Miras Hukuku Hakkında Soru
-
üstten üste geçirdiyse ve para alışverişi varsa , soğuk su içebilirsin hocam.
-
Üstadlar konuda çok değerli paylaşımlar olmuş. Çok teşekkür ederim. Şu an için dayım bağış yoluyla mı almış yoksa direk arada para alışverişi yapmış mı o ayrıntılara annem de ben de henüz pek hakim değilim. Küçük dayının kesin haberi vardır. Biraz onu sıkıştıracağım. Dedem ve anneannem 80 yaş üzeri ama akıl sağlıkları yerinde. Bu büyük dayıya şimdiye kadar zaten zibilyon kere açık açık yardım edildi belli ki doymamış hala daha kapı arkasından iş çeviriyor. Fakat konuya gelen cevaplardan ve Youtube videosunda anlatılandan anladığıma göre bu işten dönüş şansı var. Çok teşekkürler değerli yorumlarınız için.
-
ben sagligimda birine malimi, aklim yerimde ve iradem varken birine veriyorum.
sonra biri dava acip bunu engelliyor. haksizlik degil mi.
konu sahibini anladim caksl akraba meselesi . kendince hakli da ben genel olarak tuhaf buluyorum bu kanunu.
farz edelim tam tersi ..
ben cocugumun birinin cok fakir oldugunu digerinin zengin oldugunu gorup fakir olana rizamla malimi vericem sonra öteki ac gozlu hayirsiz evladim emektar gariban cocugumun elinden gelip alacak.
sacma degil mi
-
ben sagligimda birine malimi, aklim yerimde ve iradem varken birine veriyorum.
sonra biri dava acip bunu engelliyor. haksizlik degil mi.
konu sahibini anladim caksl akraba meselesi . kendince hakli da ben genel olarak tuhaf buluyorum bu kanunu.
farz edelim tam tersi ..
ben cocugumun birinin cok fakir oldugunu digerinin zengin oldugunu gorup fakir olana rizamla malimi vericem sonra öteki ac gozlu hayirsiz evladim emektar gariban cocugumun elinden gelip alacak.
sacma degil mi
-
sakli pay, yuzde 50 dir. cocuklardan birine veya vasiyet ile baska birine yuzde 50 pay birakabilir. yastan ötürü tedbir koydurabiilirsiniz. fakat oncesi icin tapu islem yapiyor veya yapti ise yasaldir, ucuncu ele gecerse donusu zor. satis stili onemli, bagis borc vb. gibi ise isler giderek zorlasir.
-
Senet imzalat arsaya tedbir koydur. Sonra dayı gelsin senle konuşsun. O adamla muhatap olunmaz
-
herrero bunu yazdı
Arkadaşlar selam. Her ailede yaşadığımız dayı, amca açgözlülüğüne bizim ailede de rastladık.
Annem tarafı 5 kardeş (2 dayı, 2 teyze). Dedem ve anneannem hayattalar. Fakat anneannemin desteği ile dayılardan biri sürekli arsalardan ufak ufak sattırıp parayı cukkalıyor. En son kardeşler kendi arasında malı paylaşmaya çalışıyor fakat kura çekmeden yine bu dayı kendi kafasına göre kardeşlere yer tayin ediyor. Tabi annem buna razı gelmiyor. Sonradan öğrendiği kadarıyla henüz tapular dedem tarafından çocuklara verilmeden yine bu dayıya bir bahane ile bir arsanın tapusu dedem tarafından veriliyor. Bu noktada annem artık gemileri yakmış vaziyette. Şimdiye kadar kadının sürekli hakkını yediler, diğer kardeşleri çok pasif ve annem harici kimse bu dayıya bir şey demiyor.
Bu noktada sorum şu şekilde: Dedem hayattayken bu tapusunu devrettiği yer için annem geriye dönük usulsüz işlem yapıldı diyerek dava açabilir mi? Dedemin yaş 85 üzeri. Akli dengesi yerinde. Tapuları da artık yavaş yavaş çocuklarının üstüne vermeye başlamak istiyor. Ama bu dayı, güzel yeri başkasına kaptırmadan üstüne geçirtmiş. Bu durumda arazinin/arsanın mülkiyeti tekrar nasıl kazanılır ve ilerideki miras paylaşımına dahil edilir?
Ben uzakta olduğum için dayımla ancak gelecek yaz konuşabilirim, o zamana kadar da iş işten geçmiş olur. Bir an önce bu duruma hukuki çare bulmak lazım. Avukat arayışına girmeden sizin bir fikrinizi öğrenmek isterim.
Teşekkürler, selamlar.
Hocam birebir aynı durumu benim bir arkadaş yaşadı.
Avukat dönüp dolaşıp aldı dayıdan. 20 seneden fazla zaman önce dede devredip arada ölmüş.
Detaylarını öğrenip yazmak isterim ama vakit problemim var. Numaranı pm atarsan bir şekilde konuşturabilirim bizim arkadaşa belki yardımı dokunur.
miras kavgası klasik dayı hareketleri hukuki çözüm çıkmadık candan ümit kesilmez