Modem
-
asus
-
bi bana mı denk geldi gerizekalı teknik servis herkes iyi iyi diyo adamlar bildiğin pc den anlamıyorlar ya wifi kopuyor diyorum modem telefon hattına bağlı mı diyolar adamlar otomatiğe bağlamış bi an kendimi ses kaydıyla konuşuyo sandım şuan modemi değiştirmeye çalışıyorum arkadaşdaki aynı model var 2 kat yukarda bile çekmiyo böyle dandik bişi görmedim laptopa hotspot kurdum çatıda aşağıda bile çekiyo o kadar mı dandik modem anteni ya :/
yazım yanlışı vardı düzelttim
Ccaglayan tarafından 11/Ağu/13 01:33 tarihinde düzenlenmiştir -
iyidir bu modem arakdaşa aldık kullanıyor 3 kişi rahatça
-
Kopmalar her cihazda oluyormu? Bilgisayar,tablet yada telefondan bağlandığında da oluyormu? Eğer olmuyorsa bağlantı kopan cihazın wi-fi alıcısında yada driverinde sorun olabilir. Her şekilde yazdıklarımı dene.
*Wi-fi kanal numarasını değiştir. Genelde 6 yada 7 nolu kanala ayarlı gelirler. Kanal numarasını 9 yada 10 yapmayı dene. Seninle aynı kanaldaki başka bir cihaz sinyalini bastırıyor olabilir.
*wi-fi de bağlantı standartları vardır. 802.11a yada a yerine b/g/n koy. Bunların hepsi farklı standart olup en hızlısı n dir. Modemin n ise g yap. g olmassa b oda olmassa a yap ama a en yavaşıdır. a standartı 11mb iken n standartı 150 hatta 300 mb e kadar çıkar. Modemi sağdece internete gitmek için kullanıyorsan sorun olmaz ama ağda başka cihazlar varsa a yavaş kalabilir.Büyük ihtimal n yarine g yaparsan yada g yerine n yaparsan düzelir.
*yakınlarda telsiz telefon (sende olmasa bile alt katta, karşı apartmanda vb.) varsada sıkıntı olur. Genelde kanalı değiştirmek sorunu çözer.
*wi-fi şifreni değiştir. -
DrKill bunu yazdı
Bu airties modemlerde kronik sorun var galiba wifi gidip geliyor bağlantı kopuyor felan. Biz en sonunda evde herkese ethernet kablosu ile bağladık airties modeme sorunlar ortadan kalktı.
bende rt211 var dsl bağlantısı sürekli kopuyordu; içindeki entegrenin ısınmasından kaynaklanıyomuş. modemin alt kenarlarına kalın süngerlerden yapıştırdım sorun kalmadı
End_User tarafından 11/Ağu/13 11:27 tarihinde düzenlenmiştir