Modem Dns ?
-
rene ayrıca teşekürler
-
son soru (dns sadece ilk adres çözümlemede etkilidir, daha sonra bilgisayar saten cahc e aldıktan sonra adresi tekrardan sorgulama yapmayacaktır...)
bu nekadar süre gecerli bilgisyara restart atıktan sonra silinirmi
-
restart attıktan sonra silinir,
ipconfig/flushdns yapıncada silinir...
normal süresi windows da 86400 saniyedir /60 /60 yapınca 24 kalırki buda 24 saate eşittir...
saniye cinsinden ayarı regisrtyden değiştirilebiliyor ayarı ama nerde işte onu kafadan yazamıyorum :)
bi yerden sonra araştırma yapmak gerekiyo herşeyi bilemiyorsun haliyle :D
-
kısacası domain name system
ornek bı web sıtesıne 88.22.444.55 ıp ıle baglanıyoruz aslında bu ısı kolaylastırıp ıplere name ısım verılıyor.
www.google.com mesela yukarıyla aynıdır
bu ıp adresını web tarayıcında calıstır bakalım hangı sıte acılacak :>
67.43.237.82
-
Cache kayıtLarının tutuLma süresi değişebiLir. Ki birçok popuLer site bunu 4 mü 5 mi saniyeLik oLarak tutturuyordu. GoogLe, yahoo gibi popuLer siteLerde bir servera yoğunLaşmayı düşürmek için 1. saniyede istediğinde 111.111.111.111 ip nosunu verirken 10. saniyedeki isteğinde sana 222.222.222.222 cevabını verecektir. BöyLece serverLara yoğunLuğu azaLtacaktır. Yani dns biLgiLeri aLınırken beLLekte ne kadar sakLaması gerektiğide yazar. ALt sınır 1saniye diye hatırLıyorum üst sınır varmı biLmiyorum. VarsayıLan değerLeride rene söyLemiş.
-
e yani saklanma süresini siteler mi belirliyor sadece merakdan soruyom
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------
e yani saklanma süresini siteler mi belirliyor sadece merakdan soruyom
-----------------------------Yanlış hatırlamıyorsam evet.Sen istediğin süre boyunca cachede kalmasını sağlıyorsun.
-
Tabi onuda unutmamak lazım, domain panellerinde dnsin expire süreside bulunmaktadır... oradanda süre atayabiliyorsun...
-
gozkopat bunu yazdı:
-----------------------------
kısacası domain name system
ornek bı web sıtesıne 88.22.444.55 ıp ıle baglanıyoruz aslında bu ısı kolaylastırıp ıplere name ısım verılıyor.
www.google.com mesela yukarıyla aynıdır
bu ıp adresını web tarayıcında calıstır bakalım hangı sıte acılacak :>
67.43.237.82
-----------------------------çok ilginç bişey çıktı :p
-
aynı dns ile devam o zaman teşekkür ederim saten gözüm tutmadıydı :D