Monitör Yüzünden Windows Versiyonlarını Kur(A)Mama Problemi
-
SweetyVolty bunu yazdı
Merhaba millet, eski laptobumun monitörü kullanılmaz hale geldiği için HDMI kablosu ile televizyona bağladım.
Laptop açılırken hiç bir boot ekranını vs. göremiyorum ta ki windows tamamen yüklenip login ekranı gelene dek. Haliyle win 10'u ne F8 menüsünden recoverye boot edip sıfırlayabiliyorum, ne de başka bir opsiyon ile yükleyebiliyorum.
TV'de hdmi girişi composite video girişi ve scart girişi var ama elimde bilgisayardan çıkan vgaya bağlayabilecek bir adaptör olmadığı için başarılı olamadım.
Acaba live bir şekilde bir windows kopyası başlatsam formatı live olarak atabilir miyim? usblere işletim sistemi kurmak için bir metot vardı yanılmıyorsam o tarz birşekilde yoksa illa vga kapasiteli bir monitör bul öyle yükle falan mı dersiniz?TV'nin çözünürlüğünü minimuma çek belki bios ekranı görürsün o vakit
-
yunusdogan bunu yazdı
[Burada şema vardı]
Üstad Scart girişi aklıma hiç gelmemişti ben hep composite girişten yürüyordum ama onda da hep direnç gerekiyordu ve bir türlü çalıştıramamıştım, az evvel senin iki metodu da denedim ama ikisinde görüntüyü algılamadı. elimde hali hazırda scart kablosu olmadığı için mecbur çıplak telleri sokuşturdum hep belki ondan görüntü alamadım.
TV de küçük değil beklediğimden de ağırmış, scart girişi de arkada ulaşımı zor bir yerde olduğu için aşağıya almak zorunda kaldım tvyi inan iki saattir uğraştım asdfghfgBir de sonradan hatırladım, kullandığım kablo eski HDMI kablosu ve sorunluydu sonradan aklıma geldi iş işten geçtikten sonra.

İnanır mısınız masanın üstündeki şey bir zamanlar laptoptu.. :D :D :D :D :D
Yakında bi tane pc'ci var ara kablo ararken (HDMIVGA vs.) dalgasına yerdeki eski crt ekranı gösterip bir günlüğüne kaça kiralarsın dedim adam 10 lira dedi diye kendimi dışarı zor attım. Eve yakın olsa ona da razıydım da 600-700 mt taşıyamazdım o monitörültcelik bunu yazdıSweetyVolty bunu yazdıTV'nin çözünürlüğünü minimuma çek belki bios ekranı görürsün o vakit
şimdi deneyeyim ama login ekranı gelene kadar görüntü alınamıyor gibi bir uyarı veriyor. 4:3 e çektim şimdi bir deneyeyim.
Olmadı.....
SweetyVolty tarafından 25/Şub/17 18:18 tarihinde düzenlenmiştir -

-
yunusdogan bunu yazdı

No signal. olabilecek bütün potansiyel olasılıkları denedim. yok bana mısın demiyor. renk menk de istemiyorum ha monochrome olsa o da keser ama yok muhtemelen tv güçlendirici vs ara bir kutu falan istiyor.
Ya ha bire BSOD yiyorum yoksa umrumda değil çıldırıyorum günde beş kere kapanınca pc. -
kaç para lan bi ekran
-
yunusdogan bunu yazdı
kaç para lan bi ekran
dsfghjkjhgfd adam YILDI :D
ya sorun parası değil benim kadıköye gitmeye üşeniyor oluşum. Bugün toplamda tv indirmek geri takmak falan 3.5 saatimi falan aldı böyle uğraşmaktan keyif alıyorum gerçi ama olduramadıkça sinirlendim inada bindirdim.
muhtemelen yarın gidip bi crt alacağım ya da software bi çözüm bulacağım.
Aklımda VMware gibi bir programla halihazırda atıyorum usbde live çalışan bir OS'da VM oluşturup VMde boot ederek C:\ye kurabilme ihtimalimiz olur mu?Koskoca TBT şu minik sorunu mu çözemiyor, nerede mürid dayanışması nirde bu millet?
-
https://www.youtube.com/watch?v=N7hwaSF5OyM
https://www.youtube.com/watch?v=N6KgK-pPilA
Bunu yaptıktan sonra yani boot.ini yi editlemiş olursun (bknz. https://support.microsoft.com/tr-tr/help/323427/how-to-manually-edit-the-boot.ini-file-in-a-windows-server-2003-environment)
pc'yi isteğin medya veya kalıp ile boot edebilirsin, bunları yaptıktan sonra ekran büyük ihtimal ile yine görünmeyecektir ancak kalan iki üç adımı klavyeden ok tuşlarıyla ezbere yapabilirsin.
(direk hdd üzeirnde bir partition oluşturursan ve kurulum imajın burda olursa ve boot.ini ye direk burayı gösterirsen ve ilk sıraya alırsan hiç birşeye dokunmadan windows bootloaderin orayı boot etmesini sağlayabilirsin(seçim geri sayacı sayıp bittikten sonra))
windows kurulum ekranında hdmi çıkışını tanıyıp da görürse şanslısın demektir.
ayrıca : bazı nootebook markalarında (örn. hp) açılışta(logo görünüyorsa) esc tuşuna basmak işe yarıyabiliyor boot menü için yine oradan ezbere gidebilirsin.yukarıdakiler sadece birer basit tavsiyedir. işe yaramayabilirler, veri kaybına sebep olabilirler...
caagroup tarafından 26/Şub/17 00:47 tarihinde düzenlenmiştir -
caagroup bunu yazdı
https://www.youtube.com/watch?v=N7hwaSF5OyM
https://www.youtube.com/watch?v=N6KgK-pPilA
Bunu yaptıktan sonra yani boot.ini yi editlemiş olursun (bknz. https://support.microsoft.com/tr-tr/help/323427/how-to-manually-edit-the-boot.ini-file-in-a-windows-server-2003-environment)
pc'yi isteğin medya veya kalıp ile boot edebilirsin, bunları yaptıktan sonra ekran büyük ihtimal ile yine görünmeyecektir ancak kalan iki üç adımı klavyeden ok tuşlarıyla ezbere yapabilirsin.
(direk hdd üzeirnde bir partition oluşturursan ve kurulum imajın burda olursa ve boot.ini ye direk burayı gösterirsen ve ilk sıraya alırsan hiç birşeye dokunmadan windows bootloaderin orayı boot etmesini sağlayabilirsin(seçim geri sayacı sayıp bittikten sonra))
windows kurulum ekranında hdmi çıkışını tanıyıp da görürse şanslısın demektir.
ayrıca : bazı nootebook markalarında (örn. hp) açılışta(logo görünüyorsa) esc tuşuna basmak işe yarıyabiliyor boot menü için yine oradan ezbere gidebilirsin.yukarıdakiler sadece birer basit tavsiyedir. işe yaramayabilirler, veri kaybına sebep olabilirler...
ahaha uyarı notu için teşekkürler, aslında boot ettim galiba ama Screen narrator hödüsünü çalıştıramadım(Bknz: Körler için ekranı okuyan zamazingo; win+enter) çalışsaydı ekrana da ihtiyaç duymayacaktım muhtemelen.
en kötü iki partitionu birleştiririm şimdi tamamen yedeğimi aldıktan sonra da tek partitiona direk atarım formatı o da sorun değil. sorunlardan birisi format ekranı ve disk seçimi kısmına nasıl geldiğimi anlayamayacak oluşum yoksa hep next next :)
-
yunusdogan bunu yazdı
kaç para lan bi ekran
sövmeye hazır ol müridim, öncelikle kötü haber çatı katındaki kömürlükte monitör buldum bu güne kadar boşuna debenmişim asdgfhjkhgfdsfghfjk
Daha kötü haberse intel graphics vgayı engelliyormuş yani ben istediğim kadar Win+Pden sadece monitör ya da external diye seçersem seçeyim görüntü vermeyecekmiş aşağıdaki açılırda monitörü seçmediğim sürece, vgaya monitörü takıp da görüntü alamayınca farkettim bu zıkkımı. yani aslında devrim arabalarını yaptım ama anahtarı evde unuttum gibi birşey :D