folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Mobil Uygulama İçin Tasarım Yapmak

Mobil Uygulama İçin Tasarım Yapmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selamlar,

Çok zamanım yok projeler üst üste bindi, daha demin bir projenin registration kısmını bitirdim adam akıllı.. Daha çok proje var maalesef. Bu da onlardan biri ama sadece tasarım olacak kod v.s. yok

Şimdi proje şu;  projenin ismi Baby Care

Çalışan anne-baba düşünün, evde bebeklerini bırakıp gidiyorlar, bebek bakıcısı ya da bir akraba-arkadaş v.s. bakıyor diyelim, şimdi bebeğin odasında kameralar olacak, hoparlörler ve mikrofonlar olacak. Böylece istediği zaman bebeği görecek, fotoğraf çekecek, sesleri duyacak ve konuşabilecek.

Bunun yanında bazı sensörler kullanarak bebeğin ne kadar uyuduğunu, ne kadar ağladığını, ne kadar yediğini v.s. tutacak bir istetik yapısı olacak

tabi öncelikle kullanmak isteyenlere bir anket  yapılacak orada istenilen özelliklerin bir oylaması yapılıyor, arkadaş şöyle sorular hazırladı

şimdi bunları da göz önünde bulundurarak ben işin tasarım kısmına el atayım diyorum. Sunum yapacağız çarşamba günü o zamana kadar tasarım kısmını bitirmek istiyorum. Kafamda şöyle bir şey var

bir ekran düşünün menüler 

-Canlı

-İstatistikler

-Kayıtlı Resim/Videolar

mesela kullanıcı "Canlı" ya girdiği zaman göreceği liste

- Kameralar

- Ses Dinleme

- Ses Aktarma

- Sensörler

mesela bunlardan Kameralara girince de

- Bebek Odası Kamerası

-Oturma Odası Kamerası

gibi alt seçenekler çıkacak, ondan sonra atıyorum bebek odası kamerasına bastığında o odayı görecek canlı olarak (stream yayın)

Bu tarz şeyler olacak.. Kısacası ekran tasarlayacağım sadece.

Şimdi soruma gelirsem, bunu en güzel nerede tasarlayabilirim? Daha önce bu tarz şeylerde tecrübesi olan var mıdır? Photoshop bilgim falan yok maalesef. Buna özel hazır yazılım/web uygulaması arıyorum açıkçası

Teşekkürler

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Hocam online wireframe diye aratırsan çokça siteyle karşılaşabilirsin. Ancak bunlar mockup ve görüntüleri pek etkileyici olmaz.

Biz https://moqups.com/ şunu kullanmıştık.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sağol hocam cevap için bu tarz siteleri biliyorum ama ben iyi renkli simgeli v.s. bir tasarım yapmak istiyorum, normal bir mobil uygulaması gibi düşün..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

sağol hocam cevap için bu tarz siteleri biliyorum ama ben iyi renkli simgeli v.s. bir tasarım yapmak istiyorum, normal bir mobil uygulaması gibi düşün..

aslında yapmak istediğin müşteriyi etkilemek için bir prototip galiba? direk olarak ui'leri sürükle bırakla oluşturup üzerine photoshop'la tıklama, kamera görüntüsü vs. ekleyerek hem etkileyici hemde son ürüne yönenelik güzel bir prototip çıkartabilirsin.

TeRRoR tarafından 03/Kas/14 00:52 tarihinde düzenlenmiştir

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

prototip hocam evt ama müşteri ile falan ilgisi yok :) user centered design diye bir dersin projesi. şimdi photoshop a bulaşmadan güzel bir şey yapacağım bir uygulama/site yok mudur?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

prototip hocam evt ama müşteri ile falan ilgisi yok :) user centered design diye bir dersin projesi. şimdi photoshop a bulaşmadan güzel bir şey yapacağım bir uygulama/site yok mudur?

tamam hocam o zaman senin ilacın https://www.fluidui.com/ bunu human computer interaction dersinin projesi için kullanmıştık. ekstra hiçbirşeye bulaşmadan baştan sona fonksiyonel bir biçimde (butonlara vs. yönlendirme ekleyebiliyorsun) bitirebilirsin.

TeRRoR tarafından 03/Kas/14 01:34 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

vayy süper oldu hocam bu :) sağolasın.. en başta neden söylemedin :) 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

yaşa iyiymiş bu.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tasarım yapıyordum site gitti mi ne olduyaa yarım kaldı iş şaka gibi vala.

https://www.fluidui.com/editor/live/#signin

link açılıyor mu yoksa ben de mi sorun var? gizli browser ile girdim vpn ile girdim aynı hatayı veriyor 

Too many connections 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

tasarım yapıyordum site gitti mi ne olduyaa yarım kaldı iş şaka gibi vala.

https://www.fluidui.com/editor/live/#signin

link açılıyor mu yoksa ben de mi sorun var? gizli browser ile girdim vpn ile girdim aynı hatayı veriyor 

Too many connections 

aynı hata

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tamam hocam sağol artık bekleyeceğim, yaptıkları işe ... bendeki şansa bak yaa

Toplam Hit: 1538 Toplam Mesaj: 14