folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Modemde Bulunan .Conf Dosyası

Modemde Bulunan .Conf Dosyası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Modem ttnetin modemidir o yüzden şeyetmiştir. Sen kullandığın modelin orijinal bir conf dosyasını bulup upgrade yada downgrade yaparak çözüme ulaşabilirsin. Asıl amacın conf nasıl açarım değil. Modemin kısıtlamalarını nasıl kaldırırım olacak. Modemin marka modelini yaz daha hızlı yardımcı olabiliriz.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iSoCan
    iSoCan's avatar
    Erkek
    interfector bunu yazdı

Modem ttnetin modemidir o yüzden şeyetmiştir. Sen kullandığın modelin orijinal bir conf dosyasını bulup upgrade yada downgrade yaparak çözüme ulaşabilirsin. Asıl amacın conf nasıl açarım değil. Modemin kısıtlamalarını nasıl kaldırırım olacak. Modemin marka modelini yaz daha hızlı yardımcı olabiliriz.

huawei HG630a modemde ne driver ne başka bir şe sitesinde filan baktım ama bulamadım sanki el altından üretmişler amk :(

iSoCan tarafından 26/Eki/14 20:52 tarihinde düzenlenmiştir

Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek

Senin yapman gereken cihazın neyse ona universal yani evrensel firmware yüklemek (Tabi Varsa)

Airties RT-205 modemim var ttnet bir program çıkarmıştı ttunlock diye olmamıştı,bende başka sağlayıcı ismi giremiyordum modeme ttnetin sabit modemi olduğu için (@ttnet sabitti yani).Evrensel standart firmware yüklemem için tftpd32 ile firmware dosyasını putty ile modeme root olarak erişerek yazabilmiştim.Senin modemin marka model neyse araştırman gerek birazcık :)

Edit büdüt:Hem nasıl bulamadın bak firmware dosyası burda.Kontrol et yinede.

http://consumer.huawei.com/en/support/downloads/detail/index.htm?id=25123

baba3232 tarafından 26/Eki/14 22:26 tarihinde düzenlenmiştir

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iSoCan
    iSoCan's avatar
    Erkek
    baba3232 bunu yazdı

Senin yapman gereken cihazın neyse ona universal yani evrensel firmware yüklemek (Tabi Varsa)

Airties RT-205 modemim var ttnet bir program çıkarmıştı ttunlock diye olmamıştı,bende başka sağlayıcı ismi giremiyordum modeme ttnetin sabit modemi olduğu için (@ttnet sabitti yani).Evrensel standart firmware yüklemem için tftpd32 ile firmware dosyasını putty ile modeme root olarak erişerek yazabilmiştim.Senin modemin marka model neyse araştırman gerek birazcık :)

Edit büdüt:Hem nasıl bulamadın bak firmware dosyası burda.Kontrol et yinede.

http://consumer.huawei.com/en/support/downloads/detail/index.htm?id=25123

Konuyu açtıktan sonra bi daha bakayim dedim buldum ama guncellemededim var olanin yedegini nasil alabiliriz yedek aldiktan sonra deneyeyim konfigürasyon dosyasının yedegini almak yeterlimi ?

Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZINDIK
    ZINDIK's avatar
    Erkek

yedeklediğin config dosyasını gönder de bakalım hacı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

normalde metin beglesi ile açılıp değşitiriliyor ama şifrelemişler demek.

ttnet ten başka servis için kullanılmasın diye @ttnet ayarı değişmeyen bir huwei modemin conf ayarını değiştirmiştim @turknet şeklinde internete gidiyordu. sistemi değiştirdikleri için işin zor gibi.

ama dosyayı bi gönder bakalım açmaya çalışalım içini.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

konuyu hortlatmış olucam ama, aynı sorun bende de vardı çözümün şu videodaki arkadaşdan öğrendim tüm modemlerde işe yarıyor, modemin arayüzünde mtu ayarı açık olmayanlar için birebir, 

https://www.youtube.com/watch?v=ygilh7kiMfo

basitçe yaptığı bilgisayara telnet clientini yükliyosun

telnet üzerinden modemin arayüzüne bağlanıyosun, ifconfig komutu ile protokülünü öğreniyorsun(videoda göstermemiş sadece yazmış)

daha sonra ordaki protokol ismine göre mtu değerini şu şekilde yazarak değiştiriyorsun

"ifconfig ppp258 mtu 392"  (bende ppp258 protokolü açıktı başkasında farklı olabilir -ifconfig komutu ile öğreniyosun onu)

daha sonrada torrenti başlatıyorsun yada indirmeyi, sonra tekrar aynı komutu mtu 1500 yada mtu 1492 ile tekrar giriyosunki normla internet sitelerine girebilesin

güncel olarak yaklaşık bi 5-6 saat bu hızda indiriyor, hızınız düşerse tekrar aynı şeyleri yapın... yeni akksız int. hayırlı olsun :)

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
Toplam Hit: 3607 Toplam Mesaj: 18