folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Monster Ekrana Görüntü Gelmiyor

Monster Ekrana Görüntü Gelmiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

kendi ram lerini başka bilgisayarda test et bakalım sonuc ne olacak.(imkan varsa tabi) Yok ise başka ram ile ör: sadece 4 gb ile pc yi kullan bir süre baktın sorun olmmuyor ram leri yenile.

next next next install
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    Aytekinet bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Ram slotunu diş fırçası ile kuru olarak temizle, ram bağlantı uclarını da silgi ile silerek parlat ve tak, temassızlık olabilecek bir gizli oksitlenme ihtimali var gibi.. Soketin içini mercek ile incele bak, temizlik ile ilgili ciddi kronik arızalar ile karşılaşmıştım... Veri yolu işletimi hususunda Setup IRQ kesmeleri düzgün atmıyor olabilir, bunu setup güncellemeyle aşabilirsin, yani güncel bile olsa, yine de yeniden yükle.. setup verilerini tazelemek sorunu giderebilir. 

Anladığım kadarla, ram slotunu tek çalıştırdığında açmıyor, çift çalıştırdığında açıyor ama bir saat gibi sonra kapanıyor..  Sadece 4 GB ram ile tek slot ile dene, açarsa ve sorun vermezse zaten 8GB Ram arızalıdır sonucuna ulaşırsın.

hepsini daha öncesinde denedim oksitlenme olma ihtimaline karşı belirmeyi unutmuşum ama işe yaramadı, farklı tek ram le çalışıyor her iki slotta denedim laptop açılıyor. AMA kendi orjinal rami ile tek başına açılmıyor yanına ek bir ram olmadan.  Ek bir ram ile açtığımda iki rami de sorunsuz görüyor yani 12 GB sıkıntısız o yüzden ram arızalı diyemiyorum.

Bana sekizlik ram bozuk gibi geldi  Memtest86 ile falan bi taratir misin o çubuğu 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    metaman
    metaman's avatar
    Erkek

Bende de sorun var.Pcde sadece adobe yüklüydü , bir gece pcyi kapadım ondan sonra ekran hiç gelmedi :(( ne hdmi ne kendi ekranı.Monstera götürdüm grafik işlemci anakart bağlantısında sorun var bilmem ne bişi dedi 800 dolar + kdv dedi kapattım zaten.şuan evde duruyor ben de mağdurum 😂

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek
    crystalmeth bunu yazdı

hocam biosu sıfırlayıp dener misin ?

bios pilini çıkarttığınızı belirtmişsiniz ama sıfırladınız mı acaba ?

biosu sıfırladım yine aynı siyah ekran

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek
    ilteris bunu yazdı

kendi ram lerini başka bilgisayarda test et bakalım sonuc ne olacak.(imkan varsa tabi) Yok ise başka ram ile ör: sadece 4 gb ile pc yi kullan bir süre baktın sorun olmmuyor ram leri yenile.

başka laptopta yine aynı şekilde tek ram çalışmıyor ikisini birlikte takınca açılıyor ikisini de görüyor

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek
    Aytekinet bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı

başka laptopta yine aynı şekilde tek ram çalışmıyor ikisini birlikte takınca açılıyor ikisini de görüyor

memtest 86 ile bir tarama yaptın mı hocam?

next next next install
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek
    Aytekinet bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı

next next next install
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek
    ilteris bunu yazdı
    Aytekinet bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı

hocam laptobu açamıyorum şuan başka laptopta yok şimdi test edemedim test yaptıktan sonra size iletirim hocam

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

bios, güney yongası vs bir sürü sorun olabilir, garantiye gönderebilirsin veya kadıköyde sağlam bir tamirci gösterebilirim istersen. 

Çok sıkılıyom
Toplam Hit: 2449 Toplam Mesaj: 20
monster ram monster siyah ekran monster black screen