Modeme Utorrent İçin Port Açmak?
-
Arkadaşlar modeme u torrent için port açmak istiyorum.Ama google amca ile baya bir araştırdım hep bi yerde tıkanıyorum.Modem pikatel combo max.U torrentteki portu nereye giricem ne yapıcam.Pikatel combomax kullanan arkadaşlar,bilenler bir anlatabilirmi resimli olarak bir türlü yapamadım.
-
ip statik-dinamik?
-
Valla ben bi ara combo kullandım yönlendirmesi de diğer modemlere göre basitti, ama tam hatırlamıyom. Zannımca NAT, ağ adres çevirici, ağ adres yönlendirme vs. böyle bir başlık altındadır. zaten tüm modemlerde aynı :) neyse işte nat bölümünü bul aç portu.
-
Statik ip almadım.
-
Nat bölümünü buldumda,utorrentteki portu nasıl nereye gireceğim.
Son şekil şu:

Buradan sonra ne yapacağımı bilmiyorum.İp adresimi giricem sonra utorrentten port numaralarını nereye giricem.
-
bak hacı önce 192.168.1. yazan yere lan ip ni yazacan. cmd ye ipconfig yazarsan öğrenirsin. sonrama servis seçin yazan yerde user defined, kullanıcı tanımlı gibi bişey yoksa customu işaretle oraya bir isim yaz. ondan pek emin değilim. ondan sonrama dış port iç port balangıç bitiş hepsine 5000 gir mesela. en son aç torenti portu 5000 seç. her açılışta rasgele değiştirmeyi engelle. böylece 5000 portu hep torrent tarafından kullanılır. alttaki zımbırtı yeşilse yani ağ ayarları tamam diyorsa sorun yoktur.
edit: tek bir sırayı girecen. tüm boşlukları 5000 ile doldurma :D
-
DmrKen çok teşekkür ederim dostum yaptım galiba.Herhangi tasarım,grafik konusunda yardım edebilirim.Teeşekkür ediyorum.
-
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------
DmrKen çok teşekkür ederim dostum yaptım galiba.Herhangi tasarım,grafik konusunda yardım edebilirim.Teeşekkür ediyorum.
-----------------------------ne demek hocam sağolasın :)
-
hocam statik ip almadan işe yarıyacağını sanmıyorum.(bu arada teşekkür ederim ;)
-
Şimdilik hız son hız.Ama ilerde nolur bilmiyorum.Şimdilik böyle olsun.Alamak gerekirse alırız.
-
JohnD bunu yazdı:
-----------------------------
hocam statik ip almadan işe yarıyacağını sanmıyorum.(bu arada teşekkür ederim ;)
-----------------------------Hoca merak ettim, torrent için bir port ayırmanın statik ip ile ne ilgisi var :). torrentin kullanacağı portu kendi yerel ip ne yönlendiriyorsun böylece router de gereksiz işlem yapmamış oluyor. Hız da baya artıyo yıllardır yapılan bişe yani :D