Moskova Metroda Patlama..
-
cyb3rt1m3 bunu yazdı:
-----------------------------
FireX bunu yazdı:
Terörle iş yapmaya kalkan herkesin Allah belasını versin. Bu çeçenler Türkiye'nin başını da az belaya sokmadı. 3-4 sene önce okul baskınında yüzlerce çocuğu öldürdüler. Bunların savunulacak yanları yok. Bulundukları konum itibariyle pkkdan farkları yok zaten. Savaş ahlakından yoksun bu mahlukatlar kendi halklarının da başını yakacaklar. Ruslar çeçenlere soykırım yapsa yeridir. Yaptıkları terör eylemlerinin, aldıkları masum canların haddi hesabı yok.
Yazdıklarını Çeçen direnişinin tamamına mal etmek mümkün değil.Ayrıca Rusların yaptıklarını da unutmamak lazım.Durduk yere bir halkın vatanını işgale girişirse Rusya,böyle şeylere maruz kalması doğaldır.Pkk ile Çeçen direnişini ve Çeçen halkını aynı kefeye koymak da yanlış bana göre.Ayrıca Çeçenler müstakil bir millet iken Kürtler bir millet değil sınır boyudur diyip tartışmaya da açık bir kapı bırakarak yazacaklarıma noktayı koyuyorum.
-----------------------------cyb3rt1m3 sana katılıyorum.PKK ile Çeçenleri aynı kefeye koymak yanlış olur.Zamanında Ruslarında Çeçenlere yaptıklarını unutmamak gerekir.Tabii ki Çeçenlerin yaptıkları çok yanlış ve barbarca.Rus askerlerini yakalayıp kafalarını kesmeleri,böyle intihar saldıraları düzenleyip yüzlerce masum insanın ölümüne neden olmaları ve bu yaptıkları eylemleri İslam ile ilişkilendirmeleri barbarlık ve cahillikten başka bir şey değil.
-
bu aksam patlamanin oldugu metro istasyonuna gittim sabah patlamadan 3 dk sonra bir durak uzagi her durak arasi en uzak 3 dk suruyor.. bende olabilirdim o an orda herkes olabilirdi..
mesele su bu yapti deil mesele her ne olursa olsun kendi nefretini masum insanlarin kani ilde odetmemektir.. moskovada 11 tane metro hatti var 195 durak 200 tane hic durmayan metro var gunluk 6 milyon insan binip iniyor bu rakam bayram ve tatil gunlerinde 11 e kadar cikiyor var hesabini siz edin sabah is cikis saatleri anlatamam size..
bir vagona bindiginizde rus.turk.kurt.cerkez.cecen.kafkas.ozbek.tacik.azeri.kirgiz.moldovan.ukrayn. ve daha sayamayacaklarim gun icinde o metro vagon aktarma yada herhangi bir kosesinde gorme sansiniz yuksektir kadin erkek yasli cocuk ve dahasi bu sabah herkesin yeni bir haftanin gunesli sicak bir gunu yureklerine aci dusmesi.. ki yillardir benzeri beteri canim turkiyede gerceklesmiyormudur..
olay pazar gunu polise ihbar edilmis saldiri olacak diye ama kimse kaileye almamis ilk etapta kafkas larin uzerine attilar ama suan olay gizemini koruyor politik bir olusum var ortada..
her ne olursa olsun..
teror terorizm.. kendini dahi sanan soysuzlarin cahillere vermis oldugu en buyuk kutsal ve sanstir.. ahmaklarin kendilerini kanitlayabilecegi tek silahtir cehaletin getirdigi afetler..\
lanet olsun..
-
çeçenlerin haklı mücadelesini bilmeyenler, okumayanlar, cahar dudayevleri, şamil başayevleri, emir hattabları tanımayanlar, kısacası bu konu hakkında en ufak bir bilgiye sahip olmayanlar, şerefli çeçen halkını ve davalarını pkk ile kıyaslamak gibi bir aymazlığa kalkıp, milletin sinirini de, dengesini de bozmasın.
bu Allahsız kitapsız ruslar, çeçenlere ve diğer türki cumhuriyetlere bulaşmak için kendisi bile patlatmış olabilir bu bombayı.herşey beklenir bunlardan.
neyse bunu geçtim de, özbeöz çeçen toprağı olan bölgelere zorbalıkla girip, milletin karısını, çoluğunu çocuğunu öldüren, bu rezaletleri yedikten sonra çeçenistan'ın başına kukla ve şerefsiz bir başbakan getirip, dağlardaki mücahitlerin analarına,babalarına işkence ettiren tez zamanda yıkılası Rusya'ya karşı mücadele eden çeçenleri pkk ile özdeşleştirenleri görmüyor muyum burda.deliriyorum resmen...
Allah rusyanın belasını versin...
-
Conquer bunu yazdı:
Antikky bunu yazdı:
Rus karıların ölmesine içim razı gelmiyor be hoca.
-----------------------------cirkinleri ölmüstür,güzel olanlar sabah o saatde ise gitmez
-----------------------------:D Hacı gülmemek elde değil :D
-
1903 bunu yazdı:
çeçenlerin haklı mücadelesini bilmeyenler, okumayanlar, cahar dudayevleri, şamil başayevleri, emir hattabları tanımayanlar, kısacası bu konu hakkında en ufak bir bilgiye sahip olmayanlar, şerefli çeçen halkını ve davalarını pkk ile kıyaslamak gibi bir aymazlığa kalkıp, milletin sinirini de, dengesini de bozmasın.
bu Allahsız kitapsız ruslar, çeçenlere ve diğer türki cumhuriyetlere bulaşmak için kendisi bile patlatmış olabilir bu bombayı.herşey beklenir bunlardan.
neyse bunu geçtim de, özbeöz çeçen toprağı olan bölgelere zorbalıkla girip, milletin karısını, çoluğunu çocuğunu öldüren, bu rezaletleri yedikten sonra çeçenistan'ın başına kukla ve şerefsiz bir başbakan getirip, dağlardaki mücahitlerin analarına,babalarına işkence ettiren tez zamanda yıkılası Rusya'ya karşı mücadele eden çeçenleri pkk ile özdeşleştirenleri görmüyor muyum burda.deliriyorum resmen...
Allah rusyanın belasını versin...
-----------------------------Allah cidden Rusyanin belasini versin, gunahim kadar sevmiyorum. Buyuk Rus imparatorlugunu SSCB diye yedirmisler koca dunyaya.
Ama ;
Emin ol Cecenlerin, calisma prensiplerini, ticaretlerini ve insanlarini tanisan bagimsizliklarina hak tanimazdin.
Cecenler, Cecen gibi degil, Iran ne ogrettiyse o sekilde hareket ediyorlar.
Zaten hur siyaset, hur politika nedir bilmiyorlar. Devlet isleri Rusyanin elinde.
Ve Cecenler Rus kulturu ile Iran kulturu arasinda sikisip kalmis cahil bir halk.