Mıknatıs Sıvı Demiri Çeker Mi?
-
BeyinAdam bunu yazdı
aslında onun önlemi alınabilir mıknatısın etrafına koruyucu, soğutucu tabaka çekerek. ama böyle bir konu neden tartışılır ki ? yani kullanım alanı bile olmaz bu olayın. demiri erittin mıknatısı bi şekilde koruyup demiri çektin diyelim nerede kullanılacak bu ?
gereksiz bence.
sivi demirden kilic yapacak heralde aklima ilk gelen :D yada aha bak gauss silahini daha etkili hale getirmek icin demir sivi kullanilir bu sayede mermi hedefi yakarak delip gecer nasil ne yapildigi anlasilamaz :s viy biy viy konunun baslangicta neden gizli oldugunuda anladim. {kendimi richard castle gibi hissettim}
-
rakkoc bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdı
aslında onun önlemi alınabilir mıknatısın etrafına koruyucu, soğutucu tabaka çekerek. ama böyle bir konu neden tartışılır ki ? yani kullanım alanı bile olmaz bu olayın. demiri erittin mıknatısı bi şekilde koruyup demiri çektin diyelim nerede kullanılacak bu ?
gereksiz bence.
sivi demirden kilic yapacak heralde aklima ilk gelen :D yada aha bak gauss silahini daha etkili hale getirmek icin demir sivi kullanilir bu sayede mermi hedefi yakarak delip gecer nasil ne yapildigi anlasilamaz :s viy biy viy konunun baslangicta neden gizli oldugunuda anladim. {kendimi richard castle gibi hissettim}
bir gizli proje daha gün yüzüne çıktı yarın haberlerdesin hocam :D benim de illüminati geldi aklıma -_-
-
sLeymN bunu yazdıwert bunu yazdıSeyhSamil bunu yazdıakustikelektrik bunu yazdı
http://www.zaplat.com/video/teknik_videolar/102177/Sivi_Demir_ile_Miknatis
Eyvallah, çok makbule geçti.
buradaki demir değil
çekmez
demirin curie sıcaklığı (ferromanyetik özelliğin kaybolduğu sıcaklık)
1040 kelvin civarında
demirin erime sıcaklığı 1800 kelvin (1500 derece civarında)
sen daha demiri eritmeden
ferromanteik özelliğini bozuyorsun
bunu yazmaya geldiydim diyecektim ama sustum büyüksün abi. :D
abi o yukarıdaki şey nasıl demir olacak la? oda sıcaklığında hangi demir sıvı?
birde şuan aklıma şu takıldı saçma olacak ama dünyanın manyetik özelliği magmadan kaynaklı lakin magmadaki her türlü madde ergimiş halde değil mi? nasıl oluyor :F acaba diğer mıknatıslanabilir metaller için demirdeki durum söz konusu değil mi? Yada dünyanın manyetik etkisi bu manyetik etkiden farklı mı ? Kafam karıştı :D
Geçen bi belegeselde duydum.. volkan bilimci diyordu.. magma yer kürenin az bi bölümünü oluşturuyormuş..
sanırım katı çekirdek var merkezde.. -
Çeker.