Mobil Isletim Sistemlerinin Karanlik Yuzleri (Tez Konusu)
-
Tam senin konun ile ilgili bundan 2-3 yıl önce hack in paris konferansında bir konuşma vardı.
https://www.hackinparis.com/Bypassing-the-Android-permission-model
Ayrıca şuradaki yazılara bakmanda fayda var:
http://sh4ka.fr/android/galaxys3/from_0perm_to_INSTALL_PACKAGES_on_galaxy_S3.html
-
unbalanced banda tez konusu bul bokunu yiyim. :D
Konuyu siz mi buldunuz hocanız mı verdi? Bilgilendirirsen sevinirim.
-
Bu android teki izin meselesi ile alakalı olarak, o erişilmek istenilen veriye erişimin sistem fonksiyonları ile yapılması durumunda mı ortaya çıkıyor ?
Atıyorum rehberden numaraları alacağım, android in GetContactList gibi bir fonksiyon var diyelim, uygulama yazdığım platformda direk ya da dolaylı bir şekilde bu fonksiyonu çağırıyor. Ben apk yüklerken izinler bunlara göre mi belirleniyor ?
-
@torpedo_xl, sağol hocam güzel kaynaklar ama dediğim gibi şimdilik tez işi yattı görünüyor
Hello,
I asked how many ECTS credits you need to have before you start your thesis and the answer is 45 or 50, so from what you told us, you would not be able to start the thesis until you finish your coursework this semester.
Since we'd like to start our projects as soon as possible, we'll give priority to students who can start as soon as possible. This means that is we find a student who wants to do the project and can start now, we'll give the project to that student. However, if we still haven't found a student by the time you earn your 50ECTS credits, then the project is yours.
I hope this explanation helps.
Have a nice day,
AgnesO yüzden konu askıda :)
@nirvana_gg, bu izinler senin Apk nin içinde mevcut hocam. Yani uygulama yazılırken manifest dosyasına bu izinler yazılır ve Apk de mevcut olur. Uygulama yüklerken android os o izinleri apk den çıkarır ve kullanıcıya sorar. Uygulama çalıştığında ise contact listi alma fonksiyonu çağrıldığında android in kendi kütüphanesi aracılığı ile contact list döner. Zaten uygulama yazılırken android sdk yani kütüphanesi kullanılıyor
@drkill, hocam mobildeyim şimdi. Istersen yarın akşam konuşabiliriz. tezi biz seçemeyiz. Burda araştırma grupları var bölüm bölüm. Yani network ayrı digital processing ayrı database ayrı böyle bölümlerin grupları var. Bu gruplar bir şeyler araştıracaksa master öğrencisi ya da phd öğrencisi ararlar. Mail geldi bana bu işletim sistemleri ile ilgili böyle birilerini arıyoruz diye, yani projeyi onlar belirliyor. Öyle kafana görE Bir şey yapmak anlamsız olabilir. Mühim olan o grupların işine yarayacak şeyleri bulabilmek .. Ve bunlar da hep bir yenilik içermek zorunda. Led küp yap getir olayı yok :))
-
Guzel konuymus, olaydi iyiydi.
-
Hocam, daha önceden Android kullanmış biri olarak şunu aktarmak istiyorum.
Android'in kendi tarayıcısında "konum erişimime izin verme" seçili olduğu halde, tarayıcının giriş sayfasında "Ankara konumundan" yazıyordu.
Google, her şeye rağmen kayıt altına alıyor.