folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Mikroskoptan Anlayan Var Mi?

Mikroskoptan Anlayan Var Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berdush
    berdush's avatar
    Erkek

hocam genelde hastaneler üniversiteler vb eğitim kurumları açık ihale ile alıyorlar bu mikroskopları. genelde tercih edilen marka olympus. günümüzde çok farklı özelliklerde mikroskop var. sen kanımca basit ışık mikroskobu alcaksın. geçen ay bize gelen teklifte olympus öğrenci mikroskobu için 3600 tl fiyat verildi. tabi buna kamera fotoğraf makinesi ve alan sayfa,tarama programı falan eklenince fiyat artıyo. ama ben o kadar para vermem dersen. çin malı olan ürünler de var.

Felek Adamın A. qor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

bizim hastanede de olympus marka mikroskoplar kullanılıyo.

http://www.microscopy.olympus.eu/microscopes/Life_Science_Microscopes_Upright_Microscopes.htm?cm_mc_uid=06625213303912785050504&cm_mc_sid_90274701=1278505050

burda modeller var ama fiyatları göremedim.

Naber la?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek

bende 100x - 450x - 900x gösteren var, gittigidiyordan almıştım 50 liraya, plastik bişi, profesyonel değil ama iş görüyor, kendi spermlerimi inceledim :) 900x de gayet rahat görünüyor sperm hücreleri, kamçılarıyla hareket ediyorlar, oraya buraya gidiyorlar :) ama görüntüyü odaklamak için bi zımbırtı var çeviriyorsun, çok hassaslaşıyor 900x de, görüntüyü yakalamak için baya uğraşmıştım. ama değdi. :) bu mikroplar sperm hücresinden küçükmüdür bilmiyorum, demem o ki 900x ile spermler incelenebiliyor çok rahat, 1200 dolarlar vermene gerek yok, sonuçta hobi olarak bakacaksın sanırım?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

oof oof :|

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cevik
    cevik's avatar
    Erkek

hotboy bunu yazdı:
    -----------------------------

bende 100x - 450x - 900x gösteren var, gittigidiyordan almıştım 50 liraya, plastik bişi, profesyonel değil ama iş görüyor, kendi spermlerimi inceledim :) 900x de gayet rahat görünüyor sperm hücreleri, kamçılarıyla hareket ediyorlar, oraya buraya gidiyorlar :) ama görüntüyü odaklamak için bi zımbırtı var çeviriyorsun, çok hassaslaşıyor 900x de, görüntüyü yakalamak için baya uğraşmıştım. ama değdi. :) bu mikroplar sperm hücresinden küçükmüdür bilmiyorum, demem o ki 900x ile spermler incelenebiliyor çok rahat, 1200 dolarlar vermene gerek yok, sonuçta hobi olarak bakacaksın sanırım?

ahaha haci sana benzerligi varmiydi sperlerinin :D :P

Parlayan bizi paylar...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek

cevik bunu yazdı:

hotboy bunu yazdı:

ahaha haci sana benzerligi varmiydi sperlerinin :D :P

bildiğin sperm işte :D ama görünce bi tuhaf oluyor insan, kendi vücudundan çıkan canlı birşey, kafasına göre oraya buraya gidiyor, bi süre sonra hareket edemez hale geliyorlar, ama baya uzun sürdü, tahminimden daha uzun, bi 10dk. ye yakın canlı sperm bulmak mümkündü, ben hemen ölürler sanıyordum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jale
    jale's avatar
    Homo

Ne inceleyeciğini bilmiyorum ama stereo mikroskop al derim. Büyütme oranı dürbünlerdeki gibi 2xX şeklindedir. Dar açılı olanlar kötüdür. Deneyerek al. Sakın onunla aletine bakma:))

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Biz histoloji, patoloji, mikrobiyoloji lablarında kullanıyorduk.

http://www.fenokulu.net/mikroskopresim.gif

Okülerin büyültmesi 40 lıktı. Objektiflerin sırasıyla 4, 10, 100 lük büyültmesi vardı. BU boyutlarda epitel hücreeri, beyin, beyincik tabakaları rahatlıkla görünebiliyor. Ayrıca insan florasındaki bakterileri de kanlı agar yardımıyla koloniler haline getirebildikten sonra çok rahat görebiliyorsun. kok, basil, gram + veya - rahat bir şekilde görülebiliyor. Nerde satıldığını bilmem ama tahminimce 1 000 ytl ye yakındır.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:

Hocalar biliyorsunuz ben freelance bilim adamiyim.

bu yüzden güzelinden bir mikroskop almak istiyorum ama daha önce bu aletlerden pek fazla çeşit kullanmadım. Tıp falan okuyan arkadaşlar bu işleri daha iyi biliyordur. Bunlar nerde satılır? Kurcalayıp deneyip alabileceğim biryer varmıdır?

İyi bir mikroskopta hangi özellikleri aramak gerekiyor? iyi markalar/modeller nelerdir? 1000 /1200 dolara kadar çıkabilirim.

Diğer aklıma takılanlar

Mikrobu görmek için kaçX zoom gerekir? bi de Mikrop da bizi görecek mi?

Mıkroskop cesıtlerı degısmektedır hocam.

Faz kontrast

Işık ( en basıt olan budur)

Elektron

İnterferans

karanlık alan

Saha emısyon vs dha aklıma gelenler bunlar.

Eger sperm hucresı ınceleyeceksen Faz kontrast ıle monıtor cıkıslı ızleyebılırsın.

Okulerlelerı degısmektedır .4 X de gordugun hucre kesıtını10x, 40 X le daha yakında gorebılırsın. 100x de ıse yag damlatarak lamel ıle lens arasındakı hava kırılganlıgını kaldırman gerekmekteıdr.

Bız olympus cx 21 kullanıyoruz klınkte .

İşini görebılır baslangıc mıkroskobu sayılır fıyatı da 1400 dolar cıvarı ıdı sımdı ne durumda hıc bılmıyorum.

Umarım yardımcı olmusumdur.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

elektroskop alman gerekir hocam oda o fiyata çok zor bulursun. 1200 liraya soğan zarı örümcek kitini sinek ayağı insan saçı gibi enventüel leri incelleyebilirsin.

Toplam Hit: 8368 Toplam Mesaj: 27