Minecraft'a Yeni Rakip; Lego Worlds
-
PanxeR bunu yazdı
UP vaktim olmadıgı için indiremedim daha , varmı indirip oynayan yorum alalım ?
mine a göre neler var , crafting , mining ?
Ben indirip oynadım. Optimizasyon şu anda bok gibi birşey ondan en iyi ayarlarda aynayabilsem bile gereksiz yere laptop ısındı. AMa tabi early access oyundan optimizson olarak pek birşey beklememek lazım.
Oyuna gelirsek şu anda sadece creative mod var. Npc ler falan dolaşıyor etrafta ama selam vermekten öte bir diyalog olmuyor. Oyunda iskeletler var sana saldırıyorlar ama çok güçsüzler şu anda 4-5 tanesini tek başıma yumrukla öldürüyorum.
Rastgele yapılar var. Çeşitli biome lar koymuşlar haritalara, bu biomelara göre yapılar ve canlılar değişiyor.
Creative mod demişken, oyuna minecrafttaki worldedit tarzı bir sistem yapmışlar build yapmak baya kolay. Onun dışında etrafta biomelara göre araçlar var, bir tanesini keşfettiysen daha sonra brick pointin yeterse o aracı açıp istediğin an çağırabiliyorsun. Mesela uçak buldun bindin daha sonra 1900 brick point tarzı şey ile onun kilidini açıp bir daha bedavaya istediğin kadar çağırabiliyorsun.
Onun dışında hazır modeller var kale gibi falan onları otomatik yapabiliyorsun edit aracı ile.
Kısaca şu anda keşif ve creative olarak oynayabiliyorsun. Tabi böyle olunca oyunda kalma zamanın pek falza değil etrafı keşfettikten sonra sıkılıyor.
Minecrafta rakip olabilir mi dersen potansiyeli var.
-
Erken erişim oyunları indirim olmadan almayın derim. Bendekilerin çoğunun erken erişimden çıkmasını bekliyorum. Minecarft'a rakip olabilecek rising world var aylar önce konusunu açmıştım sitesinden bakınca yapılacaklar kısmında çok güzel şeyler var elektrik sistemi araçlar falan ama vakit alacak. Oyunu alıp öylece bekliyoruz. Madenleri daha bu ay eklediler. Et pişirme olayı falan geldi ızgara yapıp kömür koyup eti pişiriyoruz minecraft'ın görsel olarak daha gelişmiş hali ama hala oynanabilir değil bana göre. Tuvalet kağıdına kadar detay eklemiş adamlar.
Daha büyük projelere baktığımızda mesela dayz var yıllardır erken erişimde çok büyük beklentilerle aldık ama oyunu açıp hiç oynamadım açıp bakıyorum 10-15 dk küfür edip çıkıyorum. Yorumlara baktığımızda 2 kişi 4 saatte birbirini zor bulan ve hemen sonrasında açlıktan ölen adamlar var.
DarkSkull tarafından 03/Haz/15 19:51 tarihinde düzenlenmiştir -
Oyunu ben de oynadım ancak kamera ve kontroller sebebiyle çok sarmadı. Çoğu kişi bu konudan şikayetçi.
Bunun yanında yer yer fps düşüyor. Grafiği medium'a düşürünce, pek çok köşesi olan ufak lego parçaları bulunması sebebiyle aliasing görüntüyü beklendiği üzere çok çirkin hale getiriyor.
Ancak oyunun potansiyeli büyük. Firma iyi işler çıkarıyor ve zamanla daha güzel hale getirecektir. Henüz early access'te fiyatı ucuzken alıp bir 6 ay sonra tekrar bakmak lazım :)