Mobilya Işıklandırma Ledleri
-
NoktaliVirgul bunu yazdı:
-----------------------------
Amd-x bunu yazdı:
fark etmez hocam :) ledin sağlam olduğuna eminmisin .. oda bir ihtimal :W
normalde 12 v verilir ..
+ - özelliği yoktur
ledlerin + - özelliği var yaw. ben mi yanlış biliyorum...-----------------------------
var yanlış bilmiyorsun :) eğer ters bağlantı yaptıysan bozmuş olabilirsin ledleri adama iftira atma hemen :D
-
ben nerden anlayabilirim ki + - uçlarını. ünitenin arkasında 2 tane kablo ucu var. vahiylemi gelecek arkadaş bu artı bu - diye :)
-
o bazı ledler için .. + / - ama bana düşmedi daha .. normal bağlıyorum fark etmiyor :W
-
sanane bunu yazdı:
ben nerden anlayabilirim ki + - uçlarını. ünitenin arkasında 2 tane kablo ucu var. vahiylemi gelecek arkadaş bu artı bu - diye :)
-----------------------------şerit halinde led ise artı ve eksi farkediyor.çin malıdır ve metre hesabı fiyatlandırılır.
bundan 15-20 sene evvel olsa ledlerde artı eksi farkeder derdim.şimdi her türlüsü var bu ibnelerin iki bacaklı olupta çift renk yananımı dersin ne blim
50 çeşidi var verdiğin voltaja göre rgb yanalar var ters voltaja göre renk veren var akıma voltajın gücüne göre aydınlatanı var v.s..............
aldıgın spotçuya gelince adam ne bilsin elektronik aksamı.adam satıp parasını almaya bakar.o renkli aydınlatmalarda normalde 3-5 tl.ama mobilyayı satmak için
iteliyorlar millete bir arada abajur hediye diye moda olmustu.özellikle dimmer li yani aydınlık ayarlı abajurlar halen satan yerler var
neyse hocam illede adama monte edecem diyorsan :) kolay gelsin.bedava almadın ya müşterisin haklısın.ama lede dediğin 20-30 kuruş tanesi en fazla
elektronik pasajlarındanda alıp kendin lehimleyebilirsin.hazır devrelerde satılıyor zaten yanıp sönen cinsinden
-
+ - yi karıştırıp bağlarsan ledler bozulmaz. Ledler bozuk olsa hiç biri yanmamazlık yapmaz, sorun kabloda olabilir kabloyu kontrol et.
-
By_Mihni bunu yazdı:
+ - yi karıştırıp bağlarsan ledler bozulmaz. Ledler bozuk olsa hiç biri yanmamazlık yapmaz, sorun kabloda olabilir kabloyu kontrol et.
-----------------------------4 tane raf var 4 ünde de led var hepsini denedim hiçbiri yanmıyo