folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Mıknatıs Sıvı Demiri Çeker Mi?

Mıknatıs Sıvı Demiri Çeker Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    BeyinAdam bunu yazdı

aslında onun önlemi alınabilir mıknatısın etrafına koruyucu, soğutucu tabaka çekerek. ama böyle bir konu neden tartışılır ki ? yani kullanım alanı bile olmaz bu olayın. demiri erittin mıknatısı bi şekilde koruyup demiri çektin diyelim nerede kullanılacak bu ?

gereksiz bence.

sivi demirden kilic yapacak heralde aklima ilk gelen :D yada aha bak gauss silahini daha etkili hale getirmek icin demir sivi kullanilir bu sayede mermi hedefi yakarak delip gecer nasil ne yapildigi anlasilamaz :s viy biy viy konunun baslangicta neden gizli oldugunuda anladim. {kendimi richard castle gibi hissettim}

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    BeyinAdam bunu yazdı

aslında onun önlemi alınabilir mıknatısın etrafına koruyucu, soğutucu tabaka çekerek. ama böyle bir konu neden tartışılır ki ? yani kullanım alanı bile olmaz bu olayın. demiri erittin mıknatısı bi şekilde koruyup demiri çektin diyelim nerede kullanılacak bu ?

gereksiz bence.

sivi demirden kilic yapacak heralde aklima ilk gelen :D yada aha bak gauss silahini daha etkili hale getirmek icin demir sivi kullanilir bu sayede mermi hedefi yakarak delip gecer nasil ne yapildigi anlasilamaz :s viy biy viy konunun baslangicta neden gizli oldugunuda anladim. {kendimi richard castle gibi hissettim}

bir gizli proje daha gün yüzüne çıktı yarın haberlerdesin hocam :D benim de illüminati geldi aklıma -_-

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı
    wert bunu yazdı
    SeyhSamil bunu yazdı
    akustikelektrik bunu yazdı

http://www.zaplat.com/video/teknik_videolar/102177/Sivi_Demir_ile_Miknatis

Eyvallah, çok makbule geçti.

buradaki demir değil

çekmez 

demirin curie sıcaklığı (ferromanyetik özelliğin kaybolduğu sıcaklık)

1040 kelvin civarında 

demirin erime sıcaklığı 1800 kelvin (1500 derece civarında)

sen daha demiri eritmeden 

ferromanteik özelliğini bozuyorsun

bunu yazmaya geldiydim diyecektim ama sustum büyüksün abi. :D 

abi o yukarıdaki şey nasıl demir olacak la? oda sıcaklığında hangi demir sıvı? 

birde şuan aklıma şu takıldı saçma olacak ama dünyanın manyetik özelliği magmadan kaynaklı lakin magmadaki her türlü madde ergimiş halde değil mi? nasıl oluyor :F acaba diğer mıknatıslanabilir metaller için demirdeki durum söz konusu değil mi? Yada dünyanın manyetik etkisi bu manyetik etkiden farklı mı ? Kafam karıştı :D 

Geçen bi belegeselde duydum.. volkan bilimci diyordu.. magma yer kürenin az bi bölümünü oluşturuyormuş.. 
    sanırım katı çekirdek var merkezde.. 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

Çeker.

Toplam Hit: 5415 Toplam Mesaj: 25