Motor Sürme Eğitimi Hakkında Bilgi
-
Zeytun-i bunu yazdıNoToLeRaNcE bunu yazdıBilen bi arkadas filan arama hocam o is yas. Assagidaki linke yonel cidden ogrenmek istiyosan.
www.honda.com.tr/m_egitim_programlari.aspx
Hocam orası tamamen teorik ve dubalarla yapılan eğitimler bizzat 3 level kurs alan arkadaşım var.
Ben o kurslar saçma demem asla çünkü bilgi bilgidir amma senin dediğin çok saçma.
Ben 10 yıldır motor üstündeyim ve halâ kuryelik yapıyorum, trafikle iç içe öğreneceğin ve yaşayacağın şeyi orada öğrenmek çok yüzeyseldir.
Tecrübe diye bir şey var. Ölümüne motordan korkan adama 1 saatte motor öğrettim ve çok kişiye motoru öğretip aldırmışlığım var şu an benim şahsi motorum yok o motordan korkan arkadaşlarımın motoru var.
Senin kast ettiğin bilen arkadaş öylesine motor süren biri belki ben bu işi yapıyorum yalnız.trafikte öğreneceğin bilgi ayrı, kursta öğreneceğin bilgi ayrı, adam kursa gitmeyip birşey araştırmazsa eğer; counter steering, tehlike anında nasıl motorun durdurulacağı gibi şeyleri başına birşey gelmeden öğrenme şansıda azalıyor.
-
İstanbulda oturuyorum Zeytinburnu tarafında (marmaraforumun karşısında) Motor riskli olabilir dogrudur fakat farklı bi tadı olduguna inaniyorum.scooter falan kullanmıstım bi ara arkadaşım emanet bırakmıstı bana 1 hafta falan bende kalmıştı.o ara kullanmıştım.ama vites olayı yoktu.Ben hiç bilmem hondanın yamahanın academilerine baktım hiç bilgim yok ama sanki formalite gibi geldi bana . tabi etkisi olur ama direk yüzyüze trafikle kaynaşmış adamdan aldıgın bilgi daha dogal olduguna inanıyorum.
-
Ehliyet için başvur, ehliyet kursunda öğrenirsin zaten.
Sonra düz yollarda geliştirirsin iyice. bir süre trafiğe çıkma yeter
-
Ersekmen bunu yazdı
İstanbulda oturuyorum Zeytinburnu tarafında (marmaraforumun karşısında) Motor riskli olabilir dogrudur fakat farklı bi tadı olduguna inaniyorum.scooter falan kullanmıstım bi ara arkadaşım emanet bırakmıstı bana 1 hafta falan bende kalmıştı.o ara kullanmıştım.ama vites olayı yoktu.Ben hiç bilmem hondanın yamahanın academilerine baktım hiç bilgim yok ama sanki formalite gibi geldi bana . tabi etkisi olur ama direk yüzyüze trafikle kaynaşmış adamdan aldıgın bilgi daha dogal olduguna inanıyorum.
farketmio hacı sen istediğin kadar iyi sür istersen kurdu ol bu işlerin
gelir öküzün biri çarpar sakat kalırsın anlarsın o zaman dünyanın kaç bucak olduğunu...
ne motorcular gördüm ben alayı ayvalarda şimdi çoğu sakat amk... -
nessaj bunu yazdıZeytun-i bunu yazdıNoToLeRaNcE bunu yazdıBilen bi arkadas filan arama hocam o is yas. Assagidaki linke yonel cidden ogrenmek istiyosan.
www.honda.com.tr/m_egitim_programlari.aspx
Hocam orası tamamen teorik ve dubalarla yapılan eğitimler bizzat 3 level kurs alan arkadaşım var.
Ben o kurslar saçma demem asla çünkü bilgi bilgidir amma senin dediğin çok saçma.
Ben 10 yıldır motor üstündeyim ve halâ kuryelik yapıyorum, trafikle iç içe öğreneceğin ve yaşayacağın şeyi orada öğrenmek çok yüzeyseldir.
Tecrübe diye bir şey var. Ölümüne motordan korkan adama 1 saatte motor öğrettim ve çok kişiye motoru öğretip aldırmışlığım var şu an benim şahsi motorum yok o motordan korkan arkadaşlarımın motoru var.
Senin kast ettiğin bilen arkadaş öylesine motor süren biri belki ben bu işi yapıyorum yalnız.trafikte öğreneceğin bilgi ayrı, kursta öğreneceğin bilgi ayrı, adam kursa gitmeyip birşey araştırmazsa eğer; counter steering, tehlike anında nasıl motorun durdurulacağı gibi şeyleri başına birşey gelmeden öğrenme şansıda azalıyor.
motoru trafikte kullanacağı için bu bilgi kurs bilgisinden çok daha önemli. Emin olabilirsin.
Bak ben en üste saçmadır kurslar demek istemiyorum ama, sana dubalar arası manevra ve teorik dur kalk devirdi vs dışında amiyane sokak ağzı ile bir cacık öğretmiyorlar giden arkadaşım var 3 level diyorum.
İşin özü trafiktir o yüzden trafikten sufleler ve bilgiler daha önemli şu durumda daha hayati çünkü. -
Motorunu al elbet öğrenirsin desem olmaz mı hocam :)
O kadar zor olmaması gerek. A2 sınavına girerken ben yarı otomatik motor gireceğim diye bir arkadaştan 1 saatlik eğitim ile öğrenmiştim. Gerçi 15. dakika motorla yere yuvarlandım da tek dikiz aynası kırıldı sonra kalk devam et dedi çocuk sağolsun :D Sokak arasında filan tek başıma yardırdım bir baktım öğrenmişim :). Vitesli motor çok mu zor ki eğitim filan?
-
hacı çok yakın bi arkadaşım sürücü kursunda part time bu işin eğitimini veriyor.
istanbulda 10 senelik anadolu-avrupa kurye tecrübesi var.
motor kullanan birçok arkadaşım var ama bu eleman için bi hayat tarzı gibi bişe. trafik tecrübelerini kitap yapsa yapar.
ilgilenirsen pm at görüştüreyim sizi araya kursu sokmadan güzel bi tarife çeksin sana. honda cbr125 vitesli motoru var.
-
arabayı ve bisiklet kullanmayı biliyorsan gerisi 15 dakika sürer ögrenmen basittir, ilk vitesli motorsikletimi aldıgımda elimle boş biyere götürmüştüm bi saat sonra üstünde hareket çekiyodum :)