevcuttaki bilgisayarlarla günlerce sürebileceğini ve daha nice detaylarını anlatırsam pekte hayal ettiğin gibi işlerin yürümeyeceğini görürsün :) Eğlenceli iştir vesselam. 

https://www.youtube.com/watch?v=qv6UVOQ0F44

Neural network ile oyun oynayan bot örneği..

Yok konuyu anladım da sadece düşünceleirm onlar. Ben çok basit birşey demedim. zaten :/ Tabiki de cümle analizinde dediğimiz gibi milyonlarca fonksiyon var. Neural Networking hakkında bilgim yok. fakat iş tabi basit değil ama yapılamayacak iş değil. Ülkemizde böyle şeyler ile çalışmaların olduğunu bilmiyordum yani hiç bi ürün yok piyasada . yada ben rastlamadım. Tabiki Cümle analizi tamamen AND OR XOR XNOR vs vs gibi mantık işlemlerinden geçiyor olması gerekiyor. yani mantık dediğimiz şey matematik zaten iyi düzey matematik ve dil bilgisi gerektirdiği aşikar da. Ama aman aman birşey olacağını sanmıyorum.  Sadece doğru kişiler ile doğru algoritmalar yapılırsa 10 senden 3-4 seneye düşer bu süre. Tabi dilin işlevselliği de önemli dediğin gibi cince de bilmem kaç tane harf var ve her harf başka birşeyi içeriyor. heleki yansıma sözler işte dilin özelliği olan milyonlarca işlem. ben bu dil bilgisinin yazıldığı bir programa Entegre olarak robot hareketlerini eklemekten bahsetmiştim :/ Ama şu Neural Networking i araştırmak gerek pek bi bilgim olmadan böyle tecrübesiz konuşuyorum ama sağlam iş olacağı kesin :) Yapanlar umarım tez zamanda bitirirler de bizde onu kullanarak daha yeni şeylere entegre ederiz :) Bilim de bence imkansızlık yoktur :/ Uzay dışında

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    Çaıışma güzel, trollemiş olmaları daha hoş olmuş hatta.

Bence böyle bir çalışmanın ortaya çıkarılması Google Deepmind'ın AlphaGo'suna yanıt gibi olmuş. AlphaGo nasıl bu işleri bilmeyen, duymayan insanların bile ilgilsini merakını çektiyse, "Ergen Yapay Zeka" da aynısını yaptı ki bunun için Microsoft'un seçtiği yol oldukça başarılı.

Böyle çalışmalarla yapay zekaya ilgi çekilmesini epey beğeniyorum. Umarım diğer şirketler de "Hey, biz de varız!" diyerek bu tarz eğlenceli ve ilginç işler ortaya çıkarır.

@MhmdAlmz dediğin cümle analizi Natural Language Processing (Doğal Dil İşleme) çalışmaları kapsamında yapılıyor. Bu alanda dillerin bilgisayar tarafından anlaşılabilmesi, işlenebilmesi ve konuşulabilmesine yönelik çalışmalar yapılıyor. Telefonda bir şey yazarken çıkan önerilerden tut, Google Translate'in çeviri yapması, Siri'nin konuşması bunlar hep NLP çalışmaları.

Şöyle demişsin:

MhmdAlmz bunu yazdı

Hocam saçma sapan şirketler dediğin şeyler yazılım sektörünün devleri ve bu alanda milyonlarca dolar yatırım yapıyorlar, bi zahmet onlar yapsın.

2. konuya gelirsek Türkiye'de Türkçe için bu çalışmalar halihazırda yapılıyor, üniversitelerde her sene bu alanda çalışmalar yapan bir sürü insan var ancak ne yazık ki Türkçe için yapılan çalışmalar bi İngilizce'nin geldiği yerde değil.

En meşhur Türkçe Doğal Dil İşleme kütüphanelerinden biri olan zemberek projesinin bile zilyon tane eksiği var, ancak yine de yok sayılamayacak kadar fazla çalışma var bu alanda.

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@Lightsaber Mübala yapmaktan vazgeçmeliyim sanırım :/ hep yanlış anlaşılıyorum o işin espirisi abim. Ama zevklidir ya . Olmayan birşeyler için uğraşmak yeni bi ürün ortaya koymak gibi güzel birşey mi var ? 

Umarım Türk firma veya üniversiteler de bu gibi projelerde geliştirir kendini. Yapamasalar bile uğraşsınlar bence. Önü açık bi proje olur.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    birşeyler yazıyor. sonraya bakayım ( ̄. ̄)

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 1624 Toplam Mesaj: 7
microsoft yapay zeka skandal