folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder M.Kemal Atatürk"Ün Naaşının Ankaraya Getirdiği An

M.Kemal Atatürk"Ün Naaşının Ankaraya Getirdiği An

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    computerwolf dostum valla bılmıyorumda ben olsam once turkıyeye gırerdım zaten o donemler bayagı bır zayıftık ordan rusyayay zıplamak daha mantıklı gıbı gelıyor bence baska bır sebebı var Türkiyeye girmemesinin

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    fmk türkiyeye girmesi için yugoslavya bulgaristanı ezmesi gerek ki bunlarda sovyetler oluyor :))

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    computerwolf dostum valla bılmıyorumda ben olsam once turkıyeye gırerdım zaten o donemler bayagı bır zayıftık ordan rusyayay zıplamak daha mantıklı gıbı gelıyor bence baska bır sebebı var Türkiyeye girmemesinin   

fmk :)) enteresan...

compi canim yauu herif bulgaristan a da yugoslavya ya da girdi ezdi  yunanistan a giremeyen italya yi kenara itip  o kadar adalara alman askeri cikardi.dede mler anlatirlardi geceleri karartmalar filan (1940 li yillar antalya da)herhangi bi  saldiri durumunda nasil  ne yapacaksiniz gibisinden halk bilgilendirilirmis filan ama oyle biseyde olmamis o baska.hitler in aklinda o zaman TURKİYE  ye saldiri gibi  bi plan yoktu zaten saldirmazdi.tarihi ortagi konumu durumundaki turkiye yi her acidan kullanabilirdi.herifin butun hesaplari ters gitti.yoksa batida amerika gelmeden doguyu bitirmeyi yani rusya yi safdisi birakmakti butun hesabi.konuyla alakasi yoktur ama savaslar ulkeleri birbiriyle karsikarsiya getirir.bu savasinda en buyukk nedeni enerji ve petrol dur.almanya nin 2. dunya savasini  kaybetmesinin tek ve en buyuk sebebi soguk rus steplerinde saplanmasini asamamak degil o stepleri asmayi becermek sorun degil steplerden gececek motorin kalmamisti o panzer lerde.yoksa MAN larin yaptigi tiger larin karsisinde ne ingiliz lerin gazoz tenekeleri ne amerika lilarin efsane dedikleri yuruyen tenekeleri  durduramamistir vs.dunyanin en manyak ve en buyuk tank savaslari kuzey afrika da yapilmistir.bir alman panzerine ortalama 100 tankin dustugu savaslardir.alman larin karaya indigi tunus tan misir kahire ye 50 km kala ilerlemistir alman tagir lari.ama guclu maybach motorlara sahip 12 metrelik  8 mm lik toplariyla devasa tanklarinin motorin sikintisi sadece butun araclarla yapilan lojistigi degil burdaki lerlemeyi bile engellemistir. oyleki col tilkisi lakapli meshur alman genereali rommel bile alamanya dan gelen kutlama telgraflarinda surekli hitler e kufur ettigi askerlerinin aniilarindan tarihe aynen"beni kutlayacagina mazot gondererek onurlandirsin pis domuz"gibilerinden gecer.yine meshur U-botlar.o savastan sonra bile hala oyle bi teknolojiye sahip U-bot yapilmamistir.oyleki atlantik te yuzen ne varsa okyanus a gomebilen bi denizaltidir.onlarinda uretiminde aksama olmazken petrol gibi savas stratejisini bile sekteye ugratan bi sebep savasin akisini ters yone cevirebilir.

turkiye demi ismet inonu yu asla tarih ulkemiz icin olumlu degerlendirmeyecek.
    1-hic bir zaman en yakin arkadasi silah arkadasi ataturk un yaptiklarini devam ettirmedigi gibi de kendisinin ulkeye ne verdigi  hic bi zaman bilinemez.bilinenleri eskilerden duyariz.
    2-bugun bile ismet inonu icin soylenecek bisey varsa hicbiseydir.yapabildigi sadece aslinda sizinle her anlamda muttefigiz dedigi Winstone churchill le tarsus yenice de 1942 de gorusmus olmasidir.bu gorusmede tarafsiziz demistir bilinen.

konuyla alakasi olmayan bi olaya girdim gibi  oldu.konu 2. dunya savasi olsaydi herhalde dokerdim baya bi icimi.fotograflar super compi.video larinda varsa beklerim.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    zaten yugoslavya ya dalması demek kızılorduyla karşı karşıya gelmesi demekti ve nitekimde öyle oldu...oradaki yenilgiyi sadece soğukta alman panzerlerinin donmasına bağlamak tarhsel hata olur..çünkü petersburdga insanlar 817 gün çok zor şartlarda direndi..Bolşevik parti bütün gücünü orada harcadı...konünist partinin kadroları orada bittiği için savaş sonrası sovyet için kadro sorunu olduğu için yıkım dönemide başladı...bunu Çanakkale ile karşılaştıralım...Çanakkele ingilizler salak olduğu içinyada gökten yeşil sarıklılar indiği için kazanmadık biz(böyle birşey ahmaklıktr :))...biz orada varımızı yoğumuzu koyarak kazandır direnerek..binlerce genç kaybedildi orada ve 10.yıl nutkunda söylendiği 10 yılda 15 milyon genç yarattık....Yani sanpetersburg direnişi alman panzerlerinin donmasında çok direnişin eseriydi tıpkı çanakkale ve istiklal savaşımız gibi..

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 2465 Toplam Mesaj: 15