folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Mıknatısla Bozulan Monitörü Tamir Etme

Mıknatısla Bozulan Monitörü Tamir Etme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

Bir monitöre mıknatıs yaklaştırdığınız veya değdirdiğiniz zaman görüntüsü şöyle olur

veya böyle olur

böyle de olabilir

en kötü ihtimal şöyle olur

Peki bunu nasıl düzeltebiliriz? Cevabı şöyle: Ucu çok hızlı dönen bir matkap buluyoruz ve matkabın ucuna iki tane mıknatıs koyuyoruz. aşağıdaki gibi

Matkabın dönme hızını en yükseğe ayarlayıp bir ışın tabancası gibi bozuk alanın olduğu yere doğru tutuyoruz ( cama değdirmemek lazım ). yavaş yavaş bozuk renklerin düzeldiğini görüyoruz. aşağıdaki gibi

Ve en son aşamada bozuk olan monitör bu hale geldi. aslında hiç fena değil.

alıntıdır... (kaynak bilinmiyor)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    burda asıl sorulması gereken soru mıknatısı ekrana tutup niye bozacağmız?

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

birisi denesede örensek :)

edit :  

@jannissary : bilmeden monitöre yaklaştrrsn bn küçükken yapmştım . yada yakınnda olur vs. vs. vs. bilerek kimse yapmaz zaten :)

www.yesilgrow.com - Growshop
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

jannissary bunu yazdı:
    -----------------------------
    burda asıl sorulması gereken soru mıknatısı ekrana tutup niye bozacağmız?

doğru sölüyon ama internet cafede düşün bakalım bunu birde :) bizim arkadaşın başına gelmişti bi ara pembe renkli olmuştu ama müşteri nasıl yaptı bilmiyom mıknatıs dışında başka bişeyle yapmıştı lazer mi bilmiyorum tam emin değilim. yapan müşteriyede bulamadık bulsa ... orasına üç nokta koyuyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    jannissary, özellikle monitörlün yanında güçlü hoparlörler buna sebep olabilir..zaman içinde Tv lerde bile oluyor..Bence çok güzel bir döküman eğer doğru ise :)

"Less is More"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yellowstar
    yellowstar's avatar
    Erkek
    monitörün yakınında çalan cep telefonları da bazen bozabiliyor monitörü, bu çare olabilir sanırım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Shamanist bunu yazdı:
    MUCİZE AMK BU BENİM İÇERDEKİ MONİTÖR BOZULDU 2 SAAT ÖNCE AMK HAY AKLIMA GELMEZDİ KARA KARA DÜŞÜNÜYORDUM MATKABI HAZIRLAYAYIM BEN SAĞOL KARDEŞ :D

edit:MONİTÖR DE AYNI MARKA HAY AMK OLAYA BAK YA

işe yaradımı ? oha olduysa süper bişey :) Tv de işe yara ozaman :D  

"Less is More"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    demagnet özelliği (daha doğrusu OSD menüsü olmayan) monitörler için faydalı sayılabilecek bir yazı, işe yararmı hiçbir fikrim yok
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

en iyisi bir deneyeyim okulun labında... fakat okulda matkapı nasıl çalıştıracaz onu bilemedim... duvar deliyomda

denmezki ak!

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    lcdlerde demagnet oluyo mu??
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serenat
    serenat's avatar
    Erkek
    dalgali manyetik alan yaratan her hangi biseylede bozulan goruntuyu belli bi oranda duzeltebilirsiz orjinal hali gibi olmasada..ben bu tur durumlarda lehim tabancasi kullaniyorum monitorun veya tv ..bozulan goruntu uzerinden kenar uc kisma cekerek temizleyebiliriz matkap falan ugrasmayin civi veya benzeri bi metale bobin tel sarin uclarina voltaj uygulayin monitorun goruntu bozulan kismindan baslayarak kenar uc kisma surukleyin....
Toplam Hit: 4169 Toplam Mesaj: 18