Mobese Ve Diğer Kamera Türleri Özel Hayatı İhlal Ediyormu
-
Merhaba arkadaşlar geçenlerde tarafıma bir trafik cezası geldi, trafik cezasında emniyet kemeri takmadığım için yazılmış emniyet kemerini takmadığım mobese ve diğer benzeri kayıt özelliği olan cihaz ile kayıt altına alınmış, öyle bir yakınlaştırma yapılmış ki aracıma hayretler içerisinde kaldım. Bu kadar da olmaz dedim merak ettiğim bu durum özel hayata müdahale değil mi, neden kamera beni aracımı ve yanımdaki kişileri izliyor kayıt altına alıyor, kamera ile beni kayıt altına almaları, kural ihlali ise bu durumdan aşırı derecede rahatsız oldum, bununla ilgili görevli memurlara dava açmayı düşünüyorum, bu konunun kanunu boyutu nedir arkadaşlar benim hakklarım nelerdir,
-
Person of Interest
-
Evlere yakın olan mobese kameralarında evlere olan tarafta camlara buzlama yapılır.Arabalardada sadece şöför gözükür eğer yan koltukta birisi varsa onada buzlama yapılır.
http://www.youtube.com/watch?v=73b-SCKe7l4
Örnek olarak bu videonun 10. saniyesindeki evlerin camlarına bakabilirsin.
-
Normalde hız sınırını aştığın zaman eve gelen ceza görüntüsünde aracın ön ve arka camı siyah halde oluyor.
Diğer cezalar içinde öyle olduğunu sanıyordum.
-
o ne biçim buzlama lan flash tvnin fotoşok tekniğinden beter :D
Ayrıca robinson tatlım malesef dava açsan da adam işini yapıyor yani ona verilmiş bir iştir bu devletin memuruna verdiği iş yani anlatabiliyor muyum bu senin o geri aldığın trafik cezasına benzemez davaya verdiğin para + avukat vs yanına zarar olur onunla kalırsın yani. Bence kasma adamlar senin yanındakiyle ilgilenmiyorlar emin ol onu görmüyorlardır bile.
Bu arada resmi koysana bi bakalım ne kadar zoom yapmışlar
KaRaKuLe tarafından 03/Eki/13 14:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Gelecen ceza kağıdı ve fotoğrafında, sürücü tarafı ve yolcu tarafı meydandaydı hiç bir buzlama filan yapmamışlardı,
Edit:
@ Citizen
14 Saniyeden sonraki yerler ise açık acaba kendileri basına verdikleri içinmi kapattılar orayı yoksa sistem kendismi yasaklamış sistem kendisi yasakladı sie diğer evlerin pencereleri gözüküyor,
Robinson_Crusoe tarafından 03/Eki/13 14:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Gelecen ceza kağıdı ve fotoğrafında, sürücü tarafı ve yolcu tarafı meydandaydı hiç bir buzlama filan yapmamışlardı,
Ver mahkemeye kazanırsın..
-
hocam yanında birisi varmı idi yoksa tek sen mi vardın eger ki tek isen neden buzlanma yapılsın.
-
@ HoLyCat
Daha fazla bilgi sahibi olmam gerek ona göre mahkemeye başvurup vurmayacağıma karar veririm,
@ mYMusti
Ben tektim ama benim yüzüm gözükmüyordu, orayı yakınlaştırmamış sadece göğüs bölgesine odaklanmış, burada şöyle bir durum ortaya çıkıyor o zaman, suçun şeffaflık ilkesine aykırı, araç şirket adına kayıtlı aracı çalışanlardan birisi kullanmış diyebilirim, bir başkasının işlediği suçu ben neden kabullenim ortada ihlal var ise bunu tamamiyle tespit edin o zaman, benim evime hırsız giriyor 4 kattan kasamı çalıp gidiyor onlarca kamera var etrafta, ama hiç birinden sonuç çıkmıyor. İncelendiğinden bile şüpheliyim. Neyse konu o değil, Benim aracımada iyice zom yapıp inceliyorsunuz ohhhh ne güzel valla,
-
Ben bu tarz kameralardan çok memnunum keşke her sokakta olsa bu özel hayatın gizliliği değil güvenlik için
yarnı öbürgün başına bir olay gelince ve orasıda mobese dışı olunca anlarsın durumu
Sen şimdi aldığın cezanın kızgınlığıyla ne yapsamda kurtarsam intikam alsam düşüncesiyle yazıyorsun sanırım
böyle düşünme bence
-
SeRDaR bunu yazdı
Ben bu tarz kameralardan çok memnunum keşke her sokakta olsa bu özel hayatın gizliliği değil güvenlik için
yarnı öbürgün başına bir olay gelince ve orasıda mobese dışı olunca anlarsın durumu
Sen şimdi aldığın cezanın kızgınlığıyla ne yapsamda kurtarsam intikam alsam düşüncesiyle yazıyorsun sanırım
böyle düşünme bence
5 Katlı binadan 4 katına 4 kişi girdi, gaziantepin en gözde semti olan ibrahimli bölgesinden 350 kg kasayı siyah çiple aldı gittiler onlarca kamera vardı neden tespit edemediler üstat, ben cezaya kızgın değilim cezaya bir lafım yok canımı sıkan bir başkası tarafından gözetlenmem,