Mobil Ve Web Proje Fikirlerinizi Alayım
-
Selamlar,
Aldığım nerdeyse her dersin bir projesi var.. Ders çok olunca haliyle proje bulmak da zor oluyor.. Ben de tahribattan fikir alayım dedim..
Ders: EGovernment,
bir seminer alıyorum, buradaki konum
Voting Advice Applications & Social Voting Recommendation ApplicationsYani belirli adaylar olacak (belediye başkanı, milletvekili gibi) onları kullanıcılara tavsiye eden uygulama yapacağım. Ben kafamda şöyle kurdum.. Kullanılar tanıdıkları adayların özelliklerini seçecek (bu özellikleri ben belirleyeceğim), mesela dürüst, çalışkan, düzenbaz v.s. gibi şeyler olacak bunlar seçilecek..
Diğer kullanıcı grubu ise kendi bölgesini seçecek ve aradığı adayın kriterini seçecek mesela adam çalışkan olmasını önemsiyor, hırsız olup olmadığı çok önemli değil diyelim. hemen onla ilgili adaylar dökülecek..
Bu adamlar bir süredir bu konu üzerinde çalışıyorlar, anladığım kadarıyla elektronik oylama sistemini getirecekler, daha önce iki öğrencinin projesini satın almış devlet.. belki benim bu projeyi de satın alabilir bilmiyorum :) Biz hala oy çalıp çalmadığını tartışalım adamlar sanal alanlar oluşturarak orada tartışmayı düşünüyorlar v.s. ileri görüşlülük bu olsa gerek neyse..
Ders: Social Computing
Burda da mturk, facebok, twitter v.s. gibi api tabanlı şeyler kullanarak sosyal uygulama geliştirmemiz isteniyor, dil ya da mobil-web olması önemli değil.. Yukarıdaki projeyi buna uygulayabilirm aslında .. Projenin social computing olması için, kullanıcının veri girmesi gerekiyor, yani arama yapması değil..
yapmak isteyen arkadaşlara bi fikir vereyim, bunu mobil için düşündüm, uygulama çalıştığında ad soyad, şehir, eğitim, gibi bazı kriterlerde kişiyi aratacaksınız, bu kriterler göz önüne alınarak o kişinin facebook, twitter, instagram gibi sosyal hesapları küçük dikdörtgenler halinde ekranda sıralanacak.. kullanıcı hangisine basarsa ilgili sosyal ağa yönlendirecek.. facebook apisini kullandım bu tarz arama yapılabilir de twitter ı hatırlamıyorum, instagram ı da bilmiyorum..
Bunu social computing olarak kullanamıyoruz, çünkü kullanıcı bir şeyleri veritabanına kaydetmesi lazım..
Ders: Web Engineering
Burda da asp.net mvc, html5, rail on ruby ve java gibi diller kullanarak bir tane nosql db si ve bir tane de webservis yaratılarak bir site yapılması isteniyor... Bunla ilgili ne yapılabilir mesela bilmiyorum? Sitenin pedagojik bir yönü olması lazım bu arada..
Ders: User Centered Design
Bu derse Telepresence denilen bir konu hakkında proje geliştirmemiz isteniyor. İlk dersi kaçırdığım için çok fikrim yok ne olduğu hakkında.. sadece şöyle bi bilgi var
işte 7 tane kriter vermiş onlara uygun bi şeyler yapmak lazım.. bunla ilgili fikri olan varsa da yazabilir..
her türlü fikirlere açığım arkadaşlar ..
-
tek tek değil ama ben sana birkaç fikir vereyim sen kendine derslere uyarlayabiliyorsan uyarla. geçenlerde aklıma geldi.
şimdi diyelim ki ben iş adamıyım ve dünyanın birçok yerinden müşterim var.
çoğu zaman işler karışıtığından telefon için yada telefon bilgisayar bir entegrasi yapabilirmisin bilemiyorum:
şöyle:
beni japonyadaki park eng ji diye biri aradığında ekranda o ülkedeki saat ekranımda görüsün istiyorum. yada otomatikmen ben onu aradığım anda japonyada saat sabahın 4 ü diye yazmalı
yine başka örnekte ingilteredeki bir müşterim aradığında onunla son konuşmamızla ilgili bir not alacağım
ve ekranda çalınca o notta çıkacak" salı günü mr smithe kargo gönderilecek" dedim adam arıyor günlerden çarşamba ise sen o kargoyu soracak diyebilirsin :)
aynı şey iş yerinde bilgisayara bağlanacak telefon aramalar telefon çaldığı anda sağda kutucuk çıkacak eskiden msn de olurdu hatırlarsanız onun gibi. telefona uzanmadan ekranımda arama bilgileri çıkacak.
o ilk derseteki dürüst falan mevzusu çok iyi değil insanları etiketelemek demek. yani ben adam düzenbaz yazacağım ya iftira atmışsam o biraz hukuksal açıdan sorunlu ama sen gittgidiyor gibi dünkkan meselesi gibiyse bilemem
-
uzun yazın için teşekkürler.. söylediğin olay çok basit geldi yani kullanılabilecek bir şey değil ve derslerle de çok ilgili değil...
şimdi çarşamba günü için bir şey yapılacaksa adam onu programa girecek kadar düzenliyse, onun bir ajandası/takvimi zaten vardır.. ona göre arar konuşur.. pek verimli bir şey gelmedi bu.
oylama olayında evet düzenbaz demek kötü belki ama bu türkiye şartlarında böyle :) buradaki adamların öyle bir kaygısı yok. yani particilik yok burda, kim çalışıyorsa hak ediyorsa o kazanır.. demokrasinin iyi işlediği en kapitalist ülke :)
-
Hocam okumadan bi proje var aklımda onu yazayım :
Her petrol-benzinciye rasberry ile server arasında bi bağlantı kurucam telefon ile de 1 uygulama yazıp yolda kalanlar internet üzerinden gps verisi ile en yakındaki benzincileri görücek ve istediğini seçip istediği yakıt miktarını söyliycek mobil servisler gelip benzin veya mazot getiricekler bunun üzerinden kullanıcı bunu oylıycak web sitesinde veya uygulamasında en çok yıldız alan petrol işletmeleri yer alıcak ve ben bunun üzerinden belli bi komisyon alıcam
kullanıcının eğer interneti çekmiyorsa yani az çekiyorsa mesaj yolu ile bulundugu konumu vs belirticek veya arıycak işler böyle yürüycek fakat -
@Ka1nsha, hocam güzel ama bu proje şuanki derslere uyacak bir şey değil.. belki tez için olabilir.. ama bu sistem kötüye kullanılmaya çok açık bi şey.. üyelik v.s. gerekebilir belki ama yine de benzini bitip de yolda kalan çok yoktur herhalde :) filmlerde daha çok oluyor o olaylar.. hele bunu türkiye de uyguladığını düşünsene.. adam sırf ayağına çağırmak için yapar böyle şeyler..
-
unbalanced bunu yazdı
@Ka1nsha, hocam güzel ama bu proje şuanki derslere uyacak bir şey değil.. belki tez için olabilir.. ama bu sistem kötüye kullanılmaya çok açık bi şey.. üyelik v.s. gerekebilir belki ama yine de benzini bitip de yolda kalan çok yoktur herhalde :) filmlerde daha çok oluyor o olaylar.. hele bunu türkiye de uyguladığını düşünsene.. adam sırf ayağına çağırmak için yapar böyle şeyler..
hocam online ödeme sistemi gibi birşey yapmayı düşünmüştüm zaten telefon dan ödeme yapılıcak öyle gidilicek bu ödeme benim havuzumda tutulucak 2 tarafta onay verirse yatırılıcak ben komisyonumu aldıkdan sonra :)
-
Ka1nsha bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
hocam online ödeme sistemi gibi birşey yapmayı düşünmüştüm zaten telefon dan ödeme yapılıcak öyle gidilicek bu ödeme benim havuzumda tutulucak 2 tarafta onay verirse yatırılıcak ben komisyonumu aldıkdan sonra :)
mmm bu şekilde olabilir hocam.. ama senin komisyon işi ortalığı karıştırır.. ve bu sistem tutmaz ama .. eğer kafanda öyle bi şey varsa çok fazla talep olacağını sanmıyorum
-
hocam zaten onu yapıcak teknik bilgim yok o yüzden öyle proje olarak kaldı :) komisyon dediğim çok fazla değil tabi ki :D
-
unbalanced bunu yazdı
geçen ay bazı sebeplerden dolayı yolda kaldım gece 2'de denizli çevre yolunda. 2 saat yürüdüm benzinliğe gidip gelmek için. hoş benzini alınca da çalışmadı araba çektirdik :D
-
overbite bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
geçen ay bazı sebeplerden dolayı yolda kaldım gece 2'de denizli çevre yolunda. 2 saat yürüdüm benzinliğe gidip gelmek için. hoş benzini alınca da çalışmadı araba çektirdik :D
hocam bu durumlar çok yayın şeyler değil, geçmiş olsun sana .. Ama bu işi yapmak isteyen adam bunun satılabilirliğini hesap etmeli.. düşün türkiye de satışa çıksa kim alır? adamların bir sürü akrabası var arar en kötü ihtimalle biri gelip alır.. hadi avrupa ülkelerinde ilişkiler sıcak olmadığı için bu tarz bireysel ihtiyaçlar olabilir ama onlar da tedbirini her zaman alır ona göre hareket eder..
işi kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın ama satılabilirliği çok düşük ve zaten benim projelere uyan bir şey değil :)
-
upp olsun fikrileri bekliyorum..