Monitörde 1-2 Saniye Kadar Görüntü Gidiyor Ve Tekrar Geliyor. Bu Sorunu Nasıl Çözerim ?
-
BAzen oyun oynarken, bazen dizi izlerken, bazen öyle boş boş oturup bilgisayarı kullanmazken anlık olarak görüntü gidip geliyor. Monitör siyah oluyor, sol üstte HDMI yazısı görünüyor ve ardından görüntü tekrar geliyor. Bu arada ne işle meşgulsem devam ediyor. Yani kasa uyku moduna girmiyor, oyundaysam ses var ama görüntü yok. film izliyorsam ses var görüntü yok. yani sorun ya ekran kartında ya da monitörde.
Monitörde herhangi bir güç ayarı bulamadım uykuya geçecek. O yüzden sorun ekran kartından diye düşünüyorum. rx 570 kullanıyorum, amd arayüzünde herhangi bir güç ayarı yok değiştirebileceğim. windows 10 denetim masasında güç hep dengeli ayarda kullanıyorum. orada da güç planını değiştir dediğimde yani aşağıdaki fotoğraftaki mevcut ayarları kullanıyorum.
orta derece güç ayarı seçili iken çok nadir oluyor ama o ayarı kapattığımda çok sık kapanmalar yaşıyorum. şimdi bu lanet durumu nasıl düzeltebilirim ? Bu salak kart uyku moduna giriyor belli ki. anlamadım bir şey sorun başka da olabilir ama sinirden delirmek üzereyim.
forumlarda yazan şeyleri denedim. bios güncelle, driver güncelle, monitör sıfırla, ekrna kartını kaldır yeniden kur. saçma sapan bir dünya daha şey var. olmuyor bu yazılanlar.
bios ayarlarına girdim, güç ve uyku ile ilgili bir şey bulamadım.
ekran kartım yeni. power'da yeni değiştirdim 750w'lık psu. kasayı da yeni değiştirdim 5 fan var, sıcaktan oluyor desem o da değil gibi çünkü sıcaklık hep 40 derece civarlarında.
bu tür bir sorun yaşayan vardır belki diye konu açayım dedim.
-
Farklı bi hdmi kablosu ile denedin mi hocam, kabloda sıkıntı olabilir ya da tam oturmamış, yerinden oynuyor olabilir?
-
Netbookda ve dahili ekrankartında neden olur acaba ?
möenteşeler kırık ve ekranı tutmöak için arkasına kitap koymöak gerekiyor ?
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
Farklı bi hdmi kablosu ile denedin mi hocam, kabloda sıkıntı olabilir ya da tam oturmamış, yerinden oynuyor olabilir?
yok hocam yerinden oynama yok, farklı bir kablo ile denemiştim ama birşey değişmemişti. şimdi dvi taktım bakalım olacak mı bunda da
-
joe_black bunu yazdı
menteşeler kırık olduğundan olabilir mi ? :)
-
KotomineKirei bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
:)
Hocam sanırım ekran kartının soğutmasında sıkıntı var.. Yeterince soğutulamayan cihazlarda koruma devresi vardır, o devre hükmettiğide kısa bir süreliğine cihaz kapanır açılır.. Bazı cihazlar kapanır yeniden açana dek kapalı kalabilir..
-
ShockMan bunu yazdıKotomineKirei bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
:)
Hocam sanırım ekran kartının soğutmasında sıkıntı var.. Yeterince soğutulamayan cihazlarda koruma devresi vardır, o devre hükmettiğide kısa bir süreliğine cihaz kapanır açılır.. Bazı cihazlar kapanır yeniden açana dek kapalı kalabilir..
msi afterburner ile kontrol ediyorum. öyle acaip sıcaklıklara ulaşmıyor. kasa içi püfür püfür esiyor abi :D
-
hdmi ile değilde başka bi çıkıştan görüntü alıp denedin mi? mesela vga ya da dvi
-
ilteris bunu yazdı
hdmi ile değilde başka bi çıkıştan görüntü alıp denedin mi? mesela vga ya da dvi
dvi taktım yarım saat önce. sonuçları yazarım
-
Benimde bir ara oluyordu üçlü prizi değiştirince düzeldi, prizin arızalı olabilir güç dalgalanmasında olabiliyor
-
C10H15N bunu yazdı
Benimde bir ara oluyordu üçlü prizi değiştirince düzeldi, prizin arızalı olabilir güç dalgalanmasında olabiliyor
Evet böyle bir deneyimi bende geçirmiştim, prizide hesaba katmakta yarar var.