Mıknatısla Bozulan Monitörü Tamir Etme
-

Bir monitöre mıknatıs yaklaştırdığınız veya değdirdiğiniz zaman görüntüsü şöyle olur

veya böyle olur

böyle de olabilir

en kötü ihtimal şöyle olur

Peki bunu nasıl düzeltebiliriz? Cevabı şöyle: Ucu çok hızlı dönen bir matkap buluyoruz ve matkabın ucuna iki tane mıknatıs koyuyoruz. aşağıdaki gibi

Matkabın dönme hızını en yükseğe ayarlayıp bir ışın tabancası gibi bozuk alanın olduğu yere doğru tutuyoruz ( cama değdirmemek lazım
). yavaş yavaş bozuk renklerin düzeldiğini görüyoruz. aşağıdaki gibi
Ve en son aşamada bozuk olan monitör bu hale geldi. aslında hiç fena değil.

alıntıdır... (kaynak bilinmiyor)
-
burda asıl sorulması gereken soru mıknatısı ekrana tutup niye bozacağmız?
-
birisi denesede örensek :)
edit :
@jannissary : bilmeden monitöre yaklaştrrsn bn küçükken yapmştım . yada yakınnda olur vs. vs. vs. bilerek kimse yapmaz zaten :)
-
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------
burda asıl sorulması gereken soru mıknatısı ekrana tutup niye bozacağmız?
-----------------------------doğru sölüyon ama internet cafede düşün bakalım bunu birde :) bizim arkadaşın başına gelmişti bi ara pembe renkli olmuştu ama müşteri nasıl yaptı bilmiyom mıknatıs dışında başka bişeyle yapmıştı lazer mi bilmiyorum tam emin değilim. yapan müşteriyede bulamadık bulsa ... orasına üç nokta koyuyorum.
-
jannissary, özellikle monitörlün yanında güçlü hoparlörler buna sebep olabilir..zaman içinde Tv lerde bile oluyor..Bence çok güzel bir döküman eğer doğru ise :)
-
monitörün yakınında çalan cep telefonları da bazen bozabiliyor monitörü, bu çare olabilir sanırım.
-
Shamanist bunu yazdı:
-----------------------------
MUCİZE AMK BU BENİM İÇERDEKİ MONİTÖR BOZULDU 2 SAAT ÖNCE AMK HAY AKLIMA GELMEZDİ KARA KARA DÜŞÜNÜYORDUM MATKABI HAZIRLAYAYIM BEN SAĞOL KARDEŞ :D
edit:MONİTÖR DE AYNI MARKA HAY AMK OLAYA BAK YA
-----------------------------işe yaradımı ? oha olduysa süper bişey :) Tv de işe yara ozaman :D
-
demagnet özelliği (daha doğrusu OSD menüsü olmayan) monitörler için faydalı sayılabilecek bir yazı, işe yararmı hiçbir fikrim yok
-
en iyisi bir deneyeyim okulun labında... fakat okulda matkapı nasıl çalıştıracaz onu bilemedim... duvar deliyomda
denmezki ak!
-
lcdlerde demagnet oluyo mu??
-
dalgali manyetik alan yaratan her hangi biseylede bozulan goruntuyu belli bi oranda duzeltebilirsiz orjinal hali gibi olmasada..ben bu tur durumlarda lehim tabancasi kullaniyorum monitorun veya tv ..bozulan goruntu uzerinden kenar uc kisma cekerek temizleyebiliriz matkap falan ugrasmayin civi veya benzeri bi metale bobin tel sarin uclarina voltaj uygulayin monitorun goruntu bozulan kismindan baslayarak kenar uc kisma surukleyin....